Tret de sortida al concurs Idees Joves per impulsar la creació emprenedora entre els estudiants

La jornada inicial i de presentació del concurs d’enguany se celebrarà al Teatre Conservatori aquest dijous, 27 de novembre, de les 9.30 a les 11 del matí.

imagen

Aquest dijous, 27 de novembre, tindrà lloc al Teatre Conservatori la jornada inicial per presentar el concurs Idees Joves adreçat a l’alumnat dels centres educatius de Manresa. L’objectiu principal d’aquest concurs és impulsar la creativitat emprenedora dels estudiants.

La jornada inicial, que començarà a les 9.30 i es clourà a les 11 del matí, comptarà amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós, que farà el discurs de Benvinguda.

Després es portarà a terme el debat “L’aventura d’emprendre” que estarà protagonitzat per tres emprenedors de la comarca del Bages que explicaran d’on i com van sorgir les seves idees empresarials i els processos que van seguir per fer-les realitat.

Àngel Noguera de la companyia “CIM Aigua i SUD” (medi ambient), president d’AIJEC (Associació de Joves Emprenedors de Catalunya Central); Esteve Carbonell de l’Empresa “Instec” (Instal·lacions elèctri ques); i Ferran Martínez, responsable de l’alberg de turisme responsable “Els caus de Mura CCL”, conversaran entre ells i posaran en comú les seves experiències, el seu dia dia, les il·lusions i també els entrebancs que van superar fins fer realitat el seu projecte.

Premis per les idees que es converteixen en plans d’empresa

El XI Concurs d’idees emprenedores i pla d’empresa vol desenvolupar el potencial creatiu dels joves en l’àmbit de la generació d’idees empresarials i premiar a aquells que desenvolupin una idea fins a la realització del pla de d’empresa.

Per participar en el concurs Idees Joves els estudiants han d’estar matriculats en algun dels centres d’ensenyament que participen en el programa. Els joves poden presentar la seva proposta (que pot ser individual o en grup) com a màxim fins el dia 17 d’abril de 2015.

Els llocs de presentació seran: el mateix centre educatiu on estigui matriculat l’alumne; a l’Ajuntament de Manresa (Plaça Major,1) o al Centre de Desenvolupament Empresarial-CEDEM- Palau Firal de Manresa, (polígon industrial Els Dolors . C/ Castelladral, 5-7).

El veredicte es farà públic el mes de maig

El jurat donarà a conèixer els guanyadors durant el mes de maig de 2015 i es lliuraran 10 premis:

Es reconeixerà la millor idea empresarial amb 500 euros i un accèssit en la mateixa categoria de 250 euros.

En l'apartat de Batxillerats i Cicles formatius de Grau Superior es distingirà el millor pla de viabilitat amb 500 euros i un accèssit de 250 euros.Pel que fa al millor pla de viabilitat en els Cicles formatius de Grau Mitjà, també s’atorgaran 500 euros al guanyador i un accèssit de 250 euros.

Quant als premis especials es repartiran 150 euros per cadascun dels següents projectes: el més innovador, el més ben treballat i el més ben desenvolupat.

Aquest guardons seran atorgats per l’Ajuntament de Manresa.

Per la seva banda la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya donarà un xec de 150 euros al millor projecte cooperatiu (per gastar en qualsevol cooperativa membre de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya).

Les bases complertes de la convocatòria del XI Concurs d’Idees Joves es pot consultar a l’enllaç http://manresa.cat/web/article/4797-idees-joves

Documents relacionats

  • imagen