L’Oficina Jove del Bages programa diverses accions per a la reducció de riscos en el consum d’alcohol i begudes energètiques entre la població adolescent

La campanya de sensibilització «Veus el que beus?» es durà a terme fins al 18 de febrer a través dels Punts al Pati i el Punt al Campus dels centres de secundària i universitats de Manresa i a les xarxes socials de Manresa Jove

imagen

Del 8 al 18 de febrer, l’Oficina Jove del Bages durà a terme diverses accions adreçades a la població adolescent amb l’objectiu de reduir el consum d’alcohol i les begudes energètiques i minimitzar-ne els riscos associats. Ho farà mitjançant la campanya «Veus el que beus?», una iniciativa impulsada des de l'Oficina Jove del Bages a través dels Punts al Pati i el Punt al Campus i de les xarxes socials de Manresa Jove.
 

La intervenció consistirà en un joc de preguntes tipus test sobre l'alcohol i les begudes energètiques. Aquesta es dinamitzarà adaptant i versionant el conegut joc del Trivial que, a través de preguntes, donarà a conèixer la realitat de les begudes energètiques: Què són i quins components tenen, quins són els riscos del seu consum i perquè no és recomanable combinar-les amb les begudes alcohòliques. A més, es pretén convidar a la reflexió i fomentar l'esperit crític envers el consum des d'una perspectiva de reducció de riscos.

L'activitat es durà a terme a deu centres de secundària durant l’estona d’esbarjo. Concretament a La Salle, INS Manresa Sis, INS Lacetània, INS Lluís de Peguera, Oms i de Prat, La Joviat, INS Guillem Catà, FEDAC, INS Pius Font i Quer i Cal Gravat.

Per altra banda, la intervenció a les universitats es farà  el dimarts 16 i dimecres 17 en els següents horaris: A la UManresa-FUB, de10.30 a11.30 h,  i a la UPC Manresa d'11.45 a12.45 h.

A través del perfil d’Instagram del Programa de Joventut de l’Ajuntament de Manresa @Manresajove_OficinaJoveBages, s’aniran publicant les preguntes i informacions a través de les històries de la mateixa aplicació.

 

Exposició «Dona la volta a l’alcohol», del 12 al 24 de febrer

 

Des del Programa de Joventut i la regidoria de Ciutat Saludable de l’Ajuntament de Manresa s’ha organitzat l’exposició «Dona la volta a l’alcohol»,  que es podrà visitar a l’Oficina Jove del Bages (C/ Sant Blai, 14) del 12 al 24 de febrer de 2021.

Aquesta exposició, facilitada perla Diputacióde Barcelona, té l’objectiu d’informar a les persones joves de les conseqüències que genera sobre la salut el consum d'alcohol durant l'adolescència i reforçar la posició de no consumir alcohol i mantenir-la davant la pressió de grup, tant com retardar l'edat d'inici en el consum i reduir-ne els riscos associats.

La podran visitar els grups-classe (bombolla) de tercer i quart d’ESO dels diversos centres de secundària de la ciutat en forma d’activitat dinamitzada i també lliurement, les persones joves, els professionals que treballen amb joves i les famílies que ho vulguin en horari de16 a19 h.

 

Podeu consultar el contingut de l’exposició adreçar-vos al següent web:

 https://www.diba.cat/salutpublica/exposicio_alcohol

Per tal de sol·licitar més informació us podeu adreçar a l’Oficina Jove del Bages o bé trucar al 93 877136 o bé al 676664142.

 

Per a fer consultes relacionades amb el consum d’alcohol podeu contactar de forma confidencial i gratuïta amb l’Assessoria de Salut de l’Oficina Jove del Bages a través del Whatsapp 670228158 o per correu electrònic a salubages@oficinajove.cat

 

 

Documents relacionats

  • imagen