L’edició 2021 de Jardins de Llum portarà fins a Manresa prop de 20 propostes d’art efímer

La mostra, inclosa dins la Festa de la Llum, es podrà veure aquesta cap de setmana de les 18.30 h a les 21.30 h. Les obres es repartiran entre l’Anònima, el carrer del Balç, la Sala Gòtica de la Seu, la zona del Riu Cardener, l’Espai Plana de l’Om i la sala d’exposicions del Cercle Artístic de Manresa.

imagen

Tot està a punt per a la celebració de la 7a edició de Jardins de Llum, la proposta d’art efímer que s’inclou dins els actes de la Llum, i que enguany s’adapta a les mesures de protecció de la Covid-19. La proposta tindrà lloc dissabte 20 i diumenge 21 de febrer, de 18.30 a 21.30 h.

De la mà de l’Ajuntament de Manresa, el Centre d’Art Contemporani el Forn de la Calç – CACIS, la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC i l’Associació Misteriosa Llum, trobarem 13 propostes d’autor i 4 d’entitats repartides entre l’Anònima, el carrer del Balç, la Sala Gòtica de la Seu i la zona del Riu Cardener. El comissariat és a càrrec de Roser Oduber Muntañola, directora del CACIS.

Com a novetats, destaca l’encesa, a la zona del riu Cardener, de la instal·lació ‘Epicentre’, de Marc Sellarès Cots, que anirà acompanyada d’un vol de drons, a càrrec de Flock Drone Art. Aquest espectacle serà visible des de la Cova de Sant Ignasi, el Parc de la Seu, la plaça de la Reforma i altres punts de la ciutat amb vistes a la Torre de Santa Caterina. El vol de drons es podrà veure en dues sessions: a les 19 i a les 20.30 h. 

La mostra d’aquest 2021 vol esdevenir una veritable llum que ompli d’esperança i il·lusió tota la ciutat, i que es pugui transmetre per les vies digitals i xarxes a la resta del país i més enllà. La realitat actual, marcada per la pandèmia, no deixa de ser també una oportunitat per créixer en comunicació, fent arribar a un major nombre de públic les expressions artístiques que emanen del Jardins de Llum. Enregistrar totes les obres i processos de muntatge, en el marc del Centre Històric de Manresa, serà un element de difusió de la ciutat i dels seus valors patrimonials i culturals.

En aquesta edició, Jardins de Llum de Manresa, juntament amb A Cel Obert de Tortosa, el Festival des Architectures Vives de Montpellier, l’Insòlit de Palma (Mallorca), el Lluèrnia d’Olot i la Mostra d’Art Urbà de Granollers —tots ells certàmens d’instal·lacions efímeres en l’espai públic—  participen en el programa d’intercanvi d’artistes ‘Transefímers MED’ liderat per la Xarxa Transversal, amb el suport del Departament de Cultura i de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

 

 

Propostes artístiques:

 

1. EPICENTRE / Marc Sellarès / Flock Drone Art Cat / Torre de Santa Caterina, La Seu i Pou de Llum    

2. Àtom. Lighting the Sky! / Flock Drone Art Cat./  Zona del Rui Cardener

3. CARRILLO DE VENT / Xevi Bayona / Pont vell /

4. SILENCE / Elbi Elem / Sala Gòtica de la Seu

5.  LLUMS AL MAR /Oriol Beas Perez; Àlex Fuentes Ramis / carrer del Balç

6. Regio vis, la força del barri;  Associació de Veïns de Barri Antic / carrer Sobrerroca

7. Massimiliano Moro / entrada Anònima carrer Llussà

8. No Cage / David López DiferentDdesing / Pati de l’Anònima

9. Anells de llum/ Santpedor Art i Creació / Pati de l’Anònima

10. GOTES ANÒNIMES. ESPAI HOMÒNIM / LIGHTHINK LAB + TORRENT PAGÈS / Nau de l’Anònima

11. ART AL CARRER / Estructures per entitats :  Federació d’Associació de Veïns de Manresa , AMPANS i IES. LLUÍS DE PEGUERA / pati de l’Anònima

12. Seguir un rastre de pintura que no existeixi / Llorenç Ugas / pati de l’Anònima

13. GOTES D’AiGUA / Biblioteques veïnals / pati de l’Anònima

14. CORRENT / Nil Nebot / sortida de l’Anònima carrer Puigterra de Dalt

15. TRANSEFÍMERS / RICARDO MUÑOZ IZQUIERDO / Soterrani de l’Anònima

16. MULL / Primo Gabbiano + Visual Pal / Pati interior del soterrani de l’Anònima

 

Exposicions:

17. ART ENDOLLAT / EXPOSICIÓ CERCLE ARTÍSTIC DE MANRESA / Carrer de les Barreres, 1

18. I ES VA FER LA LLUM.../ FotoArt Manresa / Sala Plana de l’Om

 

 

*Podeu veure totes les propostes del jardins de Llum 2021 i veure el programa complet en aquest enllaç 


Demà comencen els actes principals de la Festa de la Llum

Demà dijous, 18 de febrer, comencen els actes principals de la Llum amb el pregó infantil que es farà al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa, amb una presència limitada d'assistents i presidit per l'alcalde de la ciutat,  Marc Aloy. Amb motiu de la Covid, el pregó a càrrec de l'alumnat de l'Escola Fedac ha estat gravat i es projectarà en una pantalla. Serà a les 10.30 h i es podrà seguir on-line a www.manresa.cat/directe.

A les 18 h tindrà lloc un dels actes que són novetat en aquesta edició i que està organitzat per l’Associació Cultural El Galliner, entitat que administra la Festa aquest any. Es tracta de la xerrada “Un passeig per teatres i cinemes de Manresa”, a càrrec de Francesc Comas i Closas. L’acte es farà a l’Espai Plana de l’Om i és el resultat de la recerca històrica realitzada, a partir de fotografies, cartells, programes de mà i testimonis d’històries viscudes als cinemes i teatres de Manresa. Les inscripcions són gratuïtes i es poden aconseguir a les taquilles del Kursaal o per internet a www.kursaal.cat.  La xerrada també  se celebrarà dissabte, 20 de febrer a les 12 h, i dilluns 22 de febrer a les 12 i les 18 h.

Divendres a les 19 h, tindrà lloc el Pregó Institucional a càrrec de Valentí Oviedo i Cornejo, gestor cultural i director general del Gran Teatre del Liceu. Enguany, a causa de les mesures sanitàries, el pregó no tindrà lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament com era habitual, sinó que es farà al Teatre Conservatori.  Fins al 13 de dissabte es podrien treure les entrades per assistir-hi en directe, però tothom que ho vulgui podria seguir l’acte on-line a www. manresa.cat/directe.

Durant el cap de setmana, la Festa de la Llum es completa amb diferents actes adreçats a tots els públics on el teatre, la música, el cinema,  les visites guiades, els actes religiosos a l’Església del Carme i els Jardins de Llum, entre d’altres. Activitats protagonistes d’una edició reduïda a causa de la Covid, però que mantenen en el seu conjunt el seu esperit tradicional.

El programa complet de la FESTA DE LA LLUM 2021 es pot consultar en aquest enllaç

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen