L'alcalde assisteix a la inauguració d'una exposició de retrats que commemora el 10è aniversari de la Residència Sant Andreu

‘Retrats. Mirades que parlen’ de Marc Sixto, està formada per una vuitantena de retrats d’avis i treballadors de la residència. Les fotografies es podran veure fins el 30 de novembre a la sala d’exposicions de l’Espai Plana de l’Om. 

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assistit avui a la inauguració de l’exposició “Retrats. Mirades que parlen” del fotògraf Marc Sixto, a la sala d’exposicions de l’Espai de la Plana de l’Om. La mostra consisteix en retrats dels residents i professionals de la Residència Sant Andreu, en homenatge a la feina feta durant els deu anys de la seva obertura, el 2004.

L’exposició consta de 10 retrats de gran format i una setantena més de més petits, tant del personal professional com dels residents. Retrats. Mirades que parlen “és un homenatge als nostres avis, un cant als valors de la gent gran, a dècades d’història i sentiments expressats en una sola mirada” tal com explica el programa de la mostra.

En el torn de paraules, l’alcalde ha reivindicat davant d’una sala plena a vessar, el paper dels professionals de qui ha dit, “tenen poc reconeixement. Com a societat sovint ens oblidem de la gent que fa bé la feina, també en tot allò quotidià, i una exposició com aquesta permet reivindicar-ho”. Així, també ha volgut aprofitar a l’artista, per la bona feina i que permet posar en valor a la gent gran.

La directora de la Residència Sant Andreu, Silvia Graells, ha dit que aquest acte volia ser diferent i volia mostrar la gent gran tal com és, amb la mirada i les faccions que expressen vivències d’una vida sencera. També ha aprofitat per convidar els manresans a visitar la residència, per donar-la a conèixer a la ciutat.

Per la seva banda, la directora de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Carmela Fortuny, ha felicitat l’encert de l’exposició per posar en valor la gent gran, per tenir una visió diferent, amb uns retrats molt expressius que mostren, ha dit, “la mirada de l’expertesa”.

A l’acte també hi han assistit el director de la Fundació Sociosanitària de Manresa, Manel Valls; i la primera tinent d’alcalde delegada de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.

L’exposició forma part dels actes de celebració del desè aniversari de la Residència Sant Andreu, i es podrà veure gratuïtament fins el 30 de novembre, en horari de dimarts a diumenge, de 18 a 21h.

La residència Sant Andreu és un dels equipaments de la Fundació Sociosanitària de Manresa, una entitat no lucrativa nascuda l’any 1999 fruit de la fusió entre l’Hospital de Sant Andreu (que data de l’any 1260 i és un dels hospitals més antics de Catalunya) i la Fundació Assistencial del Bages (fundada l’any 1988). A banda de l’hospital gestiona equipaments socials i sociosanitaris com l’hospital de Sant Andreu, el Servei d’Atenció Domiciliària i el Menjador Social de Manresa o residències d’avis a Callús, i Sant Vicenç de Castellet.

Marc Sixto, és un fotògraf especialitzat en fotografia esportiva, de moda, d’arquitectura, editorial, retrat i de reportatge.

Documents relacionats

  • imagen