La 37a Transéquia se celebrarà en un nou format adaptat a la pandèmia i tindrà un vessant solidari

L’edició d’enguany, que tindrà lloc del 7 al 31 de març, tindrà un vessant solidari i els donatius recaptats es destinaran a la Fundació Althaia i a la Fundació Sant Andreu Salut de Manresa per lluitar contra la Covid-19. Els detalls de la Transéquia 2021 s’han presentat aquest dimecres en una roda de premsa que ha comptat amb les intervencions de la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols; de la coordinadora de la Transéquia i directora de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, Laia Muns; de la Cap del servei de Comunicació, Participació i Mecenatge de la Fundació Althaia, Antònia Raich; i del vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, Josep Alabern.  Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer on-line fins al 31 de març.

 

imagen

La 37a edició de la Transéquia no se celebrarà en el mateix format que les edicions anteriors. L’edició d’aquest any arriba en un context marcat per la Covid-19 i, per aquest motiu, l’organització ha buscat alternatives per poder celebrar un dels esdeveniments esportius i participatius més populars del calendari manresà.

 

Els detalls d’aquesta edició s’han presentat en una roda de premsa que ha comptat amb les intervencions de la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols; de la directora de la fundació Aigües de Manresa-Parc de la Séquia, Laia Muns; de la Cap del servei de Comunicació, Participació i Mecenatge de la Fundació Althaia, Antònia Raich; i del vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, Josep Alabern. La presentació, que s’ha dut a terme aquest dimecres al matí, ha tingut lloc al Centre de Visitants del Parc de la Sèquia.

 

Una de les principals novetats de La Transéquia 2021 és que se celebrarà del 7 al 31 de març i s’haurà de realitzar amb el grup bombolla (màxim 6 persones), tot respectant la distància de seguretat decretada per les autoritats. A diferència d’altres anys, els participants només podran escollir entre dues modalitats: a peu o corrent. Una altra de les novetats de l’edició d’enguany és que els recorreguts seran circulars i transcorreran per un únic terme municipal. Tots estaran degudament senyalitzats.

 

La regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols, ha mostrat satisfacció pel fet que, malgrat tot, es pugui fer la Transéquia 2021 i ha destacat els valors que transmet aquest esdeveniment, com ara “el coneixement del territori, la família, la natura i la comunitat”. La regidora també ha celebrat el canvi d’imatge de la Transéquia i ha ressaltat el seu caràcter “fresc i atractiu”. Finalment, ha agraït l’esforç i la participació de tots els agents implicats.

 

El vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, Josep Alabern, ha destacat la col·laboració amb Althaia i la Fundació Sant Andreu, que servirà per impulsar la recerca mèdica per lluitar contra la Covid-19. També ha celebrat el fet de no “parar motors” i ha posat èmfasi en mantenir “l’esperit de la Transéquia” tot i la situació actual. Finalment, ha ressaltat la proximitat i la predisposició rebuda per part de totes les persones que sempre participen d’aquest esdeveniment, així com la col·laboració amb BBVA.

 

La Cap del servei de Comunicació, Participació i Mecenatge de la Fundació Althaia, Antònia Raich, en representació també de l’hospital de Sant Andreu, ha manifestat que no haguessin pogut donar resposta a la pandèmia si no hagués estat pel “treball en xarxa” i ha remarcat la col·laboració entre els dos hospitals i “la tradició d’aquest territori per treballar per les persones”. Raich ha exposat que les UCI encara estan molt plenes i que, aquest motiu, es fa indispensable la recerca. Finalment, ha agraït a l’organització de la Transéquia per haver-los donat aquesta oportunitat, que els permetrà “avançar i fer un pas més enllà” en la lluita contra la Covid-19, així com posar en valor la recerca que es duu a terme en el territori i contribuir a la “retenció del talent científic” de la comarca.

 

Finalment, Laia Muns, coordinadora de la Transéquia i directora de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, ha explicat que ha estat tot un repte organitzar aquesta Transéquia, però que l’han entomat amb moltes ganes i il·lusió. Muns ha posat èmfasi en el compliment de les mesures de seguretat i ha apel·lat a la responsabilitat dels participants.

 

La coordinadora de la Transéquia ha exposat que aquesta edició no comptarà amb el fort desplegament d’agents que hi havia en les edicions anteriors (Mossos d’Esquadra, Policia Local, Protecció Cívil i Creu Roja) i ha detallat les novetats de l’edició d’enguany, com ara les diferents modalitats i recorreguts o la nova imatge de la Transéquia.  Muns ha acabat la seva intervenció agraïnt l’esforç i la participació per part de l’organització, patrocinadors i voluntaris i ha animat a què “aquesta força que demostrem amb la Transéquia i la força que té el territori, la demostren en recaptar diners per lluitar contra la Covid-19”.

 

 

Solidaritat


Els beneficis recaptats a la Transéquia d’aquest any es destinaran a la Fundació Althaia i a la Fundació Sant Andreu Salut de Manresa per lluitar contra la Covid-19.  La Fundació Althaia i la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia, amb la col·laboració de la Fundació Sant Andreu Salut, han acordat engegar aquesta iniciativa solidària amb l'objectiu d’avançar en la recerca de la malaltia.

 

L’ajut es dotarà d’un 50% amb diners recollits a la Transéquia i l’altre 50% amb fons propis de la Fundació Althaia. La convocatòria serà de caràcter intern i es prioritzaran els projectes liderats per professionals d’Althaia i de la Fundació Sant Andreu Salut. 

 

La iniciativa vol posar en valor la recerca que es duu a terme en el territori i contribuir a la retenció del talent científic de la comarca. El projecte guanyador el decidirà un jurat format per dos membres de la Fundació Althaia, dos de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia i un membre de la Fundació Sant Andreu Salut. 

 

 

Nova imatge


La nova imatge de la Transéquia no serà només un cartell. Des de l’organització s’ha creat una marca i s’ha elaborat un logotip que, a partir d’ara, serà la cara visible de l’esdeveniment. El nou logotip transmet alguns dels valors que impulsa l’organització com ara el territori, l’arrelament o la sensibilitat per l’entorn.

 

La nova imatge ha estat creada pel creatiu gràfic i gerent de l’estudi Duplex Creativity, Xevi Victori, i la pàgina web ha estat confeccionada per l’empresa Neuro in Business, que aplica els coneixements de la neurociència a les diferents àrees de les organitzacions.

 

Podeu consultar la nova pàgina web en aquest enllaç

 

 

Modalitats i recorreguts


A causa de la situació actual marcada per la Covid-19, aquest any només s’han plantejat dues modalitats: a peu i corrent. Els sis recorreguts seran circulars i transcorreran per un únic terme municipal, tot passant per algun dels trams de la Séquia. Tots estaran degudament senyalitzats. Els circuits són:

 

-          La Transéquia Balsareny 2021,de 9 km amb un desnivell de 199m

-          La Transéquia Sallent 2021, de 15,41km, amb un desnivell de 178m

-          La Transéquia Sant Fruitós 2021, de 14,31km, amb un desnivell de 101m

-          La Transéquia Santpedor 2021, de 8,33km amb un desnivell de 34m

-          La Transéquia Manresa 2021_Viladordis, de 13,44km amb un desnivell de 207 m

-          La Transéquia Manresa 2021_Poal de 10,02km, amb un desnivell de 62m.

 

 

Inscripcions


Les inscripcions ja estan obertes i es podran fer on-line a través del portal Btiquets fins al pròxim 31 de març. A més, s’ha ideat un escalat d’aportacions amb recompenses associades. D’aquesta manera, un cop el participant s’inscriu, rep el dorsal al seu correu electrònic i, amb el mateix correu, podrà passar a recollir la seva recompensa gratuïtament al Museu de la Tècnica. En cas de no poder-lo anar a recollir presencialment, es pot optar per l’opció d’enviar-ho al domicili.

 

Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç. Des de la mateixa pàgina també es podran adquirir els mallots exclusius de la Transéquia de l’edició anterior.

 

 

Minitranséquia


La Minitranséquia arriba a la seva sisena edició i es farà totalment on-line, del 7 al 31 de març.  Enguany, gràcies a la col·laboració amb l’IES Guillem Catà de Manresa, cada divendres s’hi publicarà un repte per als més petits de la casa. S’hi podran trobar diferents activitats, que tindran per objectiu donar a conèixer el canal de la Séquia, la natura, l’aigua o l’ecologia, entre d’altres.


 

Voluntariat


Un dels eixos principals de la Transéquia és el voluntariat. L’edició d’enguany ha comptat amb el suport dels Centres Excursionistes de les poblacions de l’entorn de la Séquia, que han ajudat a marcar els itineraris i que vetllaran per la correcta senyalització dels recorreguts al llarg de tot l’esdeveniment, la col·laboració dels estudiants de conducció d’activitats en el medi natural de l’IES Quercus i el suport dels estudiants d’animació sociocultural de l’IES Guillem Catà.

 

Documents relacionats

  • imagen