El filòsof Manuel Cruz reflexionarà sobre el poder de les paraules, aquest dijous al «Pessics de saviesa»

L’acte tindrà lloc aquest dijous a l’Espai Plana de l’Om,  a les 7 de la tarda.  Les entrades es poden aconseguir de forma telemàtica a la web de Kursaal al següent enllaç

imagen

El cicle “Pessics de Saviesa” finalitza aquest dijous, 29 d’abril, amb la tercera de les tres conferències que han conformat el nou cicle dedicat a reflexionar sobre el “concepte de poder”. Es tracta de la conferència titulada “El poder de les paraules”, que anirà a càrrec del filòsof Manuel Cruz Rodríguez.

Manuel Cruz Rodríguez va serpresident del Senat d’Espanya  entre maig i desembre de 2019. Va ser diputat a les Corts Generals (2016-19) i és senador des del 2019.  Des de 1986 és catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Com a docent, ha estat professor de les matèries de Filosofia contemporània i Filosofia de la Història i ha impartit docència a diverses universitat europees i americanes. També ha estat investigador al Instituto de Filosofía del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Madrid).

Ha publicat nombrosos articles en revistes científiques especialitzades. A més ha dirigit les col·leccions Pensamiento contemporáneo i Biblioteca del Presente (Paidós) i Pensamiento Herder (Editorial Herder); codirigit Filosofía, hoy (Santillana) i Biblioteca Iberoamericana de Ensayo (Paidós México) i també ha estat editor de la sèrie Pensamiento 21 (Los libros de la Catarata).

Les dues conferències anteriors del cicle van ser impartides per Núria Sara Miras Boronat, professora de Filosofia de la Universitat de Barcelona, amb una proposta titulada “ Poder-sobre o poder-amb. Conceptes contemporanis del poder i l’autoritat”; i per Jordi Amat filòleg i escriptor Jordi Amat Fusté que va parlar parlarà sobre “El catalanisme i el poder de l’estat”.

Pessics de Saviesa és un cicle coorganitzat conjuntament pel Centre Cultural el Casino i el Grup de Professors de Filosofia de la Catalunya Central. El cicle és present a Manresa des de l’any 2013 amb a prop de 40 edicions. Un espai per a la reflexió conduït per ponents de referència en els diferents àmbits.

La conferència de Manuel Cruz se celebrarà  a l’Espai Plana de l’Om i tindrà un aforament limitat. Les entrades es poden aconseguir de forma telemàtica a la web de Kursaal al següent enllaç:

 

També es poden fer reserves presencialment a les taquilles del teatre.

 

L’acte es pot seguir en directe per streaming a YouTube Manresa Cultura.

Documents relacionats

  • imagen