La plaça Major acull l'acte commemoratiu contra la Violència de Gènere a la Catalunya Central

Durant l’acte s’ha llegit el manifest guanyador del concurs adreçat a alumnes de secundària; el manifest del Consell Municipal de la Dona; els parlaments institucionals i el minut de silenci en record de les víctimes.

imagen

La plaça Major ha acollit avui l’acte commemoratiu contra la violència de Gènere, conduit per la tinent d’alcalde delegada de Serveis Socials, Acollida i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, que l’ha definit com una “cita obligada anual per recordar les dones que pateixen aquest tipus de violència arreu del món, víctimes que no coneixem”.

Ha dit que “cal treballar sobretot les accions educatives adreçades a les escoles i instituts per conscienciar de ben joves de la violència de gènere” i prevenir les actituds i conductes que condueixen cap a les situacions més greus de violència masclista, en joves i adults.

A continuació, alumnes de 4t d’ESO de l’IES Pius Font i Quer han llegit el manifest guanyador del concurs de manifestos que es va adreçar a l’alumnat de secundària, titulat “Carta d’un home a totes les dones del món”, elaborat per Aranu Ballesteros, Arnau Ceig, Killian Gomez i Jordi Lluch; i Paloma Masnou, ha llegit el Manifesta del Consell Municipal de la Dona.

El Delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, ha parlat de la campanya d’enguany, encaminada cap a conscienciar de la violència contra les dones amb discapacitat “doblement vulnerables” i ha donat xifres referents als casos de violència masclista registrats pels cossos policials de Catalunya. “10.019 dones han estat ateses arreu del territori, cal sumar-hi les que no denuncien per por”, i ha destacat que “el més greu són les xifres que fan referència a joves, 357 noies menors de 20 anys han denunciat algun cas de violència de gènere i unes 200 joves menors de 20 anys han estat agressors”. Per això, ha incidit també, en el fet de posar tots els esforços possibles en les campanyes de prevenció de la violència masclista a escoles i instituts.

L’acte, ha acabat amb la lectura dramatitzada del poema “Reencarnacions, Vinc des de l’ahir”, de l’original “Reencarnaciones” de Jenny Londoño; amb acompanyament de musica ambiental i la lectura a càrrec de Fina Tapias; i amb un minut de silenci en record de totes les víctimes. La dramatització ha anat a càrrec de la companyia de teatre Qüestió de Quatre, formada per joves.

A l’acte, organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), s’hi ha sumat la Delegació del Govern a la Catalunya Central i l’Institut Català de les Dones, i hi ha assistit la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Barcelona, Ivet Castaño; regidors de l’ajuntament de Manresa i del Consell Municipal de la Dona i alumnes i docents de diversos centres de secundària de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen