Manresa rep una subvenció de 136.000 euros de la Diputació de Barcelona per a obres d’inversió a centres educatius

La Diputació de Barcelona ha aprovat el Pla de xoc d’equipaments responsables 2030 en l’àmbit educatiu amb una dotació de 6.26 milions d’euros per 266 ajuntaments i 2 entitats municipals descentralitzades de la demarcació.

imagen

L’Ajuntament de Manresa rebrà una subvenció extraordinària de 136.015 euros que permetrà fer diferents obres d’inversió als centres educatius del municipi. El passat 25 de març, Diputació de Barcelona  va aprovar el  Pla de xoc d’equipaments responsables 2030, dotat amb 6.260.000 €, amb l’objectiu de millorar els centres educatius públics de la província de Barcelona per impulsar mesures d’eficiència energètica i fomentar la seva relació amb l’entorn i el seu ús públic.

 

El nou programa permetrà finançar tots els ajuntaments de menys de 300.000 habitants de la província i les entitats municipals que comptin amb almenys un centre educatiu sufragat amb fons públics: escoles públiques d'infantil i primària i escoles municipals, tant de bressol, de música i arts, d’educació especial i de persones adultes.


El pla compta amb dues línies d'actuació i els destinataris poden distribuir lliurement la dotació econòmica atorgada per a la digitalització i sostenibilitat dels equipaments educatius, i per projectes per a la millora dels usos socials dels espais.

Millorar els equipaments educatius, en tant que espais públics relacionals amb la ciutadania, és una oportunitat per als ajuntaments i ens locals per impulsar polítiques públiques transformadores i vertebradores de canvi ecològic i social, com són la lluita contra el canvi climàtic, mitjançant mesures d’eficiència energètica, o bé el foment d’una ciutadania amb majors capacitats per fer front a la desigualtat a partir de l’atenció als col·lectius més vulnerables.

Aquest nou pla de xoc s’articula com un Pla sectorial del Programa general d’inversions de la Diputació de Barcelona i està vinculat al compromís de la corporació d'impulsar, durant el mandat, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030.

 

Documents relacionats

  • imagen