L’Oficina de Turisme de Manresa rep el segell ‘Biosphere’ pel seu compromís amb la sostenibilitat turística

L'acte de lliurament es va celebrar el passat divendres 7 de maig al Hub cambraDigital de la Cambra de Comerç de Barcelona. En total, es va atorgar el segell del Compromís per a la Sostenibilitat Turística a un total de 664 empreses: 416 van renovar el distintiu i 248 es van incorporar al programa.

El segell acredita les bones pràctiques d’empreses i serveis turístics i reconeix internacionalment les organitzacions que dissenyen productes i serveis de turisme no agressiu i que, a llarg termini, garanteixin l'equilibri entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental.

imagen

L’Oficina de Turisme de Manresa ha rebut el distintiu ‘Biosphere’, el segell que reconeix internacionalment les organitzacions que dissenyen productes i serveis de turisme no agressiu i que, a llarg termini, garanteixin l'equilibri entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental.

 

Aquest passat divendres 7 de maig es va dur a terme l’acte de lliurament al HubDigital de la Cambra de Comerç de Barcelona. En total, es va atorgar el segell Compromís per a la Sostenibilitat Turística de la Destinació Barcelona Biosphere a un total de 664 empreses: 416 van renovar el distintiu i 248 es van incorporar al programa.

 

L’acte va comptar amb la participació del regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, el president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres i representants de l’Instituto de Turismo Responsable i de la Biosphere Destination Community.

 

L’obtenció d’aquesta certificació, que acredita l’Oficina com a establiment compromès amb la sostenibilitat turística, forma part del programa de gestió i competitivitat del Pla de Màrqueting Turístic de Manresa.

 

El segell Biosphere: una certificació de sostenibilitat turística


El segell Biosphere va néixer l’any 2017 de la mà de la Diputació de Barcelona, l’Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona. Posteriorment, l’any 2019,  s’incorporen a la comissió impulsora del projecte l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona.

L’objectiu d’aquest distintiu és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i comarques de Barcelona.

 

Compromís per a la Sostenibilitat Turística de la Destinació Barcelona Biosphere se centra en el treball per assolir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que conformen l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Al llarg dels darrers mesos i, a conseqüència de la pandèmia, ha incorporat noves mesures que fan referència a la seguretat sanitària, tot establint protocols reconeguts pel segell Safe Travels del World Travel & Tourism Council.

 

Les empreses que obtenen el distintiu poden sol·licitar el Safe Travels al Consorci de Turisme de Barcelona, segell al qual també ha optat l’Oficina de Turisme de Manresa.

 

Aquest segell és el primer distintiu homologat a escala mundial. Reconeix empreses, entitats i destinacions d’arreu del món que duen a terme accions de prevenció i higiene per combatre la Covid-19 i que tenen per objectiu de generar espais segurs per als viatgers.

 

 

Documents relacionats

  • imagen