El documental de la Ignasiana BTT s’estrena amb les entrades exhaurides

El documental es pot veure avui dimecres a les 15.30 h  al canal de televisió Esport3. També es podrà veure durant aquesta setmana al mateix canal el dijous 20 de maig a les 9.30 h;  dissabte 22 de maig a les 14.30 h;  i diumenge 23 de maig a les 16 h.

imagen

Ahir dimarts 18 de maig a 2/4 de 8 del vespre es va estrenar el documental “Ignasiana BTT. L’aventura del pelegrí” a l’Espai Plana de l’Om. Aquest acte forma part del calendari de Manresa 2022 per aquest any, ja a les portes dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat. El film, que es va enregistrar la tardor passada, és un agradable tast d’aquest recorregut per camins rurals i corriols entre Verdú, a l’Urgell i Manresa, al Bages, passant per Cervera, Igualada i Montserrat. Permet, d’una forma amena, conèixer els darrers trams del Camí Ignasià. Poc més de cent quilòmetres que els protagonistes del film recorren en una sola jornada, però que qualsevol persona pot adaptar al seu estat físic i a les seves inquietuds de conèixer l’entorn.


L’acte, conduït per Francesc Sòria, va comptar amb una entrevista a quatre bandes amb: Ferran Agúndez d’Anbaso, ideòleg de la ruta, Ferran Molina de l’Escola de Ciclisme de Manresa, Ignasi Àvila i Carme Tort com a representants dels protagonistes del documental. Joan Font i Núria Picas no hi van poder assistir per motius professionals. Durant l’entrevista es va destacar sobretot que la Ignasiana BTT no és només una ruta esportiva en bicicleta de muntanya sinó que convida a seguir un camí que recorda la superació d’un pelegrí que el va fer per primera vegada ara fa quasi 500 anys. A Ignasi Àvila se li il·luminaven els ulls en parlar d’aquesta experiència i Carme Tort explicava “que van acabar tots molt emocionats” i es que l’arribada a Manresa, és el final del Camí. Ferran Agúndez en va explicar l’origen, en una pedalada entre amics que els va portar a descobrir Verdú durant les Festes de Sant Pere Clavé i Ferran Molina en destacava l’experiència més enllà de l’esport valorant el territori, els paisatges i el patrimoni. Uns paisatges que encara que no tothom els pot veure “es podem gaudir amb altres sentits, com l’olfacte” comentava Àvila, ciclista paralímpic.

 

Al documental, que s’estrena a la televisió avui a les 15. 30 h pel canal Esport3 s’hi poden veure els quatre esportistes d’alt nivell, Joan Font i Ignasi Àvila, Núria Picas i Carme Tort i dos joves ciclistes de l’Escola de Ciclisme de Manresa descobrint una ruta exigent, però apta per a persones i grups que els agradi i estiguin acostumats a anar amb bicicleta. A “Ignasiana BTT. L’aventura del pelegrí” veurem com viuen la pedalada el tàndem paralímpic Joan Font i Ignasi Àvila, i les atletes de resistència, Núria Picas i Carme Tort durant aquests 115 km. L’arribada al terme de Manresa, des de l’Oller del Mas al Santuari de La Cova, té un simbolisme especial, amb la incorporació al grup de dos joves de la pedrera local, la Valentina Casas i el Roc Comallonga, ambdós de l’escola de l’Escola de Ciclisme de Manresa. Ells representen el present i el futur i els valors associats a la pràctica de l’esport. La Ignasiana BTT, també ens obre la porta a fer turisme per les localitats i espais d’interès del recorregut. En aquest sentit, el documental compte amb entrevistes a tècnics de diferents oficines de turisme per on passa que emmarquen la marxa ciclista en un entorn d’un evident interès patrimonial, paisatgístic i històric.

 

El documental també es podrà veure durant aquesta setmana al canal Esport3 el dijous 20 de maig a les 9.30 h;  dissabte 22 de maig a 14.30 h; i diumenge 23 de maig a les 16 h;  i al canal de YouTube de Manresa 2022.

A banda de presentar el documental sobre aquesta marxa amb bicicleta de muntanya, es va donar el tret de sortida a la Ignasiana BTT, que obrirà les seves inscripcions l’1 de juny perquè qui vulgui s’apunti a fer-la el 26 de setembre, quan s’estrenarà la primera edició oberta a la ciutadania. La sortida serà, a les 8 del matí, a Verdú, i l’arribada al voltant de 2/4 de 8 del vespre a Manresa. Els ciclistes hauran de seguir la ruta definida per GPS, tot i que se senyalitzaran els punts més crítics i comptarà amb avituallaments i assistència mèdica i tècnica per als assistents. A partir de l’1 de juny es podran formalitzar les inscripcions a través de la pàgina web de Manresa 2202 (www.manresa2022.cat) i a l’Oficina de Turisme de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen