Els Carlins acull la segona representació «Jo no hauria de ser aquí», una obra col·lectiva que denuncia la violència de gènere

Tindrà lloc el dissabte, 5 de juny, a les 17.30 h. L‘entrada és gratuïta amb opció a taquilla inversa i es poden reservar a www.elscarlins.cat.  Les aportacions recollides es destinaran a Càritas Manresa, a projectes que donen suport a col·lectius de dones de Manresa en risc d’exclusió social.

 

imagen

El proper dissabte 5 de juny, el projecte MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social repetirà la seva darrera creació basada en una greu problemàtica social com és la violència de gènere en el marc dels actes de la campanya del 28 de maig,  Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Manresa (SIAD). Com totes les obres que s’emmarquen en aquest projecte, es tracta de creació col·lectiva que suma testimonis, vivències i anàlisi per encarar-nos a un repte que ens incumbeix a totes les persones.

 
“Jo no hauria de ser aquí”, ja es va representar el 30 de gener passat a Els Carlins de la mà de Cia. Sargantana, Els Carlins i l’ Ajuntament de Manresa.

 
La qualitat del treball realitzat, la cruesa del tema tractat amb molta cura, senzillesa i elements audiovisuals complementaris, la riquesa del debat que es va generar a posterior, així com la valoració positiva tant de les persones participants en el procés creatiu  com per  part del públic assistent (del món del lleure educatiu i públic en general) han fet plantejar als organitzadors  aquesta segona presentació en públic del resultat del procés creatiu.

 
Així per preparar aquesta nova funció, el grup de persones participants conduïts per la direcció i acompanyament de la Cia. Sargantana han rescatat els materials treballats i reprès els assajos al llarg d’aquest mes de maig a Els Carlins.

 
En paraules d’Alba Rosa i Jordi Pérez de Cia. Sargantana: Fer una proposta entorn a la violència de gènere amb un col·lectiu com el que ha format part del procés creatiu era necessari. Més enllà de les xifres, de les frases fetes i dels estereotips, què en sabem? Quants testimonis callats ens envolten? El fet és que cal una gran  valentia per confessar-se víctima en un món que no ens vol escoltar, que fuig de la incomoditat. Aquest procés, més que mai, ens ha obligat a posar-nos davant del mirall i a acceptar la cruesa del que vèiem. Ens hem enfrontat a l'huracà, i com més avançàvem, més ens adonàvem de la seva magnitud: com més t'acostes al centre, més força té”.

 
La representació es portarà a terme amb totes les mesures sanitàries vigents per la Covid-19 i comptarà amb debat final amb les persones que han participat en el procés creatiu. Cal reservar seients a: elscarlins.cat. L‘entrada és gratuïta amb opció a taquilla inversa. Les aportacions recollides es  destinaran a Càritas Manresa, a projectes que donen suport a col·lectius de dones de Manresa en risc d’exclusió social.


MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social és una iniciativa de les regidories de Cultura, Acció i Inclusió Social i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa per tal de fer del teatre una eina que promogui la reflexió sobre la societat actual i un espai creatiu d’intercanvi entre diferents col·lectius. En aquesta ocasió es compta també amb el suport de la regidoria de Feminismes i LGTBI.

 

L‘acte està coorganitzat per Cia. Sargantana, Els Carlins i l’Ajuntament de Manresa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Documents relacionats

  • imagen