Els Àngels de nit tornen a actuar aquest dissabte per fomentar hàbits saludables entre els joves

El grup de figurants de l’Institut Guillem Catà faran una nova jornada de conscienciació als diferents locals d’oci nocturn per informar de les malalties de transmissió sexual i prevenir dels riscos de les drogues.

El proper 29 de novembre i entorn al Dia Mundial contra la SIDA–que se celebra el dia 1 de desembre- els Àngels de nit sortiran pels diferents Locals d’oci nocturn de la ciutat de Manresa per informar als joves de les diferents malalties de transmissió sexual i prevenir dels riscos associats al consum de drogues.

Els Àngels de nit són un grup de joves del mòdul d’animació socio- cultural de l’Institut Guillem Catà que han rebut formació en temes relacionats al consum de substàncies i els seus efectes, així com les diferents malalties de transmissió sexual, inclòs el VIH. Són joves que informen a joves i que, amb aquesta fórmula, es pretén poder arribar d’una manera més propera i directe al públic potencial del projecte.

Àngels de Nit és un projecte liderat per l’Oficina jove del Bages (Ajuntament de Manresa- Consell Comarcal del Bages) i plenament vinculat a les Taules de Nits Q (nits de qualitat), per aconseguir un oci nocturn més segur, saludable i atractiu.

Aquest projecte es va iniciar al passat mes d’abril amb la selecció del joves que es caracteritzen com a Àngels de nit. La seva formació es va programar durant els mesos d’abril, maig i juny, va consistir en dotze hores de formació teatral a la Sala Mestre Blanch del Teatre Conservatori que va anar a càrrec de David Ribera, professional del món del teatre, per tal de dur a terme una intervenció òptima durant la nit.

Els joves també van fer sis hores formatives sobre el consum responsable a càrrec del programa NITS Q; i 4 hores d’aprenentatge sobre aspectes clau de malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats, impartides per estudiants d’infermeria dela FUB. Ambdós blocs han tingut lloc a l’IES Guillem Catà.

Els Àngels de nit van fer la seva tasca de sensibilització durant la revetlla de Sant Joan a Artés i perl a Festa Major de Manresa. El més d’octubre i amb motiu del dia de la castanyada també van fer una altra intervenció.