Demà s'inaugura una mostra fotogràfica de joves creadors amateurs al Selves i Carner

L’exposició “Joves Creadors 2014”, que es podrà visitar fins el 30 de desembre, aplega la obra de quatre noies d’entre 18 i 26 anys. Paral·lelament, el Casal de les Escodines, acull el projecte fotogràfic “A través de l’Ànima” que reflecteix l’univers de l’espectre autista.

imagen

El Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16), inaugura demà, dimarts 2 de desembre, la mostra “Joves Creadors 2014”, dins del cicle d’exposicions fotogràfiques que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa organitza conjuntament amb Foto Art Manresa.

L’acte inaugural, que començarà a les 20.00 h, comptarà amb les intervencions de la regidora de Serveis Socials, Acollida, Cooperació i Sanitat, Mercè Rosich, i el president de Foto Art Manresa, Josep Brunet.

La mostra, que es podrà visitar fins el dimarts 30 de desembre, de dilluns a divendres no festius, de les 16.00 a les 21.00 h, acull l’obra de quatre artistes joves que conceben la fotografia des de diferents perspectives: Yasmina Suaus, Miriam Garcia, Claudia Diaz i Aina Plans.

Les artistes

Yasmina Suaus, (Sallent 18 anys), estudiant de segon de batxillerat, és autodidacta en el camp de la fotografia. Encara sense un estil definit, experimenta i fotografia allò que li crida l’atenció. Ha realitzat fotografies publicitàries de roba, a noies, reportatges familiars, fotografies d’amistats i d’amor.

Miriam Garcia, (Manresa, 25 anys) Cursa un mòdul de disseny gràfic a l’Escola d’Art de Manresa. Afeccionada i apassionada de la fotografia d’ençà alguns anys, ja sigui amb la càmera o amb el mòbil, tracta temes de natura, animals i l’entorn quotidià.

Claudia Diaz, (Artés, 20 anys) Fotògrafa autodidacta, li agrada investigar, remenar llibres i webs. Ha participat en diferents concursos de fotografia i ha guanyat algun premi. Plasma diversos temes darrera de la càmera, però allò que li agradaria seria dedicar-se a la fotografia de moda.

Aina Plans , (Artés, 26 anys) També autodidacta, entén la fotografia com una extensió natural de comunicació i l’art com una via d’expressió vital. Posa l’ull a situacions i detalls que li fan sentir coses.

Aquesta mostra s’emmarca dins de les activitats organitzades amb l’objectiu d’incentivar la fotografia creativa amateur entre els més joves. Així, cada mes de desembre Foto Art Manresa proposa a quatre joves fotògrafs la possibilitat de difondre la seva obra a la sala d’exposicions del Centre Cívic.

La mirada autista al Casal de les Escodines

Paral·lelament, al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50, ), també del dimarts 2 al dimarts 30 de desembre, s’exposa en motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (que se celebra el 3 de desembre), “A través de l'Ànima”, un projecte fotogràfic d’Abel Vilches organitzat pel Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista de la Catalunya Central.

"A través de l’Ànima" és el resultat d’una sèrie de visites d’Abel Vilches, dissabte rere dissabte, al Centre de Recursos en TEA de Manresa per captar amb la seva càmera l’essència del treball del centre, els resultats en forma de mirades, rialles i abraçades dels nens amb autisme.

Aquest projecte pretén mostrar el Trastorn de l’Espectre Autista (T.E.A) des de l’ànima d’un conjunt de nens i sense tòpics, amb la mirada neta i demostrant que l’autisme no crea una diferència sinó una forma diferent de mirar el món.

L’exposició es podrà visitar els dies laborables no festius de 9.00 a 14.00 h i de 16.00 a 21.00 h.

Documents relacionats

  • imagen