El Museu de Manresa s’adhereix a la iniciativa ‘Museu obert’ que permetrà donar a conèixer i posar a l’abast de tothom les peces de la institució

El Museu de Manresa ha publicat més d’un centenar de peces de la seva col·lecció, entre les quals hi podem trobar algunes de les obres que s'exposaran al futur Museu del Barroc de Catalunya, escenes del retaule del Roser de l'església de Sant Pere Màrtir de Manresa o diverses talles de fusta de l'escultor Josep Sunyer. És previst que pròximament es publiquin més obres.

imagen

El Museu de Manresa se suma a la iniciativa ‘Museu obert’, un portal de difusió de col·leccions de museus en línia, que permetrà donar a conèixer i posar a l’abast de tothom les peces de la institució.

 

En aquesta primera acció, s’han publicat un total 134 peces, entre les quals hi podem trobar algunes de les obres que s'exposaran al futur Museu del Barroc de Catalunya, les escenes del retaule del Roser de l'església de Sant Pere Màrtir de Manresa o diverses talles de fusta de l'escultor Josep Sunyer.

A banda, també s’hi poden veure altres peces de gran interès, com ara una caixa de farmàcia policromada del segle XVI o el conjunt d'estampes del destacat pintor postnoucentista Alfred Figueras.

 

Pel que fa a col·leccions, la primera que es posarà a l’abast de la ciutadania serà la de l'artista, marxant i promotor de l'art d'avantguarda Josep Dalmau i Rafael. Actualment, el museu compta amb un total de 24 pintures de l'artista manresà.

És previst que pròximament el Museu de Manresa publiqui gran part de la seva col·lecció amb l’objectiu de posar-la a l'abast de tothom. Podeu visualitzar totes les peces publicades en aquest enllaç.

 

Museu obert


El projecte ‘Museu obert’ és un portal de difusió que va néixer en temps de confinament amb l’objectiu de mantenir oberts alguns dels museus que van haver de tancar les portes a causa de les restriccions.

 

Es tracta d’una eina que dues empreses van posar a disposició dels museus per tal que poguessin difondre les seves col·leccions de manera ràpida i senzilla. En aquest portal, cada museu té l’opció de poder escollir la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la), tal com si estigués exposada en una de les seves sales.

 

‘Museu obert’ convida als visitants a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació que va prendre molt protagonisme durant la quarantena.

Documents relacionats

  • imagen