L'Ajuntament posa en marxa diverses actuacions per millorar l'itinerari ciclista cap al Parc de l'Agulla

Durant un mes, s’actuarà en tres trams del recorregut ciclista que connecta el Parc de l’Agulla amb el centre de la ciutat amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat i confort dels ciclistes i dels vianants.

imagen

L’Ajuntament de Manresa, amb el suport d’ una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catal unya amb destinació específica per al desenvolupament d’actuacions contra el canvi climàtic, ha iniciat els treballs del projecte de millora de l’itinerari ciclista que connecta el Parc de l’Agulla amb el centre de la ciutat. Amb aquestes actuacions, que tindran una durada d’un mes, també es milloraran les condicions de seguretat i confort per als vianants en tres trams d’aquest recorregut.

En primer lloc, els treballs consisteixen en la pavimentació de la vorera de la carretera Ctra. Santpedor, entre la Illa Verda i el carrer Concòrdia. Aquesta vorera que actualment està sense urbanitzar, es pavimentarà i senyalitzarà per tal que sigui d’ús compartit entre vianants i ciclistes. D’aquesta forma es dóna major permeabilitat des del barri de la Carretera Santpedor a la zona verda de Can Font, la qual cosa complementa la millora de seguretat realitza da mitjançant els nous passos de vianants amb elements reductors de velocitat.

En segon lloc, les actuacions estan adreçades a donar continuïtat a la vorera – bici actual entre en el tram del carrer Concòrdia proper al carrer Pere Vilella. En aquest tram tant la vorera com l’itinerari ciclista queden en discontinuïtat, provocant que el vianant i el ciclista hagin d’anar per la calçada.

Finalment, es faran treballs de pacificació del trànsit al carrer Carrasco i Formiguera. Aquest carrer està ordenat com a vial de Zona 30 i, per tant, de convivència amb l’itinerari ciclista de la ciutat. Per tal de millorar la seguretat viària es construirà un nou pas elevat per a vianants a l’alçada del carrer Dr. Esteve. Així mateix, es reforçarà la senyalització de tot el carrer per indicar la Zona 30 i la presència de bicicletes circulant.

Documents relacionats

  • imagen