Demà comencen els treballs de millora de l'ordenació i la seguretat viària del Polígon Industrial Els Dolors

Aquests treballs, que és previst que durin tres dies, consisteixen en la modificació de la senyalització vertical i horitzontal en diferents punts d’aquest espai.

Demà, divendres 5 de desembre, la secció de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa inicia els treballs de modificació de la senyalització vertical i horitzontal del Polígon Industrial Els Dolors per tal de millorar-ne l’ordenació i la seguretat viària.

Aquestes obres, que donen resposta a un estudi presentat per l’Associació d’Empresaris del PI. Els Dolors i de demandes de mobilitat detectades directament des dels serveis tècnics municipals, consisteixen en una sèrie d’actuacions que tenen per objectiu millorar la seguretat viària, agilitzar el transit i augmentar la zona d’estacionament

Està previst que aquestes accions durin 3 dies (es treballarà el dissabte 6 i diumenge 7 de desembre, dies festius).

Actuacions que es portaran a terme

Es reforçarà amb pintura la prioritat en les interseccions de vàries de les cruïlles del polígon per millorar-ne la seguretat.

També es modificarà l’ordenació del trànsit als carrers Ronda, Castellgalí, Castellfollit i Castellet, que actualment consten de dos carrils de circulació en el mateix sentit i sense estacionament, i es substituirà per la d’un carril més una zona d’estacionament.

Es canviarà el sentit de circulació del carrer Castelltallat entre els carrers Sallent i Castellfollit, actualment de dos carrils de circulació en el mateix sentit, i es restablirà el doble sentit de circulació (un carril per sentit).

I, finalment, es modificarà el sentit de circulació d’un tram del carrer Berga entre l’av. dels Dolors i l’accés de serveis de FGC, de manera que aquest tram, actualment de sentit únic, s’ordenarà en doble sentit de circulació.

L’objectiu és millorar la seguretat viària, agilitzar el trànsit i augmentar la zona d’es tacionament

Per agilitzar el trànsit de vehicles pel polígon industrial, s’estableix el doble sentit al carrer Castelltallat que permetrà que els vehicles dels carrers Ronda, Castellfollit, Castellgalí i del mateix carrer Castelltallat (que actualment han de passar tots pel semàfor que regula la cruïlla del carrer Navarcles amb carrer Ronda) puguin accedir de forma més ràpida al carrer Sallent en direcció a la C-55.

Per donar resposta a la demanda d’estacionament del polígon, es destinarà a aparcament un dels dos carrils de circulació que tenen varis dels carrers de la zona, i que actualment ja s’hi aparcava posant en perill la resta del tràfic. Amb la modificació de la senyalització horitzontal per a l’ordenació del trànsit a un carril més zona d’estacionament es solucionarà aquest problema.

El mateix cas és dona al carrer Berga. Aquest carrer està ordenat en sentit únic però en el tram concret que toca les sortides FGC i activitats, el trànsit circula en doble sentit i s’incorpora a l’av. Dolors sense regulació. Aquesta demanda detectada es regula modificant la senyalització vertical i horitzontal.