L’Espai Jove Joan Amades estrena demà l’exposició de relats i il·lustracions del concurs de Sant Jordi de Regió7

L’acte d’estrena de l’exposició i el lliurament de premis comptarà amb presència les regidores de Cultura, Anna Crespo Obiols, i d’Infància Joventut, Rosa M. Ortega Juncosa.  La mostra es podrà veure al llarg de l’any a diferents equipaments de la ciutat.

imagen

Aquest dimarts 6 de juliol, a les 18 h, s’inaugura l’Espai Jove Joan Amades (C/ St. Blai, 14) l’exposició dels relats dels 10 finalistes del 9è Concurs de Relats Breus de Regió7  “Què podria passar 10 anys després del final de la llegenda de Sant Jordi”- amb les il·lustracions de 10 joves creadors.

 

Enguany les regidories de Cultura i d’Infància, Joventut i Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa han participat per donar una major difusió del concurs a través de la cerca de 10 joves artistes de la Catalunya Central per tal de donar una vessant creativa en l’àmbit de les arts plàstiques que acompanyés els relats, col·laborar en metàl·lic amb els premis, i facilitar sales expositives dels equipaments municipals per tal de poder oferir al públic la lectura dels relats acompanyats de les il·lustracions.

 

És per aquest motiu, que a l’acte de lliurament de premis -1r, 2n i 3r - i reconeixements als 7 finalistes i a les 10 persones  il·lustradores i d’inauguració de l’exposició, hi haurà la presència de les regidores de Cultura Anna Crespo Obiols, i de Joventut, Rosa M. Ortega Juncosa, juntament amb el Gerent de Regió 7, Jordi Molet Cateura.

S’espera una assistència d’una cinquantena de persones.

Els espais municipals on es podrà veure la mostra de relats i il·lustracions seran:

-       Espai Jove Joan Amades, del 6 al 29 de juliol

-       Biblioteca del Casino, del 2 al 20 d’agost

-       Biblioteca Ateneu Les Bases, del 6 al 29 de setembre

-       La Kampana, del 4 al 29 d'octubre

-       Casal de les Escodines,  del 3 al 15 de novembre

-       Centre Cívic Selves i Carner, del 17 al 30 de novembre

 

A partir del gener 2022 l’exposició es podrà cedir gratuïtament a entitats ciutadanes interessades, associacions de veïns, llibreries o altres col·lectius interessats sol·licitant-la a Regió7.

Enguany s’han rebut 62 textos de fins a 1.500 caràcters, que es podien presentar fins al 9 de maig. L’equip de correcció i redacció de Regió7 en va fer una selecció de deu obres, a partir de valorar-ne la qualitat, l'originalitat i la correcció lingüística.

A continuació un jurat format per Genís Sinca, Gemma Camps, Zulima Martínez i Núria Brugarolas,  (persones relacionades amb el món literari i representants del diari Regió7) van escollir les tres obres guanyadores: 1r premi - Joan Antoni Fernández Peña - Deu anys i un dia-; 2n premi - Xènia Vives Cano – Anaís- i 3r premi- Ricard Bahí Alburquerque -Deu anys després-.

 

Els 10 relats finalistes amb cadascuna de les il·lustracions que els acompanya van ser publicats en l’edició de paper de Regió7 al suplement la Revista del 3 de juliol de 2021.

 

Les 10 persones autores dels relats finalistes, a part de formar part de l’exposició, rebran un petit lot de llibres d'Angle Editorial, Alba Editorial i Farell Editors. A les 10 persones il·lustradores se’ls hi va facilitar una entrada per a dues persones a un espectacle del Kursaal i rebran un petit reconeixement econòmic de l’Ajuntament de Manresa.

 

Les obres guanyadores i  finalistes, amb els respectives il·lustracions són autoria de:

 

Deu anys i un dia-  Relat de Joan Antoni Fernandez i il·lustració d’Hèctor Reina; (@hrnda-art)

Anaís- Relat de Xènia Vives i il·lustració d’Oriol Martin (es@urigami_art)

Deu anys després... - Relat de Ricard Bahí i il·lustració d’Elisabet Pujolar (@artisabet)

Les heroïnes no maten - Relat d’Aina Palà i il·lustració de Bernat Marquilles (@bernatmarquilles)

Revenja- Relat de Lara Berlana i il·lustració de Biel Bahí (@biel.bp)

Atentament, Jordi (E. Malone) -  Relat de Carlos García i il·lustració d’Olga Pons (@olga.pons.t)

Nous dracs- Relat de M. Àngels Pons i il·lustració de Sara Villarta (@sarinstart)

El pes de l’heroïcitat- Relat de Roser Marsal i il·lustració de Javi Oviedo (@humor_grafico_por_javi_oviedo)

Roses!- Relat de M. Lluïsa Salazar i il·lustració de Silvia Cano (@silvia_cano)

Culpa- Relat d’Adrià Blanco i il·lustració de Candela Esteban (@axykorya)

 

A part del suport de l’Ajuntament de Manresa, també han col·laborat al  9è concurs de relats breus Sant Jordi 2021 de Regió 7 : Angle Editorial, Alba Editorial, Farell Editors, Llibres Parcir i Libelista.

 

Documents relacionats

  • imagen