Xerrada de Francesc Torralba per reflexionar sobre valors socials i drets humans

L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de la FUB aquest dimecres, 10 de desembre a les 8 de la tarda, en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans.

imagen

Aquest dimecres, 10 de desembre, se celebra a tot el món el Dia Internacional dels Drets Humans. Per commemorar l’efemèride el Consell Municipal de Solidaritat i l’Ajuntament de Manresa han convidat el prestigiós filòsof i teòleg, Francesc Torralba, que impartirà la conferència “De la cultura dels drets a la cultura de la responsabilitat”.

L’acte, que tindrà lloc a la sala d’actes de la Fundació Universitària del Bages (FUB) a les 8 de la tarda, invitarà els assistents a reflexionar sobre la societat que es vol construir, els tipus de valors que han de conduir la vida de les persones i el seu entorn. De la mà de Torralba es farà un recorregut sobre l’evolució dels Drets Humans, des de la seva declaració per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1948 fins a l’actualitat.

La proposta de l’escriptor és continuar treballant per tal que aquesta declaració no sigui tan sols un catàleg de bones intencions i lluitar per trencar els murs que separen els col·lectius més pobres i vulnerables de la resta de la societat.

El Dia Internacional dels Drets Humans

Aquest dia, 10 de desembre, es commemora l’aniversari de l’aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans per l’Assemblea General l’any 1948. Al llarg del temps s’han desenvolupat un conjunt d’instruments i mecanismes per assegurar la primacia dels drets humans i per fer front a les violacions dels drets humans a qualsevol lloc del planeta

En concordança amb aquesta declaració, el Consell Municipal de Solidaritat treballa durant tot l’any en diversos projectes amb la convicció que els seus esforços contribueixin a millorar la situació de persones que pateixen greus abusos contra els seus drets. En aquest sentit es vol aprofitar aquest dia tant assenyalat per a reforçar aquest missatge esperançador.

A dia d’avui són nombroses i flagrants les vulneracions dels Drets Humans, des de realitats allunyades, com els 800 milions de persones que passen fam, o els 700 milions que no tenen accés a aigua potable, fins a situacions més properes, com els gairebé 5 milions d’aturats a l’estat Espanyol o el creixent augment de nens i nenes a Catalunya que viuen per sota del llindar de la pobresa.

Francesc Torralba

Francesc Torralba és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i doctor en Teologia per la Universitat de Teologia de Catalunya. Actualment és professor titular de la Universitat Blanquerna. És autor de més de setanta llibres de filosofia sobre temes molt variats, entre els quals destaquen, Ètica del cuidar,Cent valors per viure, Un altre món és possible?, L’art de saber escoltar o El valor de tenir valors.

Documents relacionats

  • imagen