La vicepresidenta del Govern i l'alcalde de Manresa inauguren la nova seu de la Comunitat de Sant Egidi

El nou centre d’activitats, nomenat la Casa de la Pau, és una cessió de l’Ajuntament de Manresa i està ubicat a la plaça Montserrat, en un annex de la Fàbrica Balcells. La comunitat atén actualment a més de 500 usuaris, especialment a persones desvalgudes de totes les edats,

imagen

La vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, han inaugurat la nova seu de la Comunitat de Sant Egidi a Manresa.

La Casa de la Pau, el nou centre d’activats, està situat a la plaça Montserrat en un annex de la Fàbrica Balcells, antiga sederia construïda al segle XIX. Les instal·lacions, que tenen uns 250 m2, van ser cedides per l’Ajuntament de Manresa.

L’acte inaugural l’ha conduït Pere Sobrerroca, responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Manresa, que ha cedit la paraula a l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, que ha donat la Benvinguda a un públic assistent format per representants de la societat civil i usuaris de l’associació que no s’han volgut perdre l’esdeveniment.

Seguidament ha intervingut Monsenyor Romà Casanova, bisbe de Vic, i després ha estat el torn de la vicepresidenta del govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, que amb la seva dissertació ha donat per inaugurada la Casa de la Pau.

La clausura dels parlaments ha anat a càrrec del fundador de la primera comunitat de Sant Egidi a Roma l’any 1968, Andrea Ricardi, que ha arribat una hora tard a causa d’un retard en el vol en el qual viatjava provocat per les fortes ventades.

Prèviament als discursos les autoritats i el públic assistent han fet una visita als locals  i a l’església de Montserrat, l’edifici adjacent on els membres de la comunitat realitzen les seves pregàries.

Donar servei als desvalguts

La Comunitat de Sant Egidi, que actualment atén a uns 500 usuaris, té com objectiu esdevenir un lloc d’acollida i trobada obert a tothom, sobretot els més desvalguts. En aquest sentit un dels primers actes que s’hi farà serà el tradicional dinar de Nadal per a pobres.

Per complir amb aquesta finalitat han adequat l’espai gràcies a les aportacions de la Diputació, la Caixa, industrials i ajuts a títol personal, a més de l’atorgament del premi Simeó Selga de Rotary Club Manresa el 12 de gener de 2014.

 

Documents relacionats

  • imagen