El Kursaal guanya el Premi ARC a la millor programació musical de teatre

L'equipament manresà competia amb l'Auditori de Vilafranca del Penedès, l'Atlàntida de Vic i el teatre Bescanó, de Girona.

imagen

El Teatre Kursaal de Manresa, ha rebut aquesta nit el guardó a la millor programació musical de teatre o auditori en l'edició dels Premis ARC 2014 que l'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya ha lliurat aquest dilluns al vespre a la sala BARTS de Barcelona. L'equipament manresà competia amb l'Auditori de Vilafranca del Penedès, l'Atlàntida de Vic i el teatre Bescanó, de Girona.

 Txarango, Mishima, Love of Lesbian, Hotel Cochambre, The Excitements, Macedònia, Aquàrium i Ol'Green han estat premiats en les diverses categories dedicades als grups.La Mironade Salt, el Kursaal, el Guitar Festival Bcn, les Fires de Sant Narcís de Girona, la sala Rocksound, el programa 'Els matins de TV3' i la revista Rockdelux han estat els guardonats en la resta de categories. A més, enguany els professionals del sector de la música en directe han reconegut el periodista Àngel Casas amb el guardó ala Trajectòria Professional.

La 12a edició dels Premis ARC ha distingit aquest dilluns al vespre els millors directes del2014 a l'escena musical catalana, en un ampli ventall de categories (gires en auditoris, festes majors, gires en sales o festivals, entre altres), així com les millors sales, teatres, programacions i mitjans de comunicació de divulgació de la música del país.

Enguany el nombre de categories ha crescut fins a 17, per la incorporació de les guardons ala Millor Gira per a Públic Familiar o Infantil, que ha estat per Macedònia, ila Millor gira per Festivals, que s'ha endut Mishima. 

Els altres premiats en les categories habituals de gires han estat, Che Sudaka (millor gira internacional), The Excitements (millor gira per sales de Catalunya), Love of Lesbian (millor gira per teatres i auditoris catalans), Txarango (millor gira per festes majors de temes propis), Hotel Cochambre (millor gira per festes majors de grup de versions o tribut), i Aquàrium (millor gira per festes majors de grups de ball). D'altra banda, el cor Ol'Green, ha estat l'artista revelació de 'La Vanguardia'.

Pel que fa als premis generals, a banda del premi del Teatre Kursaal, la salaLa Mirona, de Salt, el premi a la millor programació de sala de concerts; Rocksound, per la millor programació d'espai musical; les Festes de Sant Narcís de Girona per la millor programació de Festa Major; el Guitar Festival Bcn, premi a millor cicle de música o festival; i 'Els Matins' de TV3, com a millor mitjà de comunicació o programa musical. A més, la revista Rockdelux ha rebut el reconeixement exprés del jurat. 

La gala ha estat conduïda pels periodistes Toni Puntí i Júlia Bertran i ha comptat amb actuacions d'artistes com Love of Lesbian, Els Amics de les Arts, Joan Dausà i Oques Grasses. En el tram final de la cerimònia s'ha lliurat el premi Trajectòria Professional al periodista Àngel Casas, actual director de BTV i Barcelona FM, i dedicat històricament al periodisme musical. 

Què és ARC?

ARC és l’associació que reuneix als principals agents de la indústria musical del directe de Catalunya. Més de 80 empreses entre les quals hi han mànagers, representants i promotors. Amb 37 anys d’història, ARC ha esdevingut una peça clau per entendre la idiosincràsia d’aquesta professió, per aquest motiu, ARC representa al 85% d’empreses de Catalunya del sector.

 Què han estat els premis?

Desprès de dotze edicions, els Premis ARC han esdevingut la cita obligada per tots els agents implicats en la indústria musical del directe. Uns premis que no només reconeixen la feina feta durant l’any a artistes i grups de música, sinó que també reconeixen a tota la resta d’agents implicats els èxits de les seves gires. Per aquest motiu també es premien mànagers, programadors, representants i promotors.

 

Documents relacionats

  • imagen