Comencen els treballs d’una rotonda a la cruïlla dels carrers de la Pau i Santa Joaquima

L’actuació té l’objectiu de millorar la seguretat i la mobilitat en aquest entorn i es complementarà amb la instal·lació d’ un nou pas de vianants al carrer de la Pau i reductors de velocitat a l’Avinguda dels Dolors.

imagen

La Secció d’Obra Pública de l’Ajuntament de Manresa ha iniciat les obres d’execució d’una rotonda a la cruïlla dels carrers de la Pau i de Santa Joaquima. Aquesta nova rotonda té per objecte millorar la mobilitat i la seguretat de la cruïlla, atès que en establir la regulació en sentit giratori s’eliminen girs a l’esquerra i es redueix la velocitat a la cruïlla.

Els treballs inclouen també la senyalització d’un nou pas de vianants al carrer de la Pau i la instal·lació de reductors de velocitat a l’Avinguda dels Dolors per millorar la seguretat del Camí Escolar als centres d’ensenyament propers.

Aquesta actuació pretén posar solució de forma provisional a una cruïlla que havia provocat un alt índex d’accidentalitat, si bé l’Ajuntament de Manresa ha presentat davant la Generalitat (titular de la via) un projecte aprovat pel Pla de Mobilitat Urbana que preveu enllaçar l’Avinguda dels Dolors amb el ramal d’accés amb la C-55, un projecte que quan sigui aprovat i executat pressupostàriament per la Generalitat millorarà també la fluïdesa en el trànsit en aquest entorn.

Amb motiu d’aquests treballs es prohibeix l’estacionament al carrer Santa Joaquima, en l’entorn proper a les obres, per facilitar la descàrrega i acopi de materials. Les afectacions al trànsit de vehicles es comunicaran puntualment i s’ha previst que es facin fora de l’horari escolar. És previst que aquests treballs tinguin una durada d’un mes i mig aproximadament.


Documents relacionats

  • imagen