Continuen els treballs de millora de la seguretat viària a diversos camins escolars de la ciutat

Aquesta setmana es faran treballs al Camí escolar Escola Bases (carrer Puigmal); al Camí escolar Avinguda dels Dolors (cruïlla amb carrer d’Amadeu Vives); i Camí escolar carrer Francesc Moragas (cruïlla amb carrer del Cós i cruïlla amb carrer Ausiàs March).

imagen

L’Ajuntament de Manresa continua aquesta setmana els treballs per a la millora de la seguretat viària als camins escolars de la ciutat. Les actuacions van arrencar la setmana passada  a l’itinerari de l’escola Ítaca, al carrer Sant Maurici, al tram situat entre els carrers Divina Pastora i la carretera del Pont de Vilomara.

Aquesta setmana es faran treballs al Camí escolar Escola Bases (carrer Puigmal); al Camí escolar Avinguda dels Dolors (cruïlla amb carrer d’Amadeu Vives); al i Camí escolar del carrer Francesc Moragas (cruïlla amb carrer del Cós i cruïlla amb carrer Ausiàs March). Un cop acabats aquests treballs, restarà pendents els treballs als itineraris que passen pels carrers Pica d’Estats i la carretera de Santpedor.

De forma global, les actuacions estan adreçades a millorar la seguretat dels desplaçaments a peu cap a les escoles, millorant la visibilitat i la seguretat dels passos de vianants i de les cruïlles, amb repintat de passos de vianants, la instal·lació de noves senyalitzacions verticals i horitzontals, instal·lació de reductors de velocitat i instal·lació de pilones, entre altres accions.

 

Les actuacions que s’inicien aquesta setmana són les següents:

  • Camí escolar Escola Bases (carrer Puigmal). Es contempla fer diferents actuacions amb l’objectiu de reforçar la seguretat a l’entorn proper de l’escola. S’instal·larà senyalització vertical i horitzontal de Zona Escolar. Es construirà un reductor de velocitat de paviment asfàltic al carrer Puigmal, s’instal·laran baranes de protecció al carrer Puigmal i a la rotonda d’avinguda Universitària. Durant els treballs el Bus Manresa modificarà el recorregut de la línia L3 Mion.

  • Camí escolar Avinguda dels Dolors (cruïlla amb carrer d’Amadeu Vives)L’objectiu de  reduir la velocitat i fomentar els desplaçaments a peu cap a la Llar d’Infants la Baldufa, l’Escola La Sèquia, l’Institut Pius Font i Quer i La Salle. Es repintaran els passos de vianants a la cruïlla. Se substituiran els  4 reductors de velocitats de cautxú per 4 reductors del mateix tipus però de paviment asfàltic. 

  • Camí escolar carrer Francesc Moragas (cruïlla amb carrer del Cós i cruïlla amb carrer Ausiàs March)Per reduir la velocitat i fomentar la mobilitat a peu en l’itinerari de l’escola Valldaura i l’escola FEDAC. S’instal·larà un reductor de velocitat de paviment asfàltic, previ al pas de vianants de carrer Francesc Moragas número 7 (en direcció a Ctra. Cardona), i s’instal·laran 2 reductors de velocitat tipus de paviment asfàltic, previ al pas de vianants del carrer Francesc Moragas número 59-63 (en ambdós sentits de circulació).

 

Documents relacionats

  • imagen