Es publica la convocatòria per optar a un local comercial de lloguer assequible a les Escodines

Està situat al número 20 del carrer Escodines, fa 136  metres quadrats i s’ofereix a un lloguer mensual d’1 euro el metre quadrat els dos primers anys i 1,5 euros el metre quadrat els dos següents anys. L’arrendament forma part del programa ‘Centre Històric Emprèn’, que té com a objectiu promocionar l’emprenedoria comercial i artesanal, millorar la imatge del barri i generar un nou eix com a viver d’activitats econòmiques.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha obert la convocatòria pública per a l’arrendament d’un local comercial de lloguer assequible destinat a l’emprenedoria comercial i artesanal, dins del programa ‘Centre Històric Emprèn’, que té per objectiu reactivar l’activitat econòmica a través de la reobertura de locals buits.

Es tracta del local situat al número 20 del mateix carrer Escodines. Fa 136  metres quadrats i s’ofereix a un lloguer mensual d’1 euro el metre quadrat els dos primers anys, i d’1,5 euros el metre quadrat els dos següents anys, sent 136 euros al mes els primers dos anys i 204 euros els dos anys següents. L’últim negoci que hi havia hagut en aquest espai era una perruqueria, però el local es pot adaptar a qualsevol tipus de negoci.

L’expedient amb la informació sobre el procediment i el plec de condicions es pot consultar al tauler d’anuncis de la pàgina web de l’Ajuntament de Manresa. Els interessats poden presentar la documentació de manera telemàtica, a través d’una instància genèrica al portal tràmits de la web municipal. La sol·licitud també es pot presentar de manera presencial, a través d’una instància genèrica al CEDEM (carrer de Castelladral, nº 5-7), a l’OAC o a l’OAE (Plaça Major, nº 1) o a qualsevol dels registres de l’Ajuntament. En tots dos casos caldrà adjuntar la documentació requerida i especificar a la part expositiva de la instància “Viver Escodines Emprèn – Escodines 20”. El termini per presentar les sol·licituds és de 20 dies hàbils comptats a partir d’avui 16 de novembre, dia en què s’ha publicat l’anunci oficial.

Tal com ja va informar l’Ajuntament, el projecte pretén facilitar espais per a emprenedors de la ciutat, millorar l’estètica del Centre Històric, generar nous eixos com a vivers d’activitats econòmiques i dinamitzar els carrers. S’ha iniciat amb aquesta primera rehabilitació d’un local comercial, que havia estat una perruqueria i que actualment estava en desús. L’adequació del local es va portar a terme a través de la brigada de polimanteniment del projecte Treball als Barris, un programa gestionat pel CIO Manresa que compte amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Ara, es posa a disposició de persones que vulguin obrir un negoci a un preu molt assequible, gràcies a l’acord al qual s’ha arribat amb la propietat.

En els seus inicis, el projecte es va anomenar ‘Escodines Emprèn’, ja que aquest primer local estava situat en aquest barri. Des de la regidoria, però, s’ha considerat que el programa es pot estendre a tot el Centre Històric. La regidora d’aquesta àrea, Claudina Relat Goberna, ha afirmat que l’arrendament del primer local és un primer pas per ajudar a la “reactivació” de la zona i que es continuarà treballant en aquesta línia per incorporar més locals a la borsa de lloguer assequible.

Documents relacionats

  • imagen