Més de 400 persones busquen una oportunitat laboral a la Fira de l’Ocupació del Bages

  • Balanç positiu de la primera edició celebrada al Museu de la Tècnica, que va assolir un rècord d’assistents 

  • Més de 200 persones van participar a les diferents activitats organitzades

 

imagen

Més de 400 persones van participar ahir a la quarta edició de la Fira de l’Ocupació del Bages, que es va celebrar al Museu de la Tècnica amb 18 empreses que hi buscaven nous professionals per incorporar a les seves plantilles. La d’enguany ha estat l’edició amb més visitants de la fira que, en l’última edició presencial celebrada l’abril del 2019, va registrar 350 inscrits. El canvi d’emplaçament de l’Anònima al Museu de la Tècnica va oferir més espai i una major comoditat, tant per les empreses com per als assistents.

 

En l’acte inaugural, la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacòs, va dir que la fira és un esdeveniment necessari tenint en compte les elevades xifres d’atur juvenil que té Catalunya. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, també va incidir en aquest aspecte i tots dos van celebrar l’entesa entre la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Manresa per organitzar aquest punt de trobada entre joves que busquen una oportunitat laboral i empreses que volen ampliar plantilla.

 

Les 18 empreses particicipants a la fira no van deixar d’atendre assistents durant tot el dia, rebre currículums i explicar-los els perfils professionals que estan buscant. A banda, també es van organitzar diferents activitats, com revisions exprés del currículum, un taller per practicar l’entrevista per competències o una xerrada adreçada a les empreses sobre com trobar talent al món digital. En total, prop de 200 persones van participar en aquestes activitats.

 

Les empreses participants a la fira van ser ICL, BonÀrea, Exland, Montana Colors, Airtificial, Avinent, Sant Andreu Salut, Carrefour, el Gremi d’Electricitat, Fontaneria i Afins del Bages-Berguedà, Grup Vilà Vila, Ampans, Althaia, Denso Barcelona, Ausa, Deporvillage, Cots i Claret, Grup Llobet i Masats. Moltes d’elles ja hi havien participat en edicions anteriors i veuen en aquesta proposta una bona eina per conèixer nous treballadors. A més, la fira va comptar també amb la implicació de SOOM Fibra, que va habilitar una xarxa wifi perquè la poguéssin utilitzar tots els assistents.

 

La Fira de l’Ocupació del Bages forma part de les accions que porta a terme la Cambra dins del programa PICE d’impuls de l’ocupació juvenil en el marc de la Garantia Juvenil i compta amb el suport del programa Bages TTT, que impulsen al territori l’Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages per promoure l’ocupació i la reactivació econòmica centrades en la cadena de valor de la mobilitat i la sostenibilitat a la indústria de l’automoció.

Documents relacionats

  • imagen