Dilluns comencen treballs de millora de l’arbrat al Passeig

Durant les pròximes setmanes es preveu la substitució de 33 unitats de plàtans per exemplars joves de la mateixa espècie, una actuació que es completarà amb l’ampliació de les dimensions dels escocells i la millora del sòl de plantació. L’actuació preveu talls puntuals de trànsit en horari laboral.

 

imagen

Seguint amb la planificació de la substitució d’alguns exemplars de l’arbrat del Passeig que ja es van iniciar el 2017, amb motiu de les avaluacions de risc de trencament de branques i la valoració de l’estat sanitari que es van duent a terme periòdicament, dilluns vinent, 13 de desembre, comencen els treballs per a la substitució durant aquest hivern de 33 unitats, 16 unitats de les quals es troben al tram entre la carretera de Cardona i Crist Rei (1r tram) i es realitzaran abans de les festes de Nadal, i  17 unitats entre Crist Rei i la Ben Plantada que es substituiran després de les festes.

 

Els arbres a substituir es tallaran i es reposaran per plàtans joves de la mateixa espècie atenent al Pla especial urbanístic de Protecció d’arbres i arbredes d’interès municipal. Amb la substitució es realitzarà un engrandiment de les dimensions dels escocells i es millorarà el sòl de plantació (que permetrà que les arrels puguin créixer millor, més emmagatzematge d'aigua, més estabilitat...) sobretot dels arbres del 1r Tram per als  quals es realitzaran escocells continus per sota el paviment en els casos que sigui possible, tal com ja es va fer el 2017.

 

El cost total de les dues fases de substitució d’aquest hivern (pels 33 arbres) és de 68.174 €.

 

Amb motiu d’aquests treballs es realitzaran talls de trànsit en horari laboral d’acord amb  les ubicacions de l’arbrat afectat.

 

Documents relacionats

  • imagen