Els videojocs cobren vida a la 29a edició del Campi qui jugui

Del 27 de desembre al 4 de gener, per segon any consecutiu, el Pavelló Vell Congost acollirà el Saló de la Infància i la Joventut de la Catalunya Central.

imagen

Manresa ja escalfa motors per a la celebració de la 29a edició Saló de la Infància i la Joventut de la Catalunya Central, Campi qui jugui, que enguany donarà vida als videojocs amb l’objectiu de recuperar els valo rs del jocs tradicionals i, alhora, estimular la participació raonada, cooperativa i lúdica dels infants.

Els detalls de la nova edició han estat presentat avui per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora de Joventut, Àuria Caus; i els representants de l’Associació Campi qui Jugui, Jordi Santamaria, Mireia Estefanell, Joan Prat, Elena Piedra i Yolanda Martín.

Valenti Junyent ha valorat de forma molt positiva els preparatius de la nova edició “que després de l’èxit de l’any passat es tornarà a celebrar al Complex Vell Congost amb millores importants perquè tothom pugui passar-ho molt bé en un lloc molt adient com és aquest”. En aquest sentit l’alcalde ha destacat “la bona adequació de la zona destinada als infants més petits”. Junyent, després d’agrair el treball de tothom i els suport de patrocinadors i col·laboradors, també ha lloat l’encert de dedicar la temàtica d’aquesta edició i ajudar a “humanitzar els videojocs”.

Per la seva part, Àuria Caus ha destacat també que “en aquesta edició es dóna vida als videojocs i, alhora, es consciencia del seu ús”. La regidora ha explicat que una de les actuacions a destacar és fa amb col·laboració amb Mossos d’Esquadra i Althaia, ja que “es promou un espai de sensibilització i prevenció a l’adició als videojocs i les xarxes socials. També hi haurà una activitat –el 29 de desembre- a càrrec de l’Associació Internacional de Policia que faran una exhibició sobre casos d’emergència amb la col·laboració del SEM, ADF, Rescat Marítim.....

La regidora d e Joventut ha tingut paraules d’agraïment per “la feina dels voluntaris de l’Associació Campi qui Jugui i per les aportacions de patrocinadors i col·laboradors, sense els quals aquest esdeveniment no seria possible”.

Millora la zona dels més petits i es potencia la dels més grans

Al seu torn, Jordi Santamaria ha destacat com a grans novetats d’aquest any “és la millora de la zona dedicada als més petits, a la sala de Judo, així com la potenciació de la zona dels més grans. Hem volgut recuperar les activitats que l’any havien quedat més fluixes, i recuperarem la zona d’aventura, el rocòdrom, una tirolina de 12 metres i el circuït de motos”. Per al representant de l’Associació Campi qui Jugui “hem introduït tot un seguit de millores perquè tothom s’hi trobi d&rs quo;allò més bé i el Campi torni a ser un èxit”.

Horari del Campi: de 16 h a 20.30 h.

El Campi qui jugui consolida la nova ubicació i, com l’any passat, es durà a terme al Complex del Vell Congost, concentrant de nou les seves activitats en el segon tram de les vacances de Nadal. El Saló obrirà portes del 27 de desembre de 2014 al 4 de gener de 2015, tots els dies de les 16h a les 20:30h. L’Associació Campi qui Jugui ha comunicat que per un error d’impremta en la informació enviada als domicilis sortien horaris incorrectes i que l’horari d’obertura era de 4 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre, com en les edicions anteriors.

Aquest esdeveniment, que compta amb la col·laboració d'institucions públiques i privades i el suport de l'Ajuntament de Manresa, va néixer l’any 1986 i est&ag rave; organitzat per l'Associació Campi qui Jugui, formada per voluntaris sense ànim de lucre, vinculats al món associatiu, de l'educació en el lleure, la pedagogia i la docència. Neix l'any 1997 per cobrir el buit que deixava Jove Cambra, creadora del Campi qui jugui, que després d'organitzar-lo 10 anys, cedeix el projecte ja consolidat a la ciutat per obrir-se a nous reptes.

Durant aquests anys, el Campi qui jugui s'ha guanyat un reconeixement no només a Manresa, sinó també al conjunt de les comarques de la Catalunya Central, fet avalat per l’afluència cada vegada més gran de persones provinents d'aquestes comarques. Tot això fa possible que l'edició passada 10.000 visitants entre infants i adults, gaudissin durant el període de vacances nadalenques d'un espai ple d'activitats lúdiques i d'esbarjo.

Propostes prou atractives per a tots i totes

El Saló de la Infància i Joventut, Campi qui jugui, va dirigit preferentment als nens i nenes, nois i noies entre els 3 i 14 anys de la Catalunya Central. Des de les darreres edicions però, algunes activitats es fan extensives als adults afavorint la relació intergeneracional. Els nens d’edats entre els 0 i 3 anys disposen també d’una zona específica.

L’objectiu d’aquesta edició és tornar a oferir un espai lúdic variat i divers als infants i adolescents de les comarques de la Catalunya Central durant el període de les vacances de Nadal, i alhora, aprofitar el lleure infantil i juvenil per fer una tasca educativa, tot potenciant actituds i valors com: la creativitat, el reciclatge, la solidaritat i el respecte a la diversitat.

Els acompanyants pagaran menys aquest any

Una de les grans novetats d'aquesta edició és que les persones acompanyants aquest any pagaran menys, així el preu de l’entrada per als nens i nenes es manté com l’any passat 5,50 euros, però els acompanyants només hauran de pagar 3 euros.

A més a més, hi haurà un descompte de 50 cèntims per als nens i nenes de Manresa amb la presentació de la targeta enviada als domicilis; als que tenen el carnet d’Imagina’t, als membres del Consell d’Infants i a les famílies nombroses i monoparentals.

Els nens de 0 a 3 anys tenen l’entrada gratuïta

Activitats al Pavelló Vell Congost

En aquest espai hi trobarem la zona temàtica, enguany dedicada a desvirtualitzar els videojocs. Des de temps immemorials el joc ha format part de l'aprenentatge dels infants. En les darreres dècades la irrupció dels videojocs ha fet que se'n qüestionés el concepte de joc com element cohesionador, pedagògic o formatiu.

En aquesta edició el Campi qui jugui entoma el repte de capturar-ne els principis motors dels més coneguts i transformar-los en jocs “analògics”, fomentant aquells valors i recursos més propis del joc tradicional i estimulant la participació raonada, cooperativa o la més purament lúdica. Amb aquest objectiu les propostes que s’hi oferiran seran les següents:

Ocells enutjats

Amb les tauletes tàctils apareixen una nova fornada de jocs, dels quals aquest és el més conegut. Es reproduiran en mides gegants i 3 dimensions diverses de les pantalles d'aquest joc, fent punteria amb un mandró gegant, els ocelles han d'aconseguir ensorrar les estructures on s'amaguen els porcs.

Buscamine s

Joc en que l'atzar i la memòria t'ajudaran a travessar un mar infestat de mines.

Pistes “americanes”

Inspirada enguany en els circuits del llauner més conegut de les pantalles, aquesta activitat irrenunciable al Campi de cada any garantirà la diversió dels visitants més agosarats. Es comptaran amb dues pistes diferents per franges d'edat.

Invasió alienígena

Una invasió d'aliens ens amenaça, caldrà interceptar-los per aturar la invasió. Compte! Es camuflen amagant-se entre els ciutadans de la terra, no et confonguis!

Tetris

El joc d'encaix en el qual competeixes amb el temps i l'espai. Podràs completar el taulell abans no s'esgoti el temps?

Sínia

Dins les gal&agra ve;xies els astres giren els uns al voltant dels altres en una cursa de persecució sense aturador. Enfilats a la nostra sínia a pedals, els nens i les nenes giravolten al ritme dels estels.

Menja cocos

Una de les estrelles del saló, el laberint, acollirà la cursa del Pac-man i els fantasmes. Te'n sortiràs?

Bombolles

Els participants es transformaran en bombolles gegants per participar en una partida on les tombarelles, els rebots i les rialles estan garantides.

Juguem amb les matemàtiques

Amb la col·laboració del Museu de les Matemàtiques de Catalunya, MMACA, estrenarem aquest espai per fer de les matemàtiques, base de la programació, un element més del joc.

Espai Robòtica

Introduir els nens i les nenes en la programació és l'objectiu de les micro experiències proposades per l'escola de programació Codelearn. Aconseguir que un cotxe dibuixi el que li hem definit, convertir els objectes més inesperats en un teclat i fer-lo sonar, són algunes de les propostes que formaran part d'aquesta aventura.

Ludoteca

Retornant al joc tradicional la ludoteca comptarà amb els racons de joc simbòlic i amb la col·laboració del Club del joc del CAE, un espai de jocs de taula per compartir amb amics, pares i fills. En aquest espai es farà difusió de la campanya: “I tu, jugues en català?” en conveni amb el CNL Montserrat.

Kappla

Construeix el teu món, amb l'exitós joc de construcció de fusta Klappa.

Tallers

Els tallers de ma nualitats centraran la seva temàtica en els personatges més coneguts dels videojocs. El seu objectiu és ajudar a desvetllar la creativitat dels artistes.

En aquest espai enguany hi haurà un estand propi de l'Ajuntament, per fer difusió i promoure les campanyes de les regidories d’Ensenyament (Consells dels Infants) de Cooperació i del programa d’Infància.

En col·laboració amb el CESAM (Altahia) hi haurà un espai de sensibilització i prevenció de l'addicció als videojocs i a les xarxes socials. Es completarà amb una activitat paral·lela (dia 30 de desembre): una xerrada per a pares de nens i adolescents sobre com fer un bon ús de les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació): Videojocs i Xarxes Socials. Signes d'alerta d'addicció, pautes d'actuació i Internet segura, a càrrec de: Pep Fuste r, Cap de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de Mossos d'Esquadra de Manresa; Dominica Díez, Psicòloga responsable de la Unitat de Joc Patològic i Altres Addiccions no Tòxiques; Divisió de Salut Mental, Althaia Xarxa Assistencia Universitària de Manresa.

Maquillatge

Caracteritzar-se del personatge de moda, convertir-se en tigre o princesa, un clàssic que no faltarà a la cita nadalenca.

Inflables

La manera més propera d'acostar-nos a l'ingravidesa: saltar, botar, lliscar... Els nostres inflables ho faran possible.

Karpa+10

L'espai de joc per als més grans: videojocs, futbolí, Ping-pong ...

Espectacles d'entitats culturals i narració de contes acabaran d'omplir aquest espai.


Espai Gimnàstica

En aquest espai és previst, amb la col·laboració de l'EGIBA, situar la zona d'acostament a la gimnàstica esportiva, demostracions i tallers.

Inflables petits

En aquest espai, els visitants més petits del Campi qui jugui podran trobar una sèrie d’inflables que s’adapten a les seves característiques on podran jugar i divertir-se amb altres nens de la seva edat sense haver de patir per a res.


Microxics

Aquest és un altre espai pensat exclusivament pels visitants més petits del Campi qui jugui, més concretament per als nens i nenes de 0 a 3 anys. Consisteix en un espai destinat a ells on poden trobar piscines de boles, casetes, jocs simbòlics i moltes altres coses més.

Corral d'en Pau

L'espai de jo c amb elements de psicomotricitat en forma d'animals fets d'escuma.

Activitats exteriors

A l'exterior del Complex guanya protagonisme, amb l'objectiu d'ampliar activitats per als visitants més grans. Es duplica el nombre de circuits de motor i a més del circuit de motos elèctriques es tornarà a comptar amb el circuit de karts.

L'aventura serà present amb la col·laboració del CECB. Aprofitant el rocòdrom Paul Harris, el CECB prepara l'activitat en la modalitat de boulder i una llarguíssima tirolina.

La grangeta, amb incubadora de pollets i conillets, estarà situada sota les columnes del porxo del Complex. Un circuit per passejar en ponis completarà les activitats ofertes.

Patrocinadors

Ajuntament de Manresa, Consorci del Bages per a la gestió de residus, Grup Soler, Assistènci a Sanitària, Parc de la Sèquia, Fomento de Construcciones i Contratas, Iberpotash i Obra Social de La Caixa

Col·laboradors

Altahia, Bastoners de Santpedor, CAE, formació i serveis socioculturals, Casal Cultural de Dansaires, CECB, CODELEARN, Colla Castellera Tirallongues, EGIBA, Fira Manresa, GranjaNatura, Imagina’t, Kursaal MEES, L'art de la llum, Mmaca, Parc de la Sèquia, IPA, International Police Association, Tomas Belles i Xàldiga - Tallers de festes

Documents relacionats

  • imagen