Manresa es prepara per rebre els reis d’Orient, en una Cavalcada adaptada a les mesures i que arribarà a la plaça del Remei

Onze carrosses amb unes 150 persones, sense figurants a peu per motius de seguretat, transcorrent per carrers amples de la ciutat fins arribar a la plaça del Remei. Així serà la Cavalcada de Reis 2022, que s’ha adaptat a les circumstàncies imposades per la Covid-19 però que l’Ajuntament de Manresa ha volgut mantenir pel seu caràcter màgic i especial per als més petits. Abans, el príncep Assuan recollirà cartes a la plaça Major, les tardes del 2 al 4 de gener.


imagen

El proper dimecres, 5 de gener, Ses Majestats els Reis d’Orient tornaran a protagonitzar la Cavalcada pels carrers de Manresa. Ho faran per vials amples, amb la voluntat que petits i grans tinguin un espai prou ampli com per veure Ses Majestats de la manera més esponjada possible, tenint en compte l’actual situació de la pandèmia de la Covid-19.


Aquest migdia s’ha fet la presentació de cavalcada i l’arribada del príncep Assuan, amb la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols; i la representant de l’Agrupació Cultural del Bages Imma Torrecillas Gómez, que han remarcat la importància de poder recuperar la cavalcalda malgrat les restriccions.

 

El recorregut rodat s’iniciarà a les 6 de la tarda al carrer Rubió i Ors, cantonada amb Muralla de Sant Francesc, i continuarà pel Passeig del Riu, la plaça del Mil·lenari, el carrer Francesc Moragas, la Carretera de Cardona, la Muralla Sant Domènec, la Muralla del Carme, la Carretera de Vic, la plaça Bonavista, la Carretera del Pont de Vilomara, l’Avinguda Bertrand i Serra fins arribar a la plaça del Remei, just davant de la Fàbrica Nova.

 

Enguany, per evitar aglomeracions als carrers estrets del Centre Històric s’ha eliminat el recorregut a peu dels Reis i les principals figures que es feia  des de Sant Domènec, passant pels carrers del Born i Sant Miquel, fins arribar a la Plaça Major. També s’ha eliminat la presència de torxers, estendards i abanderats de les comitives dels Reis, és a dir totes les persones que anaven a peu, així com el llançament de caramels i confeti per tal de poder gaudir d’una cavalcada el màxim d’estàtica possible, seguint en tot moment les recomanacions del Procicat.

 

Així, a la cavalcada d’enguany hi participaran unes 150 persones. Hi haurà dos cotxes de Bombers i 11 carrosses que inclouen la del príncep Assuan, les dels tres Reis, la de l’Àngel i la resta de carrosses de fantasia per dotar tot el recorregut de llum, màgia i color.

 

El recorregut de la cavalcada, organitzada per l’Agrupació Cultural del Bages i l’Ajuntament de Manresa, es preveu que sigui d’una hora i mitja fins la plaça del Remei, on Ses Majestats seran rebuts per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i la corporació municipal.

 

L’ordre de les onze carrosses serà el següent: Carbonera, Pakman/parxís, Patinet, Vaixell, Regals, Estel, Àngel, Príncep Assuan, i els tres reis, Blanc, Ros i Negre.

 

Arribada dels Reis a la Plaça del Remei

 

Davant de la plaça del Remei, hi haurà animació amb la batucada de Xàldiga, coreografies del Cos de dansa de l’Esbart Manresà i el descotxament de les carrosses de Ses Majestats els Reis d’Orient, que saludaran a les autoritats.

 

Per gaudir d’una major vistositat dels Reis d’Orient, l’alcalde els acompanyarà dalt d’un  escenari, amb il·luminació de l’entorn especial per a l’ocasió. Ja a dalt l’escenari, els tres Reis faran l'adoració al nen Jesús, escena en la qual col·labora el grup del Pessebre del Pont Llarg de Manresa. A continuació hi haurà els parlament de l’alcalde, qui també farà el lliurament als Reis de “la clau màgica” per obrir totes les cases de Manresa, i el parlament de Ses Majestats. L’acte es clourà amb un final sorpresa.

 

Millores en la il·luminació i noves coreografies

 

Com a novetats, a part del itinerari adaptat a la situació de pandèmia, enguany s’ha millorat la il·luminació d’algunes carrosses, s’estrenen les coreografies del Cos de Dansa de l’Esbart Manresà, s’han millorat els accessos a la carrossa del Príncep Assuan i s’ha adaptat tota la recepció de Ses Majestats davant de la Fàbrica Nova amb un final de festa sorpresa.

  

Recomanacions sanitàries

 

Davant de la situació sanitària actual, l’Ajuntament de Manresa recorda que cal seguir les mesures de protecció, principalment mantenir les distàncies de seguretat i portar la mascareta mentre es visualitzi la cavalcada, excepte els menors de 6 anys.

 

La cavalcada es podrà realitzar comptant amb la responsabilitat del públic present. Es recorda que si la situació sanitària canvia, o bé si calgués modificar o suspendre la Cavalcada, es comunicarà oportunament a través dels canals de l’Ajuntament i els mitjans de comunicació.

 

El príncep Assuan recollirà les cartes, del 2 al 4 de gener a la plaça Major

 

El carter reial, el Príncep Assuan, tornarà a fer parada a la plaça Major, tal com era tradicional abans de la pandèmia, a partir del diumenge 2 de gener i fins dimarts 4, cada tarda de 2/4 de 6 a les 8.

 

L’emissari de Ses Majestats arribarà el diumenge 2 de gener a peu, acompanyat de dos patges i de la Banda Band Torrats que, en un seguici molt reduït en comparació a edicions anteriors per seguir les mesures de salut pública. El petit seguici anirà des de la Plana de l’Om fins la plaça Major. A 2/4 de 6 serà rebut davant de l’Ajuntament per l’alcalde de Manresa i la regidora de Cultura, i a continuació,  assegut a la seva pròpia carrossa, es disposarà a recollir les cartes dels infants fins les 8 del vespre.

 

Els dies 3 i 4 de gener, repetirà l’horari, de  2/4 de 6 fins a les 8, per poder recollir les cartes als Reis de tots els infants amb les seves demandes. Els infants es podran acostar i parlar amb el príncep, que portarà mascareta. però no hi haurà contacte físic per qüestions de seguretat. Enguany hi haurà una cua específica per a infants amb diversitat funcional, en el marc de la campanya “Nadal inclusiu. Accés adaptat”.

 

Acompanyaran el Príncep Assuan diverses actuacions de dansa i música per part d’esbarts i grups musicals de la ciutat:

 

- El diumenge dia 2 de gener, a partir de les 6, hi actuaran l’Escola de Dansa del Casal Cultural Dansaires Manresans, Música per la Llibertat mantindrà el seu repertori diari, a les 7, i alumnat de l’Esclat.

 

-El dilluns 3 de gener hi actuaran, a partir de les 6, els grups Esclop, Barretina i Juvenil de l’Escola de Dansa de l’Esbart Manresà i Música per la Llibertat (7 de la tarda).

 

-El dimarts 4 de gener hi actuarà, a patir de les 6, l’Esclat Gospel Junior, Música per la Llibertat (7 de la tarda) i Liliana Navarrete (veu) i Raimon Bonvehí (piano).

 

S’ha de recordar també que a banda de lliurar la carta en mà, també hi ha la possibilitat de fer-la arribar als Reis mitjançant les dues bústies que s’han instal·lat: una al pati del teatre Kursaal i una al Campi qui Jugui, a l’Edifici de l’Anònima fins el dia que finalitza el certamen, el 4 de gener.

 

Entitats col·laboradores i patrocinadores de la Cavalcada de Reis 2022

 

La Cavalcada de Reis 2022 l’organitza l’Agrupació Cultural del Bages i l’Ajuntament de Manresa. Hi col·laboren l’Associació Pessebre vivent del Pont Llarg, Xàldiga, el Casal Cultural Dansaires Manresans, l’equip de maquillatge Lolita Rovira i alumnat de l’IES Guillem Catà,  el Grup Sardanista Dintre El Bosc, la UBIC, els Bombers de la Generalitat, i els cossos de seguretat (Protecció Civil, ambulància de Creu Roja Manresa, Mossos d’Esquadra i Policia Local), així com la brigada de manteniment de l’Ajuntament de Manresa. Compta amb el suport de Cardoner Group, Escola Joviat (des d’on es preparen i vesteixen els col·laboradors de la cavalcada) i Sala Team.

 

Entitats col·laboradores i patrocinadores de les activitats entorn del Príncep Assuan

 

La recollida de cartes a càrrec del Príncep Assuan l’organitza l’Agrupació Cultural del Bages amb el suport de l’Ajuntament de Manresa. Hi col·labora el Sr. Antoni Malet, Band Torrats, l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, Pl. Major, Sant Miquel i voltants, AVV Barri Antic, el Casal Cultural Dansaires Manresans, l’equip de maquillatge Lolita Rovira, l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages, l’Escola de Música Esclat, l’Esclat Gospel Junior, l’Escola de Grallers dels Geganters de Manresa i la brigada de manteniment de l’Ajuntament de Manresa. Compta amb el suport de Cardoner Group, Viver Serra i Viena. 

Documents relacionats

  • imagen