L’Oficina Jove del Bages engega la campanya “Veus el que beus?” per a la reducció de riscos en el consum d’alcohol entre el jovent

Del 24 de febrer al 10 de març es podrà visitar l’exposició “Dona la volta a l’alcohol”, facilitada per la Diputació de Barcelona. La campanya es durà a terme mitjançant el Punt al Pati, Punt al Campus i les xarxes socials de Manresa Jove, ampliant la sensibilització també amb les begudes energètiques.

 

imagen

L’Oficina Jove del Bages té programades diverses accions dins el marc de la campanya “Veus el que beus?” amb l’objectiu de promoure la reducció d’alcohol entre la població adolescent i minimitzar-ne els riscos associats. Per una banda, es portarà una exposició a l’Espai Jove Joan Amades,  i de l’altra, es descentralitzaran les activitats sensibilitzadores.

 

Pel que fa a l’exposició, des del Programa de Joventut i la regidoria de Ciutat Saludable de l’Ajuntament de Manresa s’ha organitzat l’exposició “Dona la volta a l’alcohol” que es podrà visitar a l’Oficina Jove del Bages (C/ Sant Blai, 14) del 24 de febrer al 10 de març de 2022.

 

Aquesta exposició, facilitada per la Diputacióde Barcelona, té la finalitat d’informar a les persones joves de les conseqüències que genera sobre la salut el consum d'alcohol durant l'adolescència i reforçar la posició de no consumir alcohol i mantenir-la davant la pressió de grup, tant com retardar l'edat d'inici en el consum i reduir-ne els riscos associats. Podeu consultar el contingut de l’exposició adreçar-vos al següent web: https://www.diba.cat/salutpublica/exposicio_alcohol

 

La podran visitar els grups classe de tercer i quart d’ESO dels diversos centres de secundària de la ciutat en forma d’activitat dinamitzada i també lliurement, les persones joves, els professionals que treballen amb joves i les famílies que ho vulguin en horari de16 a19 h.

 

D’altra banda, quant a les activitats descentralitzades, la campanya es durà a terme mitjançant el Punt al Pati, Punt al Campus i les xarxes socials de Manresa Jove, ampliant la sensibilització també amb les begudes energètiques.


La intervenció al Punt al Pati es durà a terme de la setmana del 14 al 18 de febrer i  consistirà a intentar esbrinar quin és equivalent de certes begudes en cafès i tarrons de sucre. Aquesta dinàmica es traslladarà a deu centres de secundària durant l’estona d’esbarjo. Concretament a La Salle, INS Manresa Sis, INS Lacetània, INS Lluís de Peguera, Oms i de Prat, La Joviat, INS Guillem Catà, FEDAC, INS Pius Font i Quer i Cal Gravat. De la mateixa forma, aquesta dinàmica es portarà a les Universitats el dimarts 15 i dimecres 16 a l’horari habitual: A la UManresa-FUB de 10.30 a 11.30 h i a la UPC Manresa d'11.45 a 12.45 h al matí i a la tarda de 17.45 a 18.15 h a la UManresa-FUB i de 18.30 a 19.00  h a la UPC Manresa.

 

Per tal de sol·licitar més informació us podeu adreçar a l’Oficina Jove del Bages (C/ Sant Blai,14, trucar al 93877136 o bé al 676664142.

 

Per fer consultes relacionades amb el consum d’alcohol podeu contactar de forma confidencial i gratuïta amb l’Assessoria de Salut de l’Oficina Jove del Bages a través del Whatsapp 670228158 o per correu electrònic a salubages@oficinajove.cat

 

Documents relacionats

  • imagen