Arcadi Oliveres inspira la projecció de ‘Llavor per a la justícia global’ a Manresa

L’acte tindrà lloc el dimarts 22 de febrer a les 19 h a l’Auditori de la Plana de l’Om. El documental sobre la cooperació local a Manresa anirà acompanyat d’una taula rodona amb Mar Valldeoriola i membres del Consell Municipal de Solidaritat. Justícia i Pau apadrina un acte que reconeix la figura d’Arcadi Oliveres Boadella com a inspiració del moviment per la pau català.


imagen

En el marc de la Festa de la Llum, el pròxim dimarts 22 de febrer a les 19 h tindrà lloc a l’Auditori de la Plana de l’Om la segona projecció del documental ‘Llavor per a la justícia global’, un projecte sobre la cooperació local a la ciutat produït per l’Ajuntament de Manresa a través de la productora TriebFilms. L’acte s’inspira en la figura d’Arcadi Oliveres Boadella i el seu discurs d’apoderament de les xarxes de cooperació locals, i és per això que es comptarà amb Mar Valldeoriola, editora de diversos llibres del reconegut activista com ‘Paraules d’Arcadi’ i autora del pròleg del mateix llibre.

Valldeoriola presentarà l’acte i formarà part d’una taula rodona posterior a la projecció acompanyant a membres de l’entitat Justícia i Pau, del Consell Municipal de Solidaritat i un dels directors del documental, Isaac Carbonell. L’acte es tancarà amb una representació artística inspirada en fragments de llibres d’Arcadi Oliveres. Les entrades són gratuïtes i es poden aconseguir a través de la pàgina web www.kursaal.cat al següent enllaç.

Justícia i Pau a Manresa, entitat implicada al Consell des de la seva creació, va comptar sempre amb el suport d’Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau des de 2001 a 2014. El seu treball incansable per la justícia i la pau ha alimentat moltes de les temàtiques del Consell, essent motor d’un canvi global necessari basat en el desarmament i la humanització de l’economia i l’estil de vida. Aquest acte recorda l’Arcadi com a un dels referents més importants del moviment català per la pau i reconeix el seu paper imprescindible en moltes de les temàtiques tractades al documental Llavor per a la justícia global.

Aquest documental va ser una proposta del Consell Municipal de Solidaritat per celebrar més de 25 anys de treball i recordar la  tasca  d’un òrgan que va ser el primer consell sectorial de participació ciutadana que es va crear a la ciutat i que continua treballant per la transformació social. L’acte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i forma part del Pla d’Educació per la ciutadania global.

Documents relacionats

  • imagen