Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

Una seixantena de persones participen a la Nit dels Anfibis

Durant l’expedició nocturna del cap de setmana passat, els participants, repartits en 33 punts del municipi, van trobar 6 espècies diferents d’amfibis, entre els quals tres exemplars del gripauet de punts, una espècie que no s’havia registrat des del 1995.

Llegir més
imagen

La Nit dels Amfibis genera una gran expectació i en pocs dies omple les 50 places disponibles

L’activitat, que es durà a terme aquest dissabte de les 6 de la tarda a les 11 de la nit, consistirà en inventariar i identificar els diferents amfibis que es troben dins del terme municipal de Manresa

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa fa un tractament contra les males herbes a diferents espais de la ciutat

L'actuació es fa a diari i finalitzarà el dimecres 17 d’abril. Es duu a terme en horari matinal.

Llegir més
imagen

Manresa celebra la Nit dels Amfibis la vesprada de dissabte

Es tracta d’una jornada participativa per inventariar i identificar els diferents amfibis que es troben dins del terme municipal de Manresa. L’activitat es durà a terme en col·laboració amb la Societat Catalana d’Herpetologia i Meandre i comptarà amb l’ajut de voluntariat.

Llegir més
imagen

Manresa celebra la festa de l’Anella Verda amb una matinal d’activitats al voltant de la Torre Lluvià

La festa, organitzada per la comissió de l’Anella Verda, es durà a terme el diumenge 7 d’abril i pretén donar a conèixer la Torre Lluvià com a equipament de referència de l’entorn natural de la capital del Bages.

Llegir més
imagen

Els llums ornamentals de la Seu, la Cova, el Pont Nou i l'Ajuntament s’apagaran dissabte en el marc de la iniciativa "L'Hora del Planeta"

Un any més, la ciutat de Manresa s’adhereix a “L’Hora del Planeta”, una iniciativa promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF) a nivell mundial que consisteix en una apagada elèctrica voluntària en llars, edificis, monuments i empreses per demostrar un suport global a l’acció contra el canvi climàtic. L’apagada es farà el dissabte, 30 de març, entre 2/4 de 9 i 2/4 de 11 del vespre i s’emmarca en el conjunt d’accions que promou la ciutat per fomentar la sostenibilitat.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa tala deu pins per risc de caiguda a la pista d’atletisme del Congost

Arran de diferents episodis de caigudes d’arbrat dins les instal·lacions atlètiques, s’ha constatat la necessitat de talar una vintena d’arbres per guanyar seguretat en aquest espai.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament renova amb tecnologia LED l’enllumenat de la rotonda dels Mossos

S’han substituït sis projectors que suposaran un estalvi anual de 15.120 kWh i un estalvi econòmic de 2.268 euros

Llegir més
imagen

Manresa acull una trobada d’Escoles Verdes per compartir experiències d’educació per a la sostenibilitat

Es tracta d’una trobada que s’organitza bianualment i en la qual hi participen mestres i alumnes de primària i secundària que posen en comú projectes de protecció ambiental com la lluita contra els plàstics i la contaminació acústica, i la defensa del reciclatges i les àrees naturals.

Llegir més
imagen

El dissabte 16 de març es farà una jornada participativa sobre el futur del Cardener

L’objectiu de la jornada, mab la participació d'expers i entitats vinculades, és consensuar amb la ciutadania els possibles usos que pot tenir en un futur el riu.


Llegir més