Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

L’Ajuntament de Manresa recomana a la ciutadania no plantar ‘Polygala myrtifolia’, una espècie que ajuda a la propagació del bacteri ‘Xylella fastidiosa’, mortal per algunes espècies de plantes

Es tracta d’una recomanació del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, que té per objectiu evitar la introducció i la propagació de Xylella fastidiosa, un bacteri que provoca greus danys en diverses plantes cultivades, ornamentals i silvestres i que, en última instància, els pot arribar a causar la mort. El departament recomana no plantar-la en els espais públics i àrees verdes dels municipis, tot i no estar prohibit per normativa.

Llegir més
imagen

Manresa se suma a la iniciativa Let’s Clean Up Europe amb una jornada de neteja de residus que enguany compta amb la participació de més entitats que mai

L’acció, que tindrà lloc del 7 al 9 de maig, s’emmarca dins l’European Clean Up Day, una operació de neteja a escala europea que té per objectiu conscienciar sobre la gran quantitat de residus que es llancen de manera incontrolada a la natura.

La jornada comptarà amb la participació d’entitats com ara la fundació AMPANS, Creu Roja, l’Escola Puigberenguer i el Consell Local per la República de Manresa i es faran tasques de neteja de residus a Can Font, al Parc de Puigterrà, al voltant de la fàbrica dels Panyos i al carrer Concòrdia, entre altres.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa edita una guia per incentivar la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis particulars

L’actual normativa ha permès simplificar els tràmits i agilitzar els terminis. L’energia solar fotovoltaica té múltiples beneficis ambientals i econòmics. Manresa és una de les ciutats propícies per instal·lar plaques solars, que es poden posar en qualsevol tipologia d’edifici.

Llegir més
imagen

S'amplia el conveni entre l'Ajuntament de Manresa i AMPANS pel projecte de recuperació de varietats autòctones de vinya al Bages

L’acord s’emmarca dins el projecte col·laboratiu de recuperació de ceps de les vinyes de la Torre Lluvià entre l’Ajuntament de Manresa, la fundació AMPANS i el Consell Regulador de la DO Pla de Bages.

Aquest divendres s’ha dut a terme una visita a les vinyes per conèixer l’estat del projecte, aprofitant que s’ha renovat el conveni. També s’han explicat les diferents varietats que hi ha plantades i s’han donat a conèixer els projectes de futur. La visita ha comptat amb la presència del regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet Estrada, el president d’AMPANS, Sebastià Catllà Calvet, i el president de la DO Pla de Bages, Joan Soler Playà.

Llegir més
imagen

Comença l’enderroc de la Carpa del Riu, que permetrà impulsar la millora del tram central del Parc del Cardener

Els treballs tenen un pressupost de 97.455,44 euros i una durada prevista de dos mesos. L’enderroc de la Carpa del Riu és un pas important i previ per a la prevista urbanització d’aquest tram del Passeig del Riu —entre la plaça del Mil·lenari i el pont de Sant Francesc—, una actuació per a la qual hi ha una partida reservada de 365.000 euros en el Pressupost d’enguany.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa obté una subvenció de 55.000 euros per desenvolupar polítiques d’acció orientades a assolir els objectius establerts en l’Agenda 2030

La subvenció s’ha aconseguit gràcies al fet que la ciutat s’ha incorporat a la xarxa URBACT, integrada per 19 ciutats europees, i que té per objectiu desenvolupar plans d’acció per a la localització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L’ajut servirà per potenciar encara més la feina que l’Ajuntament de Manresa realitza des del 2018 per contribuir als reptes globals, així com per intercanviar coneixements amb altres ciutats sobre com implementar amb èxit els ODS a escala local.

Llegir més
imagen

Manresa s'adhereix a "L'Hora del Planeta" i demà apagarà els llums ornamentals de la Seu, la Cova, el Pont Nou i l'Ajuntament

Un any més, la ciutat de Manresa s’adhereix a “L’Hora del Planeta”, una iniciativa promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial que consisteix en una apagada elèctrica voluntària en llars, edificis, monuments i empreses per demostrar un suport global a l’acció contra el canvi climàtic. L’apagada es farà demà dissabte, 27 de març, entre 2/4 de 9 i 2/4 d’11 del vespre,  i s’emmarca en el conjunt d’accions que promou la ciutat per fomentar la sostenibilitat.

Llegir més
imagen

L'exposició sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible arriba a l'Ateneu les Bases

La mostra, dissenyada i produïda per l’Ajuntament de Manresa, té la voluntat de donar a conèixer a la ciutadania els 17 Objectius de Desenvolupament  Sostenible que l'ONU va fixar el 2015 a l'Agenda 2030. Es podrà visitar a l’Ateneu les Bases fins al 31 de març.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa adjudica els dos lots de més grans del nou contracte de manteniment dels espais verds de la ciutat

El nou contracte incrementa la seva dotació econòmica en un 64,3% i augmenta els criteris ambientals i socials. Per primera vegada, s’ha reservat un dels lots grans a centres especials d’ocupació d’iniciativa social i a empreses d’inserció. 

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa finalitza el segon conjunt de millores en espais verds de la ciutat

S’han plantat prop d’un centenar d’arbres i arbustives a la zona del Pont Nou, s’ha enjardinat el talús situat a la carretera de Sant Joan, sota els Panyos, i s’ha reposat arbrat del parc del Casino. A petició de l’Associació de Veïns, s’ha enjardinat el xamfrà entre el carrer Enric Morera i la Carretera de Santpedor, on usuaris del centre Art de Viure d’Ampans han pintat un mural. Els treballs formen part del pla del 2020 per enverdir la ciutat, dotat amb 65.000 euros. Per al 2021, es preveu una partida de 75.000 euros més per continuar millorant els espais verds de Manresa.

Llegir més