Acompanyades pel regidor de Medi Ambient, Jordi Serracanta i de l’arquitecte que ha redactat el projecte de rehabilitació d’aquesta icona modernista, Pere Santamaria, han pogut apreciar el resultat de les obres efectuades.
Una vintena de persones que formen part del plenari de l’Anella Verda (entitats i particulars) han pres part en una visita aquesta setmana a la Torre Lluvià. La trobada l’ha dirigit el r egidor de Medi Ambient, Jordi Serracanta, i l’arquitecte redactor del projecte de rehabilitació de l’edifici, Pere Santamaria.
Hi han assistit entitats com Meandre, Junta de la Sèquia - Aigües de Manresa, Parc Ambiental de Bufalvent, Institució Catalana d'Història Natural, productors locals i també gent voluntària de l'Anella Verda a nivell particular.
El passat divendres, 30 de gener, l’Ajuntament de Manresa va fer la presentació oficial dels resultats de la primera fase de la rehabilitació de la Torre Lluvià. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor de Medi Ambient, Jordi Serracanta; i Pere Santamaria van encapçalar la comitiva que va poder apreciar les millores realitzades.
Així, la primera planta de l’edifici ha estat adequada per encabir un punt d’informació turística, un centre d’acollida d e visitants, un centre d’interpretació de l’entorn natural de l’Anella Verda i un centre de promoció del productes agrícoles del Pla de Bages
L’edifici de la Torre Lluvià, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, va ser adquirit pel consistori el febrer de 2012 als seus antics propietaris i, de seguida, va iniciar el procés per aturar la seva degradació, evitar l’esfondrament i aconseguir la seva recuperació.