Sala de premsa

Noticies del tipus : Notes de premsa

imagen

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià es faran al claustre de l’antic Col·legi Sant Ignasi per connectar-les amb l’art del nou Museu del Barroc

La 7a edició tindrà lloc els dies 16 i 17 de març i comptarà amb el pastisser Christian Escribà i la xef Martina Puigvert Pladevall, entre altres. El territori ignasià convidat d’enguany és Lleida.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa habilita 16 punts en equipaments públics perquè les mares lactants puguin donar el pit

El projecte dona compliment a un acord de Ple proposat per l’Associació Fem Pit, segons el qual es va declarar Manresa ciutat amiga de la lactància materna perquè sigui normal i acceptat donar el pit en espais públics. La campanya s’ha obert també a tots aquells comerços, restaurants i equipaments privats que s’hi vulguin sumar.

Llegir més
imagen

El mercat Puigmercadal instal·la un contenidor per reciclar taps de plàstic amb objectius solidaris

El contenidor té forma de cor i és el primer d’aquestes característiques que s’instal·la a Manresa. Els taps recollits s’entregaran a la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral en el marc de la seva campanya ‘Sense transport no hi ha esport’.

 

Llegir més
imagen

Afectacions a la mobilitat per la celebració de la Fira de l’Aixada

Diversos carrers del Centre Històric de Manresa quedaran tallats a partir de demà divendres 23 de febrer a les 9 h i fins al diumenge 25 a les 24 h.  El servei de transport públic urbà de Manresa reforçarà el servei del diumenge en la línia L8 Perimetral – Estacions, de manera que passarà un bus cada 30 minuts.

 

Llegir més
imagen

Els Gegants Vells de Manresa tornaran a ballar després de 23 anys per la inauguració del Museu del Barroc

Els Gegants Vells de la ciutat ballaran a la plaça Sant Ignasi per celebrar l’obertura del Museu del Barroc, un acte que es durà a terme a les 7 de la tarda a la plaça Sant Ignasi amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia. Les figures centenàries aprofitaran aquest acte per lluir els vestits, ornaments i perruques acabats de restaurar. 

Llegir més
imagen

Afectacions a la mobilitat per la celebració dels actes centrals de la Festa de la Llum

Demà i dimecres es tallarà el trànsit de diversos carrers del Centre Històric, amb motiu dels actes ‘El pacte de la Concòrdia’, ‘Seguici d’autoritats i de la imatgeria de Manresa’,  Pujada i baixada del pilar de quatre a les escales del Carme’, la Tronada, ‘Ballada de la imatgeria, participativa i de sardanes’ i la Inauguració del Museu del Barroc de Catalunya.

 

Llegir més
imagen

Finalitzen els treballs de reparació i millora de la pintura ignífuga dels pilars exteriors del Complex Vell Congost

L’actuació de l’Ajuntament de Manresa ha tingut un cost de 29.216,66 euros i l’objectiu de millorar la seguretat i la imatge d’unes columnes que presentaven una pintura de protecció contra el foc força deteriorada.

 

Llegir més
imagen

Més de 300 alumnes de 1r de primària han visitat l’exposició ‘Cuida’t les dents’ sobre bons hàbits bucodentals

La mostra, situada de l’1 al 13 de febrer al Casal de les Escodines, ha comptat amb un dinamitzador que ha explicat als nens i nenes com es forma una càries, les causes i les conseqüències, i com raspallar-se correctament les dents.

Llegir més
imagen

Un pregó infantil escenificat en forma d’auca rememora la història de la Séquia i el misteri de la Llum

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha celebrat aquest matí un dels seus actes tradicionals de la Festa de la Llum: El pregó infantil. Enguany, ha anat a càrrec de l’alumnat de 5è i 6è de primària de l’escola Les Bases que han presentat l’Auca de la Llum -amb dibuixos i versos- que han recordat els principals fets de la construcció de la Séquia i el misteri de la Llum.

 

Llegir més