Sala de premsa

Noticies del tipus : Notes de premsa

imagen

Incidències de trànsit i reforç del bus urbà amb motiu de la celebració de la Fira de l’Aixada

Des de les 14.00 h de la tarda d’aquest divendres fins a les 22.00 h de diumenge, diversos carrers dels Centre Històric quedaran tallats al trànsit. Diumenge, el bus urbà tindrà servei especial amb una freqüència de 30 minuts.

Llegir més
imagen

"Allò que va passar a Cardós", de Ramon Solsona, guanya el divuitè Premi Amat-Piniella

El premi, convocat per Òmnium Bages i l’Ajuntament de Manresa, vol reconèixer la millor obra narrativa de temàtica social contemporània publicada entre la tardor de 2016 i la tardor de 2017. El lliurament, fet enguany en el marc de Manresa com a Capital de la Cultura Catalana, s’ha celebrat avui dijous, 22 de febrer, a les set del vespre, a l’Auditori de la Plana de l’Om. L’escriptor barceloní Ramon Solsona, un dels narradors més reconeguts de la literatura catalana actual, s’ha endut l’escultura de Ramon Oms que fa de guardó.

Llegir més
imagen

Incidències de trànsit per la processó d’espelmes i arribada la Llum i l’Aigua

A partir de la 7 de la tarda es tallarà el trànsit de vehicles de la Muralla del Carme a partir de la carretera de Vic, plaça Infants i carrer Infants, fins a la finalització de l’acte.

 

Llegir més
imagen

Un grup de membres del Consell de la Gent gran visiten establiments manresans perquè col·laborin en la campanya “Tracta'm bé”

Aquesta iniciativa forma part de les accions impulsades per l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages amb l’objectiu d’ajudar a identificar situacions de maltractaments i fomentar la reflexió  i el debat social sobre l’envelliment digne i la cura de les persones grans.

Llegir més
imagen

Els actes institucionals a la plaça Major i al Carme centren demà el programa de la Festa de la Llum

El seguici d'autoritats fins a l'església del Carme, on es farà l'eucaristia amb l'abat de Montserrat, i a continuació la pujada i baixada del pilar de quatre dels Tirallongues, el seguici d'autoritats, la tronada i la ballada de la imatgeria a la plaça Major seran els actes institucionals que tindran lloc demà, amb motiu de la Festa de la Misteriosa Llum de Manresa. Enguany s'hi afegeix un pilar commemoratiu del 25è aniversari de la Colla Castellera Tirallongues.

Llegir més
imagen

La plaça Major de Manresa acull l’arrencada de la gimcana tecnològica Manresada

Alumnes de secundària de Manresa i comarca participen en una activitat impulsada pel col·lectiu d’ensenyants del Bages Lacenet, que ofereix projectes telemàtics als centres d’ensenyament.

Llegir més
imagen

Més d’un centenar de voluntaris planten 148 nous arbres a la llera del riu Cardener

Dissabte passat es va poder culminar amb èxit la plantada popular al riu Cardener, entre el Pont Vell i la Reforma, una iniciativa organitzada per la regidoria d’Entorn Natural de l’Ajuntament de Manresa.


Llegir més
imagen

Manresa es fa seu el nou nus viari de la Bonavista, en unes primeres hores amb fluïdesa de trànsit

Aquesta matinada la nova rotonda de la plaça Bonavista ha obert al trànsit amb els dos carrils per a vehicles de què disposa i més espais per a vianants. Manresa estrena així el nou eix viari en aquest punt de màxima densitat circulatòria, després de vuit mesos d’obres. Les primeres hores han estat marcades per la fluïdesa de trànsit al sector. Demà quedarà plantada la gespa a l’interior de la rotonda. Les obres continuaran encara unes setmanes al parc públic situat entre la carretera de Vic i els carrers Verdaguer i Bisbe Comas i a un tram de la carretera de Santpedor.

Llegir més
imagen

Amb la vigília de la Llum, demà, comencen a arribar els actes centrals de la festa manresana

La Marxa de les Cinc Mil Canes, els Jardins de Llum, el Misteri de la Llum i l'Arribada de la Llum, l'Aigua i la Concòrdia són alguns dels actes principals de demà, 20 de febrer, vigília de la Festa de la Llum a Manresa

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa imposa una multa coercitiva a la SAREB per no haver regularitzat els seus habitatges buits mitjançant la venda o lloguer a preus assequibles

L’Ajuntament de Manresa ha decidit  imposar una multa coercitiva a la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria SA (SAREB) per la no regularització de pisos buits. La mesura afecta un total de 75 habitatges desocupats des de fa més de dos anys que la societat no ha regularitzat, i l’import de la sanció, que es calcula en funció de l’import del lloguer mensual mitjà i de la superfície dels pisos, s’eleva fins a més de 60.000 euros

Llegir més