Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Cultura

imagen

Manresa estrenarà aquesta Festa Major un itinerari que uneix natura, art i cultura a l’Anella Verda

El projecte de ‘land art’, que porta per títol “Microscopies”­, combinarà obres efímeres amb obres permanents, que s’aniran incrementant any rere any. Aquesta primera edició es realitzarà al Parc del Secà durant les tardes del 28 i 29 d’agost.

Llegir més
imagen

El programa d’actes de la Festa Major de Manresa 2020 ja es pot consultar on-line

L’Ajuntament recomana realitzar la reserva gratuïta d’entrades per als espectacles i concerts, que es podrà fer a partir del dia 20 d’agost. Es farà un doble castell de focs simultani des del Palau Firal i l’aparcament del Congost per tal que la ciutadania pugui gaudir dels focs artificials des de casa.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa presenta el disseny de les mascaretes de Festa Major, amb el conjunt geganter i el bestiari del Correfoc de protagonistes

El disseny és de Dani Hernández Massegú. Es vendran per cinc euros i els diners recaptats es destinaran a finalitats socials.

Llegir més
imagen

El Jardins de Llum participa en un intercanvi d’artistes amb cinc festivals més d’art efímer a l’espai públic

Ricardo Muñoz Izquierdo, artista provinent de la Mostra d’Art Urbà de Granollers, realitzarà una instal·lació a Manresa, mentre que Josep Fernàndez Margalef, arquitecte provinent del Jardins de Llum, serà acollit pel festival Insòlit de Palma de Mallorca.

Llegir més
imagen

Culmina el projecte de teatre per a la inclusió i transformació social amb la presentació d’un vídeo amb les entitats participants

La Casa Flors Sirera ha acollit aquesta tarda la presentació del vídeo del projecte “MOU-Teatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social”, que s’ha elaborat pel fet que a causa de la pandèmia de la Covid-19 no es va poder finalitzar el projecte. A l’acte hi ha assistit representants de l’Ajuntament i de les entitats que han participat en el projecte, que promou la transformació social a través de les arts escèniques.


Llegir més
imagen

Els Armats de Manresa ajornen fins l’abril del 2021 els actes de commemoració del XXè aniversari de la recuperació de l’entitat

Aquests actes s’havien reprogramat per al 27 de setembre vinent però, per motius preventius a causa de la pandèmia de la Covid-19, la celebració s’aplaça fins al 25 d’abril del 2021. 

Llegir més
imagen

La Fira Mediterrània de Manresa dona a conèixer les propostes de música i arts escèniques d'aquest 2020

Les coproduccions amb entitats i institucions, les propostes de joves emergents, la mirada des de la contemporaneïtat cap a l’arrel i el territori i el desenvolupament sostenible impregnen els projectes artístics seleccionats. La Fira obrirà i tancarà la 23a edició amb una transhumància artística pel territori de la mà del músic Arnau Obiols, el ballarí Magí Serra i el creador audiovisual Pepe Camps. 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa presenta “Sembla mentida”, un relat sobre el confinament escrit a onze mans

La proposta forma part del treball de les persones participants a l’Espai Creatiu “El microrelat, un petit gran gènere”, realitzat al Centre Cívic Selves i Carner.  Els vídeos amb lectures dels fragments del relat han anat a càrrec del “Col·lectiu Se’ns fa Curt” i es podran veure a partir d’avui a través de les xarxes socials de Manresa Cultura. El text íntegre es podrà descarregar a partir del proper 23 de juliol, Dia del Llibre i de la Rosa.

Llegir més
imagen

Manresa s’afegeix al Dia del Llibre i de la Rosa d’aquest 23 de juliol amb poesia, parades, signatures i sardanes

Els actes es desenvoluparan al voltant del Casino. Al passeig Pere III, hi haurà una fira amb la participació de quatre llibreries, tres editors i un viver florista, i amb signatura de llibres per part d’autors de la Catalunya Central. La Principal de la Bisbal oferirà un concert al vespre i dins del pati es faran presentacions de llibres i espectacles poètics, un dels quals amb l’actriu Mercè Sampietro.

Llegir més