Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Tributs

imagen

L’Ajuntament de Manresa informa la ciutadania sobre els tributs a pagar el 2024

Durant aquests dies, el consistori està enviant 52.350 calendaris del contribuent 2024, dels quals 47.142 per correu ordinari i 5.208 per correu electrònic.

Llegir més
imagen

El govern municipal proposa un augment del 2,5% de la majoria de taxes i de l’IBI i incrementa les mesures per incentivar la creació de llocs de treball

El percentatge d’increment és inferior a la pujada de l’IPC, que actualment és del 3,5%. S’introdueixen bonificacions importants per a les empreses que s’implantin al nou polígon del Pont Nou i al Parc Tecnològic.

Llegir més
imagen

El Ple de Manresa aprova un pressupost per al 2023 de 110 milions d’euros, amb els vots a favor del govern i el vot en contra dels grups de l’oposició

El pressupost de l’Ajuntament de Manresa per al 2023 creix prop del 9% respecte de l’any anterior i s’enfila fins als gairebé 110 milions, la xifra més alta de la història del consistori manresà. S’ha aprovat aquest divendres al matí en sessió extraordinària, amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i Junts per Manresa. El PSC, Fem Manresa i el regidor no adscrit Miguel Cerezo Ballesteros hi han votat en contra. El regidor de Ciudadanos ha excusat la seva assistència al Ple per malaltia.


Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa presenta el pressupost més alt de la història, de 110 milions d’euros, que sotmetrà a votació en un ple extraordinari el 2 de desembre

El govern de l’Ajuntament de Manresa presentarà en un ple extraordinari que tindrà lloc el proper divendres, 2 de desembre, una proposta de pressupost que creix prop del 9% respecte l’any anterior i que s’enfila fins als gairebé 110 milions, la xifra més alta de la història del consistori manresà. Tot i la incertesa econòmica i l’augment general de preus, especialment en consum energètic, la proposta de pressupost preveu un capítol d’inversions de més de 14 milions, amb partides importants per al pla de millora de l’espai públic, la mobilitat i l’eficiència energètica. També s’incrementen les partides per a ocupació i serveis socials, i s’invertiran més de 6 milions en projectes finançats pels Fons Next Generation, principalment vinculats al patrimoni turístic i vinculat al Camí Ignasià, o a edificis públics com l’Anònima o la Torre Lluvià.


Llegir més
imagen

Crònica del ple: El ple aprova les ordenances fiscals per al 2023 i la remunicipalització de la zona blava

També es va aprovar l’inici dels tràmits perquè Aigües de Manresa pugui actuar com a energètica pública i el préstec per fer front al segon pagament de la Fàbrica Nova. Dins l’apartat informatiu, es va donar compte de la modificació del Pla Normatiu, que permetrà limitar la venda de begudes alcohòliques a les botigues en horari nocturn. I dins l’apartat de proposicions es va aprovar promocionar i donar suport a l’alletament matern, la defensa de les dones iranianes i l’impuls d’una línia de bus supramunicipal per millorar el transport interurbà diürn i nocturn.

Llegir més
imagen

El govern municipal proposa augmentar el 2,5% la majoria d’impostos i taxes i incrementa les mesures per incentivar la rehabilitació, el lloguer d’habitatges i l’activitat econòmica

 

La proposta de modificació de les ordenances fiscals de cara a 2023 inclou una nova bonificació a l’IBI del 75% per als habitatges que s’inscriguin a la borsa de mediació social, manté el recàrrec del 50% als propietaris de tres o més habitatges buits i la  bonificació a l’IBI per a la instal·lació de plaques solars, i introdueix a l’ICIO una bonificació del 95% a les actuacions en el marc del programa per rehabilitar edificis amb fons Next Generation. També es preveu rebaixar entre el 35% i el 50% la tarifa de les llicències d’activitats, i fins a un 95% de reducció per als nous comerços del Centre Històric, així com rebaixes per als paradistes de Puigmercadal. La proposta inclou un increment general de la majoria d’impostos i taxes del 2,5%, percentatge equivalent a l’any anterior i molt per sota de la inflació. La taxa de recollida d’escombraries pujaria un 5%, per cobrir el dèficit actual i en previsió de la posada en marxa del nou servei. La proposta d’ordenances es pot consultar a la web municipal.


Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa aplicarà una reducció al rebut de la taxa d’escombraries i al de les taxes industrials pel temps que els locals han estat obligatòriament tancats al públic

La reducció es calcularà proporcionalment al nombre de dies que els locals i establiments han hagut d’estar tancats al públic. Perquè s’apliqui la reducció cal que se sol·liciti a l’Ajuntament.

Llegir més
imagen

Es reprenen els terminis i processos administratius que havien quedat congelats amb l’estat d’alarma

El termini de llicències, al·legacions, requeriments, recursos o el pagament de multes s’ha reprès aquest dilluns 1 de juny en l’estat en què es trobava just abans de la suspensió. També s’han reprès els processos de selecció de personal. Pel que fa als tributs municipals, cal tenir en compte l’ampliació de terminis que ja va aprovar l’Ajuntament de Manresa per donar més flexibilitat a la ciutadania.

Llegir més
imagen

El secretari d'Hisenda presenta al govern municipal la nova oficina de l'Agència Tributària de Catalunya a Manresa

L’ATC oferirà els seus serveis als contribuents en una nova seu que s’ubicarà al carrer d’Alfons XII i que comptarà amb 12 treballadors. Valentí Junyent valora positivament l'obertura de la nova oficina i destaca la importància que s'hagi ubicat al Centre Històric de la ciutat.

Llegir més