Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Tributs

imagen

L’Ajuntament de Manresa aplicarà una reducció al rebut de la taxa d’escombraries i al de les taxes industrials pel temps que els locals han estat obligatòriament tancats al públic

La reducció es calcularà proporcionalment al nombre de dies que els locals i establiments han hagut d’estar tancats al públic. Perquè s’apliqui la reducció cal que se sol·liciti a l’Ajuntament.

Llegir més
imagen

Es reprenen els terminis i processos administratius que havien quedat congelats amb l’estat d’alarma

El termini de llicències, al·legacions, requeriments, recursos o el pagament de multes s’ha reprès aquest dilluns 1 de juny en l’estat en què es trobava just abans de la suspensió. També s’han reprès els processos de selecció de personal. Pel que fa als tributs municipals, cal tenir en compte l’ampliació de terminis que ja va aprovar l’Ajuntament de Manresa per donar més flexibilitat a la ciutadania.

Llegir més
imagen

El secretari d'Hisenda presenta al govern municipal la nova oficina de l'Agència Tributària de Catalunya a Manresa

L’ATC oferirà els seus serveis als contribuents en una nova seu que s’ubicarà al carrer d’Alfons XII i que comptarà amb 12 treballadors. Valentí Junyent valora positivament l'obertura de la nova oficina i destaca la importància que s'hagi ubicat al Centre Històric de la ciutat.

Llegir més

El govern municipal proposa renunciar a l'aplicació del coeficient d'actualització dels valors cadastrals al 2016

Plantejarà la mesura al Ple de dijous que ve perquè considera excessiva la reducció del 30% prevista per al 2016, després que s'han rebaixat un 27% al 2014 i un 29% al 2015.

 

Llegir més
imagen

El govern municipal unifica els criteris perquè les persones amb pocs recursos paguin menys en impostos i serveis

• La proposta de tarifació social, que es debatrà al Ple Municipal del proper dijous 16 d’octubre, té l’objectiu d’afavorir la igualtat d’oportunitats en l’accés als serveis públics.

Llegir més
imagen

El govern municipal presenta un projecte de pressupost per al 2014 de 77,5 milions d'euros, un 1,38% menys que el 2013

L’alcalde Valentí Junyent assegura que la proposta, que se sotmetrà a votació en el Ple municipal extraordinari d’aquest dijous, manté dues prioritats bàsiques: l’atenció a les necessitats socials i l’impuls de l’activitat econòmica.

Llegir més
imagen

El govern proposa una reestructuració del deute municipal per poder elaborar el pressupost del 2014 i pagar els proveïdors a 60 dies

El regidor d’Hisenda, Josep Maria Sala, ha presenta un nou pla de sanejament amb acords a dues entitats bancàries que permetrà baixar l’endeutament del l’Ajuntament per sota del 75% l’any 2016. 

Llegir més
imagen

Els ajuntaments del Bages, Berguedà i Solsonès se sumen a la campanya ‘Signa un vot per la independència’

Facilitaran dependències municipals per a una recollida intensiva d’instàncies els propers 22 i 23 de març

Llegir més
imagen

El govern municipal retalla el dèficit acumulat i rebaixa l'endeutament fins a situar-lo dins del límit legal per primer cop des del 2008

El portaveu municipal, Antoni Llobet, i el regidor d’Hisenda i Governació, Josep Maria Sala, han afirmat avui durant la presentació de la liquidació del pressupost municipal de 2013 que aquests bons resultats són el fruït de la bona gestió de la despesa, l’estalvi de tots els departaments i de l’esforç dels treballadors municipals, de les entitats i dels ciutadans.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament instal·la dos caixers automàtics a les dependències municipals per facilitar el pagament de tributs i multes

Els terminals, que permeten els pagaments tant en targeta de crèdit com en efectiu, estan instal·lats a l’Oficina d’Atenció Tributària i a les dependències de la Policia Local i han fet prop de 800 operacions durant els mesos d'agost i setembre. Així, s'ofereix als usuaris un horari més ampli del que tenen actualment les entitats financeres.

Llegir més