Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Territori

imagen

La 6a Festa del Tomàquet del Bages amplia els tastos gastronòmics i estrena una trobada entre productors i restauradors

Els actes, del 18 al 23 de juliol, tenen l’objectiu de divulgar el producte estrella de l’horta bagenca i reflexionar sobre els reptes de la pagesia i el sistema agroalimentari. Al llarg de la setmana, hi haurà prop d’una vintena d’activitats, que inclouran fins a nou tastos gastronòmics. El Mercat del Tomàquet, l’acte central, inclourà un tastet d’altres productes de proximitat i es farà coincidir amb La Refesta del Camí Ignasià. S’han programat jornades, caminades, visites a productors i actes vinculats amb Manresa 2022, entre d’altres.

Llegir més
imagen

La prova pilot entre l’Ajuntament i la Salle Manresa per identificar nius a protegir permet crear una guia per a tots els instituts

Alumnes de 3r d’ESO de la Salle han ajudat a censar i protegir nous nius d’orenetes, falciots i ballesters a Manresa, considerades espècies protegides. El projecte ha permès crear un dossier per a professorat que permetrà, a partir d’ara, fer aquesta assignatura autònoma en qualsevol institut de la ciutat. La iniciativa, que té el suport de l’Institut Català d’Ornitologia de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu conservar la biodiversitat urbana i fomentar la conscienciació de l’alumnat.

Llegir més
imagen

S’obre al públic el renovat accés principal al Parc de l’Agulla, que amplia i prioritza l’espai per a vianants

Les obres permeten dotar el parc d’una nova façana al cantó de la carretera de Santpedor. S’ha remodelat i reformulat l’accés principal, amb una reorganització de l’estacionament i la millora de l’accessibilitat en transport públic. Es tracta d’una actuació conjunta entre el Consorci de l’Agulla —format pels Ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós de Bages—, Aigües de Manresa i la Junta de la Séquia, que han sumat esforços amb l’objectiu de dotar el parc d’una nova imatge més endreçada, més verda i més sostenible.

Llegir més
imagen

Bages i Manresa Turisme promocionen el final del Camí Ignasià aquest cap de setmana a Bilbao

La comarca disposa d’un estand a Expovacaciones, una fira de turisme internacional referent al mercat basc, on difon especialment la darrera etapa del Camí Ignasià i tots els productes turístics relacionats. La fira de Bilbao coincideix amb la Final Four de la Basketball Champions League, on participa el Baxi Manresa i, per aquest motiu, l’estand llueix una samarreta commemorativa del club.

Llegir més
imagen

Més de 700 persones s’impliquen en el procés participatiu sobre el Pla Director urbanístic per a l’ampliació del parc de l’Agulla

El procés participatiu, telemàtic i amb sessions presencials, volia recollir les necessitats del territori i la voluntat de la ciutadania abans de redactar el Pla Director Urbanístic, un instrument de planificació supramunicipal —impulsat pel Departament de la Vicepresidència— que crearà el marc urbanístic i territorial per ampliar el parc d’una manera ambientalment coherent, ajustada a les necessitats de les persones usuàries i interconnectada amb els nuclis urbans. Les principals conclusions apunten a la prioritat de mantenir els valors paisatgístics i agraris actuals, vetllar per la convivència amb els nous usos possibles, pacificar el trànsit al parc i millorar la integració de les grans infraestructures.

Llegir més
imagen

Les malles instal·lades per l'Ajuntament al riu Cardener han evitat l’abocament de 160 quilos de residus

La nova reixa i el sistema de malles instal·lats a inicis d'any al sobreeixidor de sota la Seu ha aconseguit retenir 160 quilos de residus sòlids, acumulats sobretot durant les darreres pluges. L’Ajuntament de Manresa ha substituït ara les malles per unes de noves.

Llegir més
imagen

L'Anella Verda de Manresa completa la senyalització de la ruta dels Comtals a la Serra de Montlleó

Es tracta del darrer itinerari que s’havia incorporat a la xarxa. L’actuació ha inclòs la instal·lació de sis plafons i la renovació d’una part dels senyals existents.

Llegir més
imagen

Manresa presenta a l'Acord per la Qualitat de l’Aire de Catalunya les seves iniciatives per un canvi de model de mobilitat

L’alcalde Marc Aloy Guàrdia ha intervingut aquest matí a l’acte de presentació de l’Acord per la Qualitat de l’Aire de Catalunya, al qual s’ha adherit Manresa. Aloy, que ha parlat en representació de les ciutats de més de 50.000 habitants que no formen part de l’Arc Metropolità de Barcelona, ha explicat les diferents iniciatives de l’Ajuntament de Manresa per fomentar una mobilitat més sostenible. Entre elles, l’electrificació de la flota d’autobusos, la targeta T-Jove 18 gratuïta i el projecte per allargar la línia de Ferrocarrils fins al parc de l’Agulla. També ha reclamat un esforç de les administracions superiors, especialment una millora de la línia de Rodalies pel que fa a freqüències i velocitat.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa presenta la nova edició de la publicació que radiografia la realitat econòmica del Bages

Estructura Empresarial del Bages és un estudi metodològic elaborat per l’Ajuntament de Manresa a través de l’anàlisi dels comptes anuals de 3.010 empreses de la comarca del Bages que permet fer una fotografia fixa de l’actual teixit industrial i comercial de la comarca. La publicació elabora un rànquing de les 250 principals empreses per facturació, un rànquing per sectors i per municipis.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa rep 2,5 milions d’euros del ministeri de Turisme per impulsar actuacions en sostenibilitat i transició digital vinculades al Camí Ignasià

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar ahir la concessió al projecte “Manresa, destinació del Camí Ignasià” d’un total de 2,5 milions d’euros, en haver estat un dels seleccionats en la convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística en destinació, impulsada pel ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. L’Ajuntament de Manresa ha presentat un projecte molt treballat, que ha estat valorat positivament i que permetrà dur a terme actuacions en matèria de sostenibilitat, eficiència energètica, transició digital i competitivitat. Entre els projectes que es podran fer realitat amb aquesta injecció econòmica destaquen la renaturalització del riu Cardener, un pla integral d’accessibilitat, noves eines digitals per millorar l’acollida turística o un pla d’ecomobilitat, entre altres.


Llegir més