Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Territori

imagen

L'Ajuntament de Manresa presenta la diagnosi del sistema alimentari de la ciutat amb l'objectiu d'avançar en la transició ecològica

El document és el punt de partida per definir el pla d’acció per promoure la transició ecològica a la ciutat. La diagnosi constata que la compra directa a productors ha augmentat en un 7% durant els darrers i que la majoria de pagesos de Manresa entraran en edat de jubilació els propers 10 anys, entre altres aspectes.

Llegir més
imagen

Pas decisiu per a la integració urbana de la línia de Ferrocarrils a Manresa i per allargar-la fins al Parc de l'Agulla

El conseller de Territori, Juli Fernàndez Olivares, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, han anunciat avui que s’ha iniciat la licitació dels projectes per a la integració urbana i l’ampliació de la línia fins al Parc de l’Agulla, que preveuen una inversió de 46 milions d’euros a la ciutat. L’allargament de la línia permetrà crear una nova estació al Parc Tecnològic i també a La Parada, entorn del carrer de Josep Arola, fet que permetrà donar un nou servei de mobilitat a la zona, on viuen prop de 6.000 persones, i al polígon dels Dolors, on hi treballen 2.000 persones més. La previsió és que les obres es puguin iniciar en un any i mig.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa adjudica la redacció del projecte de rehabilitació de la Fàbrica Nova a Julià Arquitectes Associats

El responsable principal de l’estudi, Josep Maria Julià Capdevila, és l’autor de la rehabilitació recent de la fàbrica Can Batlló de Barcelona i de la urbanització de la Via Júlia, també a la capital catalana. També ha estat durant anys un dels arquitectes destacats de Projectes Urbans de l’Ajuntament de Barcelona. El projecte de rehabilitació estarà a disposició de l’Ajuntament aquest estiu.

Llegir més
imagen

La Transéquia arriba el 5 de març a la 39a edició i recupera les modalitats de BTT i Handbike

Enguany es tornaran a oferir totes les quatre opcions que històricament s’havien fet: a peu, corrent, en handbike i en BTT. En aquest últim cas, s’incorpora com a novetat la possibilitat d’una ruta-aventura de 62 quilòmetres, amb recorregut sorpresa. Les inscripcions ja estan obertes.

Llegir més
imagen

Marc Ribas i la cuina de La Rioja protagonitzaran les sisenes Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià a Manresa

Les jornades d’enguany tindran lloc els dies 11 i 12 de març al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa i comptaran amb diferents activitats com tastos, showcookings i mercats. Les inscripcions ja estan obertes.

Llegir més
imagen

La inversió al riu supera el milió d'euros des de l'aprovació del Pla Estratègic del Cardener i es doblarà aquest 2023

La dotació d’un pla específic per al riu ha permès destinar 1.020.000 euros els darrers dos anys en actuacions com l’enderroc de la Carpa del Riu, la reurbanització de l’entorn i la restauració del Pont Nou, entre d’altres. Aquest 2023 la inversió prevista encara serà més gran, d’1,8 milions d’euros, procedents dels fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), la qual cosa permetrà continuar avançant en les intervencions previstes en el Pla Estratègic del Cardener 2030.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa promou un catàleg de moda sostenible amb la participació d'iniciatives tèxtils i entitats socials de la ciutat

  • L'objectiu és donar visibilitat i promocionar les alternatives econòmiques sostenibles i justes i connectar projectes del tèxtil responsable amb entitats d’inclusió social, alhora que aposta per una moda lliure d’estereotips.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa obre el concurs per escollir l’equip d’arquitectes que redactarà el projecte de connexió del camí de la Font de Fans amb la Creu del Tort

Es treballa amb la previsió que el projecte estigui redactat aquest estiu. Les obres compten amb 350.000 euros provinents dels fons Next Generation, atorgats a la ciutat per millorar el patrimoni històric de la ciutat vinculat al Camí Ignasià. La proposta, que esdevindrà un mirador paisatgístic, es va consensuar el 2018 amb veïns i entitats.

Llegir més
imagen

Els Next Generation deixen 3,6 milions d’euros més a Manresa per rehabilitar L’Anònima i la Torre Lluvià

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat les dues sol·licituds presentades per l’Ajuntament de Manresa al programa de rehabilitació d’edificis públics. Es tracta de dos edificis del patrimoni modernista manresà, que són obra d’Ignasi Oms i Ponsa i que estan declarats Bé Cultural d’Interès Local. Amb la nova subvenció, els fons europeus han portat fins ara prop de 20 milions d’euros a la capital del Bages.

Llegir més
imagen

S’inicia l’enderroc de la resclosa de la riera de Rajadell, dins el projecte de renaturalització de Can Poc Oli per a la recuperació de la biodiversitat

És una de les accions que s’han plantejat per reconstruir els processos naturals afectats per les actuacions humanes. L’actuació comportarà millores en la qualitat de l’aigua i la biodiversitat, i reduirà el risc d’inundació. Es recuperarà la connectivitat longitudinal del riu, deixant pas lliure a peixos i sediments per aquest tram de riera, que es connectarà de nou amb el riu Cardener.

Llegir més