Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Territori

imagen

L’Ajuntament de Manresa presenta la nova edició de la publicació que radiografia la realitat econòmica del Bages

Estructura Empresarial del Bages és un estudi metodològic elaborat per l’Ajuntament de Manresa a través de l’anàlisi dels comptes anuals de 3.010 empreses de la comarca del Bages que permet fer una fotografia fixa de l’actual teixit industrial i comercial de la comarca. La publicació elabora un rànquing de les 250 principals empreses per facturació, un rànquing per sectors i per municipis.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa rep 2,5 milions d’euros del ministeri de Turisme per impulsar actuacions en sostenibilitat i transició digital vinculades al Camí Ignasià

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar ahir la concessió al projecte “Manresa, destinació del Camí Ignasià” d’un total de 2,5 milions d’euros, en haver estat un dels seleccionats en la convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística en destinació, impulsada pel ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. L’Ajuntament de Manresa ha presentat un projecte molt treballat, que ha estat valorat positivament i que permetrà dur a terme actuacions en matèria de sostenibilitat, eficiència energètica, transició digital i competitivitat. Entre els projectes que es podran fer realitat amb aquesta injecció econòmica destaquen la renaturalització del riu Cardener, un pla integral d’accessibilitat, noves eines digitals per millorar l’acollida turística o un pla d’ecomobilitat, entre altres.


Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa es dota per primera vegada d’un Pla Estratègic per al Cardener que fixa les línies d’actuació fins al 2030

El document, que es portarà a aprovació al ple d’aquest dijous, té com a objectiu conservar i augmentar la biodiversitat i la connectivitat ecològica del riu, millorar l´ús públic de la ribera, i donar a conèixer els valors naturals i patrimonials de la zona.

Llegir més
imagen

Demà comencen les sessions de participació per a la redacció del Pla Urbanístic de l’Agulla

Demà dimecres, 10 de novembre (18 h - Palau Firal), s'inicien les sessions de participació ciutadana per a la redacció del Pla Director Urbanístic de l'àmbit de l'Agulla. Aquest document té per objectiu proposar una ordenació integral de l'àmbit que permeti l'ampliació del parc actual, ubicant-hi nous equipaments i usos col·lectius de manera compatible amb el foment de l'activitat agrícola i ramadera i posant en valor l'alt valor paisatgístic, patrimonial  i ambiental de l'entorn.


Llegir més

Projecte del nou jardí de la residència assistida de la Font dels Capellans i diverses millores a l'entorn

Dia: 20/10/2021
Hora: 12 del migdia
Lloc: Residència Font dels Capellans - Manresa
Intervenen:

-David-Aaron López Martí, regidor d'Urbanisme i Mobilitat

-Mariona Homs Alsina, regidora d'Acció i Inclusió Social

-Núria Masgrau Fontanet, regidora de Barris, Acció Comunitària i Civisme

-Toni Massegú Calveras, director dels Serveis Territorials de Polítiques Digitals i Territori a la Catalunya cental

-Lluïsa Nicolau Galindo, directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Barcelona

-Anna Valverde Depoorter, directora de la residència Font dels Capellans

-Representant de l'AV Font dels Capellans

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa gestionarà de forma directa el servei de retirada de vehicles, a través de la Policia Local

La proposta és fruit de l’estudi que s’està realitzant per avaluar la viabilitat de gestionar de manera directa serveis que ara es presten a través d’empreses externes. El mateix estudi recomana mantenir el servei de dipòsit amb la gestió indirecta que actualment ja té la concessionària Eysa a l’espai de l’aparcament de la Seu-Centre. Amb el canvi de model, s’espera augmentar l’eficàcia i l’eficiència de l’actual servei.


Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa realitza més d’un centenar de tasques de manteniment a l’Anella Verda

Els treballs, que s’han desenvolupat a través d’un pla d’ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona, han consistit en desbrossaments de camins i corriols, tasques de manteniment d’itineraris de natura i arranjaments, entre altres.

Llegir més
imagen

Rutes de l’Anella Verda que pots fer durant el confinament

L’Ajuntament de Manresa recorda a la ciutadania els itineraris que es poden fer sense sortir de la ciutat, uns recorreguts que permeten descobrir i gaudir d’un entorn natural a prop de casa.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa i Eurecat reforcen el seu compromís per donar suport a l’activitat empresarial i la sostenibilitat en el territori

El consistori i el centre tecnològic han abordat la situació empresarial i econòmica causada per la Covid-19 i el valor de la tecnologia en la reactivació. També s’ha signat un acord per instal·lar punts públics de càrrega semi-ràpida a l’aparcament del Parc Tecnològic, entre l’Edifici Impuls i la seu del centre tecnològic a Manresa.

Llegir més
imagen

Bages i Vallès s’uneixen per millorar les línies ferroviàries de Rodalies

Entitats socioeconòmiques i institucions del Bages i del Vallès acorden un front comú per demanar millores a la línia R4. Un dels objectius és escurçar el temps de trajecte entre Manresa i Barcelona a menys de 50 minuts i es reclama que la Generalitat tingui un Pla de Rodalies propi.

Llegir més