Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : POUM

imagen

El ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat les actuacions per connectar el camí de la Font de Fans amb la Creu del Tort i crear un mirador a les Escodines

Amb l’aprovació inicial per unanimitat de la modificació del POUM i d’un conveni entre l’Ajuntament i els propietaris de dos terrenys afectats, es fa efectiva la proposta d’ordenació de l’entorn de la Creu del Tort consensuada amb el veïnat, el Centre d’Estudis del Bages i l’Associació de Veïns que permetrà resoldre la connexió entre el riu Cardener i el barri de les Escodines després de 19 anys de reivindicació veïnal.

Llegir més
imagen

El barri de les Escodines guanya dos nous espais públics a l'entorn del carrer Sant Bartomeu

Un cop finalitzades les tasques d’enderroc de la finca situada al carrer Sant Bartomeu 23-25, properament es durà a terme un projecte d’urbanització d’aquest espai, amb una superfície de 222 m2, on hi haurà un banc perimetral i arbrat i que serà d’ús públic. D’altra banda, l’Ajuntament acaba de signar un conveni amb la propietat d’un altre solar proper, al carrer Sant Bartomeu 19, que també permetrà obrir-lo i integrar-lo a l’espai públic.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa amplia fins al 30 de setembre el període per presentar al·legacions del POUM

Els ciutadans interessats a fer consultes o rebre’n informació detallada seran atesos a l'Oficina del Pla al carrer Amigant amb cita prèvia fins al 15 de setembre. Les al·legacions es podran presentar presencialment o a través de la web municipal.


Llegir més
imagen

La propietat de la finca de l'antiga discoteca Krono's la cedeix gratuïtament a l'Ajuntament de Manresa

S’ha formalitzat tant la cessió dels terrenys de Can Poc Oli que estipulava un conveni urbanístic del 2003 així com la donació de la part restant que quedava fora d’aquest conveni. Per al regidor d’Urbanisme, Ramon Bacardit, és “un pas important en la protecció de l’entorn natural de la ciutat, que posa punt i final a una problemàtica històrica”. 

Llegir més
imagen

La Cambra de Comerç de Manresa acull la segona sessió informativa del nou POUM

L’acte ha estat organitzat conjuntament pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i per la Intercol·legial Tècnica del Bages-Berguedà. Durant la sessió oberta al públic, que ha omplert pràcticament la sala d’actes de la Cambra, el director del pla ha explicat les línies bàsiques del contingut del document que es va aprovar inicialment en el Ple de l’Ajuntament de Manresa del 19 de març passat.

Llegir més

La Cambra de Manresa acollirà dilluns una jornada tècnica de presentació del POUM

L'acte de dilluns forma part de la campanya informativa impulsada per l'Ajuntament de Manresa per donar a conèixer el contingut del Document d'Aprovació Inicial del pla urbanístic de la ciutat.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa posa en marxa una campanya informativa del POUM coincidint amb l'aprovació inicial i l'obertura del període d'al·legacions

Els ciutadans interessats en fer consultes o rebre’n informació detallada seran atesos a l'Oficina del Pla al carrer Amigant amb cita prèvia i es faran diversos actes públics oberts a la ciutadania. Les al·legacions es podran presentar presencialment o a través de la web municipal.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa i Criteria signen un acord per millorar l'entorn de Fàbrica Nova mirant cap a Manresa 2022

A petició de l’Ajuntament, Criteria CaixaHolding destinarà els diners del pavelló esportiu inicialment previst en el Pla Especial la Fàbrica Nova, a enderrocar la Sala Ciutat;  a millorar l’entorn de la Via Sant Ignasi i la plaça Sant Ignasi, a arranjar  i urbanitzar  la capella del Rapte; i a  fer millores a la Baixada dels Drets.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa elabora el seu propi cens d'habitatges desocupats per tenir dades fiables i poder actuar

El creuament de dades del padró municipal, el cadastre, els expedients d’Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) i els consums d’aigua situa en 7.933 la xifra de pisos buits que existeixen a la ciutat, el 21,04% del total. 

Llegir més