Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Ensenyament

imagen

L’Ajuntament presenta la campanya “Temps de canvi” per sensibilitzar sobre la pau i el consum conscient, en el marc del Dia Internacional dels Drets Humans

A l’entorn del dia 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, s’han preparat la campanya com a acció de cura de la vida local i global que inclou un treball transversal entre les àrees municipals de Cooperació, Economia Social i Solidària i Comerç.  Els actes s’ompliran de contingut amb les aportacions de Jordi Armadans, Gaspar Hernàndez, Mar Valldeoriola, Bernat Oliveres, Victòria Oliveres, Opcions i exposicions i teatre de carrer.

 

Llegir més
imagen

Aquest desembre arrenca el procés d’inscripció dels cursos de català per al 2023

Els dies 15 i 16 de desembre es farà la inscripció d’alumnat que ja hagi fet un curs aquest any. Els dies 19 i 20 de desembre s’obrirà el període per tothom. Es recomana que les persones que necessitin saber quin el seu nivell de català caldria que facin una prova abans del 14 de desembre.


 

Llegir més
imagen

El Manifest Commemoratiu dels Drets dels Infants a Manresa reivindica “el dret a paraigua”, a ser protegits de maltractaments i abusos

En l’acte institucional del Dia Internacional dels Drets dels Infants celebrat aquest matí al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, alumnat de les escoles  Muntanya del Drac i la Flama Manresa han fet  el manifest dels Drets dels Infants que han treballat a les aules, i s’ha llegit el conte “El paraigua del Tinet”, a càrrec de Manel Justicia. L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; i la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega Juncosa. 


Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa reprèn les xerrades adreçades a famílies d’alumnes amb una conferència sobre els trastorns de conducta alimentària

Tindrà lloc dimarts vinent, a les 18.30 h, a la sala d’actes de l’Institut Lluís de Peguera. La xerrada forma part de la campanya Emmiralla’t, organitzada pel consistori i que té com a objectiu combatre la pressió estètica i prevenir els trastorns alimentaris.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament enllesteix treballs de millora de la seguretat viària dels Camins Escolars de les escoles Puigberenguer i Sant Ignasi

Els treballs, adreçats a millorar la seguretat dels desplaçaments a peu cap a les escoles, han consistit en la creació d’espais segurs als accessos de les escoles, de nous passos de vianants o repintat de passos de vianants existents, la instal·lació de noves senyalitzacions verticals i horitzontals i la instal·lació de pilones.  

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa impulsa dos nous serveis gratuïts de canguratge al Lab 0_6 d’UManresa i a la Ludoteca Ludugurus

Es tracta de dues accions incloses en el projecte ‘Temps x Viure’, que la Regidoria de Feminismes i LGTBI impulsa amb l’objectiu de promoure i afavorir la conciliació familiar, laboral i personal.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament i les escoles Bages i Ítaca inicien un projecte per enverdir els seus entorns escolars

Es preveu enverdir i reposar periòdicament una cinquantena d’escocells propers a les dues escoles. La proposta pretén fomentar la corresponsabilitat dels joves en la cura de l’espai públic i contribuir a educar als joves en nocions bàsiques d’horticultura i en la importància de les zones verdes en els espais urbans.

 

Llegir més
imagen

La transformació educativa centrarà una jornada internacional que clourà els diàlegs de l’Àgora Educació 2022

La jornada tindrà lloc aquest dissabte al matí a UManresa, de 10 a 13.30 h. Els protagonistes seran Kaleb Rashad, director executiu de la xarxa d’escoles High Tech High de San Diego, i Eduard Vallory, que va impulsar i dirigir l’aliança Escola Nova 21. L’acte inclourà la presentació de l’experiència d’innovació educativa de Portugal, que ha aconseguit millorar l’èxit escolar del seu alumnat, per part de responsables d’escoles i del ministeri d’Educació. Fins ara, els diàlegs han aplegat 667 persones presencialment i han tingut 1.700 visualitzacions a Youtube.

Llegir més
imagen

L’Oficina Jove del Bages es desplaça als instituts i a les universitats de Manresa per apropar els serveis al jovent de la ciutat

L'Ofi Jove al Pati i l'Ofi Jove al Campus tenen l’objectiu de facilitar i apropar informació d’interès juvenil al llarg de tot el curs. La regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa Maria Ortega Juncosa, i el regidor d’Ensenyament i Universitats, Josep Gili Prat, han visitat avui l’oficina, que s’ha instal·lat a la UPC.

Llegir més
imagen

L’activitat “Camins Escolars” torna un curs més per fomentar que els infants vagin a l’escola a peu i de forma autònoma

Enguany les escoles que han participat a l’activitat són: Espill, Ítaca, FEDAC i  Puigberenguer. El regidor d’Ensenyament i Universitats Josep Gili Prat ha participat a l’itinerari a l’escola  l’Espill, acompanyant l’alumnat des del carrer Rosa Sensat fins  al centre escolar; i el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López Martí, ha participat  de l’itinerari a l’escola FEDAC, acompanyant l’alumnat des de la plaça Catalunya fins al mateix centre escolar, amb l’objectiu de promoure que els infants vagin a l’escola a peu i de forma autònoma.

 

Llegir més