Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Ensenyament

imagen

L'Ajuntament de Manresa clou una nova edició del programa d'ocupació Tast d'Oficis +16

Les regidores d’Ocupació, Acció i Inclusió Social, i Joventut entreguen els diplomes als participants d’un projecte que ha ofert formació en entorns laborals com la cuina i la informàtica.

 

Llegir més
imagen

Tot a punt per a la primera estada de bandes del Conservatori de Música de Manresa

Se celebrarà demà i dimecres amb la participació de gairebé un centenar d’instrumentistes de  vent i percussió, entre ells la destacada cantant i trompetista Alba Careta.  Dimecres, a les 18.30 h,  se celebrarà un gran concert final a la plaça de Crist Rei.

 

Llegir més
imagen

Aquest dijous arrenca la IV edició de la Universitat Catalana d'Estiu a Manresa

La nova edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) se celebrarà els dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol a la sala d’actes de l’Institut Lluís de Peguera i se centrarà en l’àrea de geografia i ordenació del territori. L’acte d’inauguració tindrà lloc dijous a les 12 del migdia i amb l’assistència de la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà Pons. 

 

Llegir més
imagen

La prova pilot entre l’Ajuntament i la Salle Manresa per identificar nius a protegir permet crear una guia per a tots els instituts

Alumnes de 3r d’ESO de la Salle han ajudat a censar i protegir nous nius d’orenetes, falciots i ballesters a Manresa, considerades espècies protegides. El projecte ha permès crear un dossier per a professorat que permetrà, a partir d’ara, fer aquesta assignatura autònoma en qualsevol institut de la ciutat. La iniciativa, que té el suport de l’Institut Català d’Ornitologia de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu conservar la biodiversitat urbana i fomentar la conscienciació de l’alumnat.

Llegir més
imagen

Manresa amplia les Aules Obertes d'Estudi per donar suport educatiu a joves durant l'estiu

L’activitat és gratuïta i està impulsada des del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) amb la col·laboració amb la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa (FAVM). La segona edició d’aquest projecte d’acompanyament escolar tindrà lloc a 14 espais de la ciutat.

 

Llegir més
imagen

La IV edició de la Universitat Catalana d’Estiu a Manresa reflexionarà sobre el paper de les ciutats mitjanes com a articuladores del territori

La nova edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) a Manresa, que se celebrarà els dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol a la sala d’actes de l’Institut Lluís de Peguera, se centrarà en l’àrea de geografia i ordenació del territori. També es tractaran temes d’actualitat i d’interès general, amb una taula rodona sobre Església i societat —que comptarà amb l’abat de Montserrat i l’abadessa de Sant Benet de Montserrat— i una altra sobre el fet d’informar de la guerra d’Ucraïna, amb periodistes com Lluís Caelles, Cèlia Cernadas, Alfons Cabrera i Marc Marcè. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, inaugurarà la UCE el dia 30 de juny i el vicepresident, Jordi Puigneró Ferrer, la clourà el dia 2 de juliol. Les inscripcions per a les ponències ja es poden fer a la pàgina web del Kursaal.

Llegir més
imagen

Salvador Cardús i Marina Subirats parlaran d’Escola i Societat al novè diàleg de l’Àgora Educació 2022

Serà el novè dels diàlegs educatius en el marc del programa Manresa 2022. Fins ara, més de 600 persones han seguit els diàlegs presencialment. Totes les converses es poden recuperar íntegrament al canal de Youtube de la Universitat

Llegir més
imagen

Manresa s'uneix a la campanya "Siguem refugi" per denunciar la vulneració de drets de les persones refugiades

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, la plaça de Sant Domènec acollirà del 20 al 30 de juny una exposició sobre diversos camps refugiats del món. Més d’una vintena de municipis d’arreu de Catalunya s’han sumat a la campanya de sensibilització coordinada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que s’ha presentat avui

Llegir més
imagen

El Conservatori de Música organitza un concert amb les músiques del correfoc i un altre per homenatjar el professor Enric Martínez

El concert del correfoc tindrà lloc aquest dissabte, a les 18.30h, a la plaça de la Música, amb la banda i les orquestres del Conservatori. Dijous vinent, l’Auditori del Conservatori acollirà un concert d’homenatge al professor de trompa Enric Martínez Aragó, que va morir el 14 de febrer passat.

Llegir més
imagen

65 alumnes de 4t d'ESO de Manresa completen la seva formació al programa Laboràlia 2021-2022

Aquest matí ha tingut lloc, al Saló de Sessions de l'Ajuntament, l’acte de cloenda del projecte Laboràlia, adreçat a alumnes de 4t d'ESO. L'objectiu és familiaritzart-los amb diferents oficis i que obtinguin el Graduat en Educació Secundària. Durant l'acte, els estudiants han rebut el diploma acreditatiu, en un acte presidit per l'alcalde, Marc Aloy Guàrdia.

 

Llegir més