Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Ensenyament

imagen

Centres educatius de Manresa acullen l’activitat «Juntes ho podem tot», amb motiu de la commemoració del 8 de març

Aquesta activitat, impulsada des de l'Oficina Jove del Bages a través dels Punts al Pati i el Punt al Campus, es desenvoluparà  fins al 12 de març  amb l’objectiu de sensibilitzar les persones joves sobre les actituds masclistes i violències de gènere.

Llegir més
imagen

Prop de dues-centes persones participen en les xerrades sobre l’ús i gestió de les pantalles i les TIC

L’Ajuntament de Manresa i el Departament d’Educació han organitzat aquestes xerrades amb l’objectiu de donar resposta a una de les principals demandes de les famílies per disposar de més eines i més recursos per millorar la gestió dels dispositius tecnològics i racionalitzar-ne l’ús que en fan els infants i adolescents.

Llegir més
imagen

El pregó infantil advoca per plantar cara a la Covid com van fer els manresans contra la sequera al segle XIV

La Festa de la Llum 2021 ha arrencat aquest matí amb el pregó infantil. En aquesta edició, el pregó ha consistit en una representació teatralitzada amb titelles realitzada per l’alumnat de 6è de primària l’Escola Fedac Manresa, gravat dies enrere i que s’ha projectat avui al Saló de Sessions de l’Ajuntament amb una presència limitada d’assistents amb motiu de la Covid-19.

Llegir més
imagen

El cost del Pla de Reconstrucció de l'Ajuntament de Manresa per fer front a la Covid-19 supera els 4,7 milions d'euros

El vuitè informe de seguiment del Pla local de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa constata que, fins a mitjans de febrer, s’han destinat 4.760.782,35 euros a les mesures previstes en el Pla per fer front als efectes de la pandèmia a la ciutat. L’Ajuntament continua assumint la major part de les aportacions, el 55,65% del total. Les actuacions en l'àmbit laboral i de foment de l’ocupació són les que sumen un major percentatge de la dotació del pla (22,43%) després de la posada en marxa de noves mesures que es recullen al document.

Llegir més
imagen

L’Oficina Jove del Bages programa diverses accions per a la reducció de riscos en el consum d’alcohol i begudes energètiques entre la població adolescent

La campanya de sensibilització «Veus el que beus?» es durà a terme fins al 18 de febrer a través dels Punts al Pati i el Punt al Campus dels centres de secundària i universitats de Manresa i a les xarxes socials de Manresa Jove

Llegir més
imagen

La doctora Maria Dolors Riera i Colom rebrà el primer Premi Rosa Argelaguet i Isanta – Premi del Campus Manresa

Enginyera de mines, enginyera industrial especialitat metal·lúrgica i doctora d’enginyeria industrial, el jurat en destaca la seva trajectòria professional i la seva implicació en el territori i en despertar vocacions industrials entre les dones.

Llegir més
imagen

Dues llars d’infants municipals de Manresa estrenen els ‘Tastets educatius’, espais de joc i socialització per a famílies que no requereixen de l’horari sencer dels centres

Els Tastets neixen amb el propòsit d’adaptar aquests centres educatius a les necessitats i interessos de les famílies de la ciutat, compartint els mateixos objectius que les llars de garantir als infants el dret de participar en contextos de desenvolupament integral.

Llegir més
imagen

Nens i nenes de Manresa estrenen el nou tartan de l’estadi d’atletisme en el primer Triatló Atlètic de Primària

La competició ha estat organitzada per l’Ajuntament de Manresa, el Consell Esportiu del Bages i el Club Atlètic Manresa i ha substituït el tradicional Cros Escolar, que no s’ha pogut celebrar a causa de la Covid-19. Es va iniciar el 18 de novembre i aquesta setmana arribarà al seu final. El nou tartan de la pista d’atletisme és una de les inversions clau de mandat.

Llegir més
imagen

L’Oficina Jove del Bages farà una acció preventiva als instituts i a les universitats per informar sobre les malalties de transmissió sexual

L’objectiu de la campanya és proporcionar informació per a conèixer millor les Malalties de Transmissió Sexual (MTS) i, concretament, la SIDA, i conèixer les mesures de prevenció. Alhora, poder reflexionar amb les persones joves sobre les pràctiques afectives i sexuals i minimitzar els riscos.

Llegir més
imagen

Un estudi situa el català com a majoritari en la retolació dels comerços de Manresa

La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística col·laboren amb l’Ajuntament de Manresa i els agents econòmics locals per reforçar el català en l’àmbit comercial. Aquesta setmana s’ha presentat l’estudi fet en el marc del programa Ofercat, amb la presència de la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet, i de la regidora de Cultura i Festes i presidenta del Consell de Centre del CNL Montserrat, Anna Crespo Obiols.

Llegir més