Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Ensenyament

imagen

L'Ajuntament convoca les subvencions de l'Àrea de Drets i Serveis a les Persones, adreçades a entitats i associacions

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza en les dates següents: Cultura (30 d’abril); Ensenyament i Esports (31 de maig); Serveis Socials, Salut Pública, Persones Grans, Feminismes, LGTBI+ i Barris (15 de maig).

 

Llegir més
imagen

Manresa acull l’acte central del Dia de l’Educació Física al Carrer, que a tot Catalunya aplega més de 62.000 alumnes

Prop de 700 alumnes de centres educatius de Manresa han participat en la nova edició del Dia de l’Educació Física al Carrer, que enguany porta per lema el “+Educació Física, +salut mental” amb l’objectiu conscienciar sobre la importància d’aconseguir un equilibri al voltant de la salut mental a través de l'Educació Física'.

 

Llegir més
imagen

S’inicien les jornades de portes obertes a les llars d'infants públiques i el procés de preinscripció per al curs 2024-2025

Les famílies podran visitar els equipaments a partir del 15 d’abril. Pel que fa al procés de preinscripció, la sol·licitud es podrà fer telemàticament del 3 al 16 de maig i presencialment del 9 al 14 de maig. Les llars municipals arrencaran el curs amb més personal i serveis gràcies a l’entrada en vigor del nou contracte.

Llegir més
imagen

La Fira de l’Estudiant obre portes al Museu de l’Aigua i el Tèxtil amb prop de 4.000 alumnes inscrits fins divendres

La 32a edició del certamen torna al centre de Manresa i estrena quatre itineraris que inclouen tota l’oferta de formació professional de les comarques participants.

Llegir més
imagen

Més de 700 alumnes de Manresa han seguit les xerrades per fomentar les vocacions STEAM entre les nenes

En el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, dones enginyeres i científiques de la UPC-Manresa han realitzat 16 xerrades a 11 escoles de la ciutat per despertar les vocacions científiques i tecnològiques entre les nenes i mostrar referents femenins.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament rebrà aquest dimecres les 10 cooperatives escolars de Manresa del curs 2023-24

L’acte, que  se celebrarà al Saló de Sessions a partir de les 9 del matí, forma part del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), adreçat a fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

 

Llegir més
imagen

Les inscripcions als cursos de català per adults del CPNL seran del 2 al 4 d’abril

Les persones que no hagin estat alumnes del CPNL els últims 12 mesos han de fer una prova de nivell que poden demanar a través del portal www.cpnl.cat/inscripcions/ abans del 20 de març.

Llegir més
imagen

L’11a edició de la Manresada aplega prop d’un miler d’alumnes per fomentar la bona utilització de les noves tecnologies

La gimcana tecnològica la ‘Manresada’ és una activitat impulsada pel col·lectiu de professors de l’Associació LaceNet Bages, amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Manresa. Enguany ha comptat amb la participació de 15 centres de secundària de la Catalunya Central.

 

Llegir més
imagen

Un pregó infantil escenificat en forma d’auca rememora la història de la Séquia i el misteri de la Llum

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha celebrat aquest matí un dels seus actes tradicionals de la Festa de la Llum: El pregó infantil. Enguany, ha anat a càrrec de l’alumnat de 5è i 6è de primària de l’escola Les Bases que han presentat l’Auca de la Llum -amb dibuixos i versos- que han recordat els principals fets de la construcció de la Séquia i el misteri de la Llum.

 

Llegir més
imagen

L'Ajuntament inicia un paquet d’actuacions per millorar la seguretat viària de diversos camins escolars de la ciutat

Els treballs, adreçats a millorar la seguretat dels desplaçaments a peu cap a les escoles, consisteixen en la creació d’espais segurs als accessos de les escoles, ampliació dels itineraris de vianants amb pintura (vorera tàctica), nous passos de vianants i repintat de passos de vianants existents, la instal·lació de noves senyalitzacions verticals i horitzontals i la instal·lació de pilones.  

Llegir més