Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Ensenyament

imagen

Un estudi situa el català com a majoritari en la retolació dels comerços de Manresa

La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística col·laboren amb l’Ajuntament de Manresa i els agents econòmics locals per reforçar el català en l’àmbit comercial. Aquesta setmana s’ha presentat l’estudi fet en el marc del programa Ofercat, amb la presència de la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet, i de la regidora de Cultura i Festes i presidenta del Consell de Centre del CNL Montserrat, Anna Crespo Obiols.

Llegir més
imagen

L'associació ‘Música en vena’ porta un piano a l'hospital de Sant Joan de Déu per al projecte terapèutic que realitza amb el Conservatori Municipal de Música de Manresa

La directora del Conservatori, Carme Botifoll, ofereix un primer petit concert a l’hospital, dins d’un projecte sense ànim de lucre dedicat a la millora de les estades hospitalàries de pacients, familiars i personal sanitari a través de la música en directe.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa commemora el Dia Internacional dels Drets dels Infants posant el focus en el seu dret d’opinió i de ser escoltats

L’acte institucional es farà en directe per Internet aquest divendres 20 de novembre. S’estrenarà un vídeo que mostra el treball que 500 nens i nenes de la ciutat han fet al voltant de les emocions i experiències que han viscut amb motiu de la pandèmia. Aquesta setmana s’està pintant un mural a la Casa de la Culla per plasmar i reivindicar el dret d’expressió i opinió dels infants.

Llegir més
imagen

Manresa participarà dijous a la VI Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa Mai Més, que se celebra de forma virtual

En aquesta edició en què es compleixen setanta-cinc anys de l’alliberament dels camps nazis es farà un seminari virtual amb el títol “Memòria, simbologia i espai públic”, a càrrec dels especialistes, Ricard Conesa, de l’Observatori Europeu de Memòries, i Montserrat Duch, professora de la Universitat Rovira i Virgili.

Llegir més
imagen

L’alumnat del cicle formatiu d’Integració Social de l’IES Guillem Catà es forma per actuar com a ‘Àngels de nit’

El projecte liderat pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa fomenta els hàbits saludables, tant en els consums com en les conductes sexuals i relacionals entre persones joves en l’àmbit de l’oci nocturn


Llegir més
imagen

L’Ajuntament promou una jornada per reflexionar sobre el model de cuidar que volem per a Manresa

Sota el títol ‘Cuidem i ens cuidem. Manresa, ciutat cuidadora’, la iniciativa pretén debatre i consensuar els reptes que té la ciutat per avançar cap a un nou model de cuidar. La jornada es farà el 17 de novembre en un format virtual i s’ha organitzat de manera conjunta amb la UManresa i la Fundació Mémora.

 

Llegir més
imagen

L’acte institucional d’inici de curs escolar se celebrarà aquest dijous en format virtual

És obert a tota la ciutadania i es podrà seguir en directe per Internet. S’estrenarà un vídeo que mostra el treball conjunt de ciutat de tots els centres educatius de Manresa.

Llegir més
imagen

Valentí Junyent rep la medalla institucional de la UVic-UCC durant l’acte d’inauguració del curs 2020-2021

La universitat reconeix la seva contribució a la federació de les institucions universitàries de Vic i Manresa durant la seva etapa d’alcalde i president del Patronat de la Fundació Universitària del Bages.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament i el Departament d’Educació organitzen el taller “El mòbil, eina de comunicació amb l’escola”

Tindrà lloc els divendres 23 i 30 d’octubre al Casal de les Escodines. Per participar-hi cal inscripció prèvia al telèfon 93 875 24 85

Llegir més
imagen

Manresa inicia un curs escolar adaptat a la Covid amb 11.301 alumnes i una ràtio mitjana global de 20 alumnes per grup

L’alumnat incrementa en 160 respecte del curs anterior. Tots els centres han pogut adaptar espais propis i reconvertir-los en aules per tal de garantir el distanciament entre alumnes i entre grups diferents, i només s’han sol·licitat equipaments municipals a l’aire lliure per poder tenir més espai per a les classes d’educació física i per a les hores del pati. L’Ajuntament ha realitzat durant l’estiu una inversió de prop de 165.000 euros per millorar escoles. També s’està ampliant l’espai de vianants als accessos de les escoles i es farà un reforç en la neteja dels centres que suposarà una inversió de 192.000 euros durant tot el curs.

Llegir més