Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

L’Ajuntament de Manresa adjudica els dos lots de més grans del nou contracte de manteniment dels espais verds de la ciutat

El nou contracte incrementa la seva dotació econòmica en un 64,3% i augmenta els criteris ambientals i socials. Per primera vegada, s’ha reservat un dels lots grans a centres especials d’ocupació d’iniciativa social i a empreses d’inserció. 

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa finalitza el segon conjunt de millores en espais verds de la ciutat

S’han plantat prop d’un centenar d’arbres i arbustives a la zona del Pont Nou, s’ha enjardinat el talús situat a la carretera de Sant Joan, sota els Panyos, i s’ha reposat arbrat del parc del Casino. A petició de l’Associació de Veïns, s’ha enjardinat el xamfrà entre el carrer Enric Morera i la Carretera de Santpedor, on usuaris del centre Art de Viure d’Ampans han pintat un mural. Els treballs formen part del pla del 2020 per enverdir la ciutat, dotat amb 65.000 euros. Per al 2021, es preveu una partida de 75.000 euros més per continuar millorant els espais verds de Manresa.

Llegir més
imagen

L’Anella Verda de Manresa guanya un novè itinerari i edita un nou plànol amb una major vocació turística

El desplegable recull totes les rutes senderistes i els seus punts d’interès, així com un apartat de gastronomia, oleoturisme i enoturisme, i tot un seguit de propostes d’activitats que es troben integrades en els recorreguts de l’Anella Verda. En total, se n’han editat 10.000 exemplars, que es poden recollir de manera gratuïta a l’Oficina de Turisme i en altres equipaments turístics. El novè recorregut posa de relleu el patrimoni natural i de pedra seca de la zona dels Comtals i la Serra de Montlleó i incorpora una petita ruta circular que ha condicionat l’empresa Condals Group.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa realitza més d’un centenar de tasques de manteniment a l’Anella Verda

Els treballs, que s’han desenvolupat a través d’un pla d’ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona, han consistit en desbrossaments de camins i corriols, tasques de manteniment d’itineraris de natura i arranjaments, entre altres.

Llegir més
imagen

Rutes de l’Anella Verda que pots fer durant el confinament

L’Ajuntament de Manresa recorda a la ciutadania els itineraris que es poden fer sense sortir de la ciutat, uns recorreguts que permeten descobrir i gaudir d’un entorn natural a prop de casa.

Llegir més
imagen

En marxa la segona fase dels treballs de manteniment i millora de camins rurals de Manresa

L’actuació s’està executant al Camí Històric de Santa Caterina, Camí del Raval de l’Oller, Camí de ca l’Oliveres; Camí del Balcells de Dalt, Camí Sud del Mas d’en Pla i al Camí Sud del Poal

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament inicia al Centre Històric un primer conjunt de millores als espais verds de Manresa

El regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet Estrada, ha explicat que es tracta “d’una aposta decidida per enverdir la ciutat, amb una aportació econòmica important”. Entre aquest novembre i desembre s’ha dut a terme la millora del solar situat entre el carrer de la Mel i el carrer Urgell, la millora de la plaça de la Música i la millora dels espais verds de les escales que pugen de la plaça de la Reforma cap a la Seu.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia la licitació del nou contracte de manteniment dels espais verds de la ciutat, que augmenta els criteris ambientals i socials i també la dotació econòmica

El contracte estableix un lot concret per al parc del Cardener que amplia notablement la llargada i l'extensió de la zona mantinguda, amb una gestió en la qual prevaldran els criteris ambientals a favor de la biodiversitat. Per primera vegada, es reserva un dels lots grans a centres especials d’ocupació d’iniciativa social i a empreses d’inserció. El nou contracte incrementa la seva dotació econòmica en un 64,3%.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa prova un model de bus urbà 100% elèctric per valorar-ne l'adquisició

El bus elèctric està realitzant les proves sense viatgers i seguint els recorreguts de diferents línies del servei per tal de valorar la seva adaptabilitat als diferents itineraris de la ciutat. El resultat de les proves servirà per analitzar la viabilitat d’adquirir un d’aquests busos 100% elèctrics.

Llegir més
imagen

Aquesta nit es farà un tractament fitosanitari als pins i cedres de diferents punts de la ciutat

De les 23 h a les 5 h de la matinada es farà una ruixada per combatre la processionària, un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres.

Llegir més