Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

Tractament fitosanitari contra el pugó de l'arbrat a diversos espais de la ciutat

L’operació es durà a terme la nit de dimarts a dimecres de les 11 del vespre a les 5 de la matinada.

Llegir més
imagen

La recollida de residus amb contenidors intel·ligents s’iniciarà aquest juny als barris de la Balconada i Cal Gravat

La campanya arrencarà aquesta setmana amb l’enviament de cartes al veïnat, la programació de sessions informatives i l’obertura de dos locals de referència als dos barris, on els veïns i veïnes hauran de recollir les targetes que permeten obrir els contenidors. Els nous contenidors s’instal·laran als carrers a partir de dilluns 27 de maig; el de l’orgànica, el dels envasos i el de la fracció resta (rebuig) es tancaran el dia 10 de juny i només es podran obrir amb targeta. El contenidor del vidre i el de paper i cartró continuaran oberts. Amb el canvi, Manresa es convertirà en la primera ciutat de més de 50.000 habitants en tenir un model avançat de gestió de residus. L’objectiu és augmentar el percentatge de recollida selectiva, tal com ja ha passat en els primers cinc mesos de porta a porta comercial, amb un salt del 44% al 90%.

Llegir més
imagen

Manresa rep un ramat de cavalls i rucs en transhumància a la finca de Can Poc Oli

L’Ajuntament s’adherirà a l’associació del Camí Ramader de Marina,  per preservar els itineraris transhumants i reivindicar la ramaderia extensiva

Llegir més
imagen

Manresa aprova el Pla d’Acció per a la Transició Agroecològica per caminar cap a un sistema alimentari més sostenible, just i saludable

El document, que s’ha aprovat per àmplia majoria, ha estat consensuat amb agents de la cadena alimentària, amb els quals també es buscarà la complicitat i la coordinació per implementar les accions que s’hi recullen.

Llegir més
imagen

Una trentena d'entitats d'economia social mostraran els seus projectes a la Festa del Riu

La festa comptarà amb activitats per a tots els públics i tindrà el parc Josep Vidal com a epicentre el divendres 24 i el dissabte 25 de maig

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia una nova fase d’obres per rehabilitar la Torre Lluvià

Els treballs permetran millorar l’accessibilitat de l’edifici amb un ascensor i dotar-lo de les condicions òptimes d'aïllament i climatització. El projecte també preveu la reconstrucció d’un espai annex amb quatre antigues tines. L’actuació té un pressupost de 956.314 euros i és finançada pels fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Llegir més
imagen

L’Ajuntament engega demà treballs d’esporga als plàtans del Passeig i la plaça Espanya

Els treballs consisteixen en l’eliminació de branques seques o que tinguin risc de trencament.

Llegir més
imagen

La Festa del Riu 2024 amplia el ventall d'activitats i allarga la celebració a dos dies

Aquest any, les activitats per promoure la cultura i l’economia transformadora se celebraran al llarg de dos dies, el divendres 24 i el dissabte 25 de maig, i els actes previs s’avançaran a principis de mes. La Festa del Riu també consolidarà aquest any el parc Josep Vidal com a punt neuràlgic de l’esdeveniment.

Llegir més
imagen

Tot a punt perquè Manresa esdevingui, els dies 24 i 25 d’abril, la capital catalana de l’acústica

Més de 300 experts es reuniran a la ciutat per debatre alguns dels temes més rellevants que afecten el sector. La cinquena edició del congrés ACUSTICAT forma part de les activitats programades dins la Setmana Sense Soroll.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament programa un tractament fitosanitari als xiprers del cementiri

L’actuació es farà la nit de divendres a dissabte, 5 i 6 d’abril, a gairebé un centenar d'exemplars.

Llegir més