Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Medi Ambient

imagen

Les Piscines Municipals de Manresa reduiran un 35% el consum energètic amb la posada en marxa de 500 plaques fotovoltaiques

Els treballs d’instal·lació dels mòduls solars, que van començar el febrer, es completaran després de Setmana Santa. L’actuació va a càrrec d’Aigües de Manresa, seguint l’encàrrec de l’Ajuntament de promoure projectes d’energies renovables a les instal·lacions que gestiona, als equipaments municipals i a iniciatives d’interès públic.

Llegir més
imagen

El nou Pla de Mobilitat de Manresa situa la sostenibilitat, la salut i la mobilitat universal al centre de les polítiques que es desenvoluparan a la ciutat d’aquí al 2030

Aquest migdia, s’ha presentat el nou Pla en una sessió que ha comptat amb representants dels grups municipals, que han evidenciat el suport majoritari al document, que es portarà a aprovació inicial al Ple Municipal d’aquest mes de març. La millora del transport públic, la promoció de l’ús de la bicicleta i dels itineraris a peu, la connexió de la ciutat amb l’entorn, l’impuls a les illes de vianants, la millora de la seguretat vial, l’homogeneïtzació de l’aparcament o la transformació de les Carreteres del Pont de Vilomara, de Vic i de Cardona figuren entre les propostes. Aquest dimarts 14 de març, a les 19 h, es farà un acte obert a la ciutadania on s’explicarà al detall el nou Pla de Mobilitat.

Llegir més
imagen

Manresa entrarà la setmana vinent en estat d’excepcionalitat per sequera

En aquesta fase d’excepcionalitat les restriccions limiten l’aigua en parcs, jardins i espais lúdics, en la neteja viària i de vehicles, entre altres. No afecten, però, l’aigua de beure, ja que la dotació d’aigua màxima a lliurar se situa en un límit de 230 litres per habitant i dia, molt per sobre del consum mitjà per habitant a Manresa. Tot i això, es recomana a la ciutadania un esforç encara més gran per minimitzar el consum d’aigua, i així evitar l’agreujament de les reserves.


 

Llegir més
imagen

La Transéquia arriba el 5 de març a la 39a edició i recupera les modalitats de BTT i Handbike

Enguany es tornaran a oferir totes les quatre opcions que històricament s’havien fet: a peu, corrent, en handbike i en BTT. En aquest últim cas, s’incorpora com a novetat la possibilitat d’una ruta-aventura de 62 quilòmetres, amb recorregut sorpresa. Les inscripcions ja estan obertes.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa aprova el Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària 2023-2025

El document, aprovat per unanimitat de tots els grups municipals, té l’objectiu de continuar impulsant a la ciutat el teixit d’iniciatives d’aquestes característiques i establir un full de ruta per als propers tres anys.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa i la Comissió Ciutadana del Parc Vila Closes presenten el projecte acordat per culminar la remodelació de l’espai

L’actuació incorpora millores respecte dels compromisos adquirits el 2011. Així, es retiraran les estructures centrals d’acer i es farà un nou enllumenat, i també es plantaran arbres, se substituirà el mobiliari en mal estat i es posarà un nou paviment, nova gespa i una nova instal·lació de reg. Les tres estructures centrals mantindran una de les cares amb la voluntat de no perdre la vegetació que tenen. Els treballs tenen un cost de 250.000 euros i s’iniciaran aquest 2023.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa restaurarà la Torre de Santa Caterina i hi construirà un mirador a dins per contemplar la ciutat

L’Ajuntament obrirà la setmana vinent el concurs públic per triar l’empresa que executarà el projecte, que permetrà recuperar l’antiga fortificació, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional i que és emblema del final del Camí Ignasià. Els treballs tenen l’objectiu de revertir les patologies que actualment afecten la torre i d’obrir-la al públic com a lloc on poder contemplar la ciutat, amb la instal·lació d’una escala amb plataforma circular que actuarà de mirador. Les obres tenen un cost de 246.233 euros, provinents dels fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i d’una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa enllesteix treballs de millora al jardí de Casa Caritat

L’actuació ha consistit en la plantació de nou arbrat i arbustiva, la reposició d’arbrat en mal estat i de dos bancs,  i la instal·lació de reg automàtic.  Els treballs  han tingut un cost de 14.830 euros i donen resposta a una de les peticions acordades en el marc del Consell Districte Centre.

 

Llegir més
imagen

El cens d'animals de companyia de Manresa incorpora un miler de gossos i gats del registre general català i supera els 7.000 en total

La fusió del cens municipal d’animals de companyia amb el Registre General d’Animals de Companyia (ANICOM) permet tenir dades més acurades sobre el número de gossos, gats i fures de la ciutat. Actualment a Manresa hi ha censats 7.151 animals de companyia.

Llegir més