Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Economia

imagen

L’Ajuntament presenta la campanya “Temps de canvi” per sensibilitzar sobre la pau i el consum conscient, en el marc del Dia Internacional dels Drets Humans

A l’entorn del dia 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, s’han preparat la campanya com a acció de cura de la vida local i global que inclou un treball transversal entre les àrees municipals de Cooperació, Economia Social i Solidària i Comerç.  Els actes s’ompliran de contingut amb les aportacions de Jordi Armadans, Gaspar Hernàndez, Mar Valldeoriola, Bernat Oliveres, Victòria Oliveres, Opcions i exposicions i teatre de carrer.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa presenta una nova eina per agilitzar la tramitació de les llicències d’obres

El nou assistent virtual simplifica els circuits amb l’objectiu de fomentar l’activitat econòmica i la inversió privada a la ciutat i reduir els terminis de tramitació. És una de les mesures que s’han pres per tal de reforçar el servei, després dels canvis legislatius i normatius dels darrers anys i de la recuperació de l’activitat econòmica. El 2021 l’Oficina de Llicències va gestionar més de mil expedients de llicències i aquest 2022 es preveu acabar l’any amb una xifra similar.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa inicia el procés per recollir propostes per al Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària 2022 - 2025

La Casa Flors Sirera acollirà dilluns la presentació del pla, en un acte obert a les aportacions del públic. Durant tota la setmana vinent es podran fer propostes a través del portal de participació ciutadana municipal Decidim. El pla preveu 5 objectius i 25 accions a desenvolupar en el marc de les iniciatives d’economia social i solidària.

Llegir més
imagen

Manresa celebra el primer Congrés d’Economies Comunitàries, que reunirà experiències col·lectives d’arreu del món

  • Les jornades, que tindran lloc el 4 i 5 de novembre als Carlins, estan impulsades pel projecte Comunalitat Urbana de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament.
  • L’objectiu és compartir i difondre estratègies sobre economies comunitàries i autogestió per afrontar situacions de crisi, amb la participació de projectes col·lectius de zones com Veneçuela, Argentina i Bretanya.
  • L’advocada andalusa Pastori Filigrana i l’escriptor uruguaià Raúl Zibechi faran la conferència inaugural.

Llegir més
imagen

Manresa crea a Bufalvent la primera comunitat energètica empresarial del país amb 31 petites i mitjanes empreses

La nova cooperativa, que s’ha batejat amb el nom de ‘Manresa Il·lumina’, construirà i gestionarà instal·lacions solars fotovoltaiques i, en un futur, l’objectiu és que es converteixi en un agregador que pugui gestionar conjuntament les necessitats energètiques del polígon i planificar instal·lacions de renovables —com xarxes de calor, biomassa o eòlica— en funció de les necessitats col·lectives. La cooperativa, que podrà donar servei a tots els polígons de Manresa, és sense ànim de lucre i compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, que a través d’ajuts de la Diputació de Barcelona s’ha encarregat dels estudis previs per analitzar la seva posada en marxa i viabilitat.

Llegir més
imagen

L’estratègia de desenvolupament econòmic i foment de l’ocupació de qualitat al Bages fixa els sis eixos de treball fins a final d’any

El plenari del grup de treball per a l’Estratègia de Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació a Manresa (2022-2026) continua la feina feta aquest estiu a través dels grups de debat al territori. A la tardor s’estudiaran accions per promoure el foment de l’economia industrial, la millora de la situació sociolaboral de la comarca, la modernització del sector agrari i forestal i l’impuls a la innovació i a la ciència, entre d’altres.


Llegir més
imagen

Manresa debat la millora del territori a través de la digitalització i l’aposta per les noves tecnologies en la Jornada BeFuture!

Es tracta d’una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona que té l’objectiu de potenciar la tecnologia i la transformació digital de les ciutats. Durant la jornada, s’ha fet una marató de programació en la qual 40 joves manresans han plantejat solucions a un repte social.

Llegir més
imagen

S’obre la convocatòria dels ajuts destinats a fomentar la dinamització econòmica del Centre Històric

Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de setembre. Els ajuts van destinats a activar l’obertura d’establiments nous i també a impulsar negocis ja existents amb la voluntat d’evitar que hagin de tancar.

Llegir més
imagen

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Manresa i la UPC porten al Parlament de Catalunya el projecte de convertir Fàbrica Nova en un motor tecnològic i de coneixement

Un dels projectes més ambiciosos que Manresa té entre mans va aterrar ahir al Parlament de Catalunya. Tots els grups municipals, juntament amb el rector de la UPC i el director de la UPC Manresa, van explicar a la Cambra el projecte per convertir el recinte de la Fàbrica Nova en un pol tecnològic i de coneixement. La presentació es va fer davant de tres comissions de la cambra catalana (Universitats i Recerca; Empresa i Treball; i Educació) i els membres dels grups parlamentaris assistents van aplaudir el projecte i van comprometre’s a treballar per fer possible el seu finançament.

Llegir més
imagen

Manresa lidera un estudi que ha analitzat la tipologia de locals dels eixos comercials de trenta ciutats

Tècnics de l'Ajuntament de Manresa signen la tercera edició de l’Estudi de Clonatge Comercial de Catalunya, que analitza la tipologia de locals dels principals eixos comercials de trenta ciutats catalanes.  En el cas de Manresa, l'informe conclou que el 45,9% dels comerços de l’eix Guimerà-Passeig són únics (és a dir, que tenen una sola botiga), mentre que el 27,7% són “clonats”, és a dir, botigues de marques conegudes que es poden trobar en almenys una quarta part de les ciutats estudiades.

Llegir més