Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Economia

imagen

La Casa Flors Sirera acollirà a mitjan setembre la jornada 'Distribució alimentària i accés a l’alimentació'

La iniciativa forma part del procés participatiu per a l’elaboració del Pla d'Acció per la Transició Agroecològica de Manresa i està promoguda per l’Ajuntament de Manresa, amb el suport del Consell Comarcal del Bages. La jornada està orientada a petits productors, persones interessades en el sector agrari i tècnics de les administracions públiques.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa destina 120.000 euros a la creació i competitivitat d’empreses i comerç

Es convoquen tres subvencions per donar suport al teixit empresarial i comercial de la ciutat. Microcrèdits per afavorir la creació i consolidació d’empreses, subvencions per a l’estalvi i eficiència energètica i ajuts per establir-se al Centre Històric. Estaran obertes fins al 30 de setembre.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa adjudica els tres espais del nou viver d’artesania de la Plana de l’Om

El local, ubicat als baixos de la Casa Oller, s’està acabant d’adequar amb la voluntat que les artesanes puguin obrir a finals de setembre.

Llegir més
imagen

La 7a Festa del Tomàquet tanca amb èxit de vendes i participació

Més d’un miler de persones han passejat aquest matí pel Mercat del Tomàquet de Manresa, moment en què els productors han venut fins a 1.200 quilos de tomàquets. La Festa del Tomàquet ha comptat amb una elevada participació durant tota la setmana i ha atret, no només públic de Manresa i comarca, sinó també d’altres parts de Catalunya.

Llegir més
imagen

Manresa referma l’aposta pel producte local en la 7a edició de la Festa del Tomàquet

La festa se celebrarà del 17 al 22 de juliol i comptarà amb una vintena d’actes i activitats gastronòmiques, que es podran combinar amb rutes per l’entorn i música. El Mercat del Tomàquet comptarà amb més parades que l'any passat i s'ampliarà a altres productes del territori com el pa i la farina i una petita mostra de productes produïts a la comarca.

Llegir més
imagen

S'obre la inscripció als joves interessats a crear una cooperativa

Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa que consisteix a orientar i acompanyar joves d’entre 16 i 30 anys que vulguin saber com crear una cooperativa per oferir un servei a les persones. La iniciativa té per objectiu promoure l’autoorganització juvenil a través d’activitats relacionades amb l’economia social i solidària.

Llegir més
imagen

Torna la Festa del Tomàquet amb la farina i el pa com a convidats especials

La setena edició d’aquesta festa, que se celebrarà a mitjan juliol, incorpora com a novetats les tapes als bars de vins dels cellers de la DO Pla de Bages i un recull de receptes inèdites amb el tomàquet com a ingredient principal.

Llegir més
imagen

S’obre el termini per la sol·licitud d'ajudes a empreses per a la contractació de persones en situació d’atur

El termini per a presentar les sol·licituds s'inicia avui 2 de juny i finalitza el 22 de setembre de 2023. Cal demanar les ajudes a través del portal de tràmits de la seu electrònica de l'Ajuntament de Manresa.

Llegir més
imagen

Manresa ultima els detalls de la Fira de l'Ascensió que comença demà

La fira aposta pel "Comerç ADN Manresa" al qual dedicarà un espai exclusiu al costat de les parades d'artesania, i donarà veu a la cultura popular amb exhibició de sardanes, d'esbarts dansaires i colles castelleres. La zona dels Trullols acull des del cap de setmana passat les atraccions que també es podran gaudir durant la fira

Llegir més
imagen

El mercat Puigmercadal acollirà aquest divendres la presentació del catàleg de moda sostenible que s’ha fet amb iniciatives tèxtils i entitats socials de la ciutat

L'acte es farà a les sis de la tarda en el marc de la Festa del Riu. L’objectiu del projecte és donar visibilitat i promocionar alternatives econòmiques sostenibles i justes, i connectar projectes del tèxtil responsable amb entitats d’inclusió social, a la vegada que s’aposta per una moda lliure d’estereotips.

Llegir més