Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Economia

imagen

L’Ajuntament de Manresa presenta la nova edició de la publicació que radiografia la realitat econòmica del Bages

Estructura Empresarial del Bages és un estudi metodològic elaborat per l’Ajuntament de Manresa a través de l’anàlisi dels comptes anuals de 3.010 empreses de la comarca del Bages que permet fer una fotografia fixa de l’actual teixit industrial i comercial de la comarca. La publicació elabora un rànquing de les 250 principals empreses per facturació, un rànquing per sectors i per municipis.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa compra el complex de la Fàbrica Nova a InmoCaixa

La Fàbrica Bertrand i Serra, coneguda com a Fàbrica Nova i que al seu dia va ser un dels recintes fabrils més grans del país, passa a mans municipals. L’Ajuntament de Manresa adquireix totes les propietats que Inmocaixa té en aquest complex, on és previst ubicar un projecte universitari, que es presentarà properament. L’operació té un cost total de 12,3 milions d’euros, dels quals 5,7 corresponen a les obres d’urbanització que Inmocaixa ja ha fet a l’entorn.

Llegir més
imagen

L’Ecoviure més professional torna a Manresa del 5 al 10 d’octubre

Èxit de convocatòria de les jornades professionals que es faran entre setmana, algunes de les quals tenen les inscripcions complertes. Quan falta més d’una setmana per la celebració de la fira, l’espai disponible per a expositors ja està pràcticament ple.

Llegir més
imagen

Ecoviure arrencarà per al gran públic amb un debat sobre canvi climàtic i malalties emergents

Hi participaran experts en salut, economia i urbanisme, que donaran pautes per actuar contra el canvi climàtic. Tindrà lloc el divendres 8 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’auditori de la Plana de l’Om.


Llegir més
imagen

Manresa estrena la nova imatge del cafè de comerç just ‘Cafè Manresa’

La ciutat dona suport a una cooperativa de dones cafeteres de Mèxic a través del ‘Cafè Manresa’ i forma part de la Xarxa Cafè Ciutat, que fomenta la consciència en el consum de cafè d’una manera responsable, coneixent el seu origen i les condicions de comerç just en les quals s’ha produït.

Llegir més
imagen

Acaba la Festa del Tomàquet del Bages, amb un miler d’assistents a les activitats dutes a terme per donar a conèixer el producte de proximitat de la comarca

L’Ajuntament valora molt positivament el desenvolupament de la festa, que es consolida com la setmana de l’horta bagenca. El Sopar del Tomàquet va ser un dels actes més concorreguts i valorats, amb 150 comensals gaudint de les diverses receptes elaborades amb tomàquets del Bages. Durant el Mercat del Tomàquet de dissabte es van vendre 650 quilos de tomàquets. Durant el mes d’agost, la festa continuarà amb la celebració de les jornades gastronòmiques del tomàquet. La Gran Tumakada posarà el punt final a l'edició 2021 el 26 d'agost.

Llegir més
imagen

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín Martínez, visita l’Ajuntament de Manresa per tractar temes rellevants per la ciutat

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín Martínez, ha visitat aquest dimarts l’Ajuntament de Manresa, on s’ha reunit amb l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia, per tractar diversos temes rellevants per la ciutat. A la trobada, també hi ha assistit el primer tinent d’alcalde, Valentí Junyent Torras, i la segona tinent d’alcalde, Cristina Cruz Mas.

Llegir més
imagen

Les inscripcions per la Mobile Week Manresa ja estan obertes

Del 7 al 10 de juliol es duran a terme una quinzena de xerrades i tallers gratuïts en diferents espais de la ciutat, amb l’objectiu d’apropar la tecnologia a la ciutadania. Algunes activitats es faran de forma virtual i d’altres presencialment, tenint en compte totes les mesures Covid. Les sessions estaran conduïdes per ponents i experts reconeguts del món digital. Les persones interessades a assistir en alguna de les sessions, poden inscriure’s a través d’aquest enllaç.

Llegir més
imagen

El Pla de reconstrucció de l'Ajuntament de Manresa per fer front a la Covid-19 es tanca amb un cost que supera els 6 milions d’euros

Els grups municipals reunits a la Junta de Portaveus acorden el tancament del Pla de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa, que va començar a caminar el maig de 2020, en plena pandèmia del coronavirus. L'últim informe de seguiment del Pla, que s'ha presentat al Ple aquest dijous, constata que s’hi han destinat 6.070.801,32 euros i que l'Ajuntament ha estat l'administració pública que més cost ha assumint del Pla amb un 51,16% del total, tot i que aquest mes l'estat ha guanyat protagonisme amb una aportació de 515.997,17 euros per compensar les pèrdues del bus urbà per la caiguda d'usuaris durant la crisi sanitària.

Llegir més
imagen

La primera Mobile Week Manresa posa el punt de mira en les noves habilitats professionals digitals que demanda el mercat actual

Del 7 al 10 de juliol es faran diferents conferències i tallers gratuïts que reuniran reconeguts ponents i experts de les noves tecnologies, amb la voluntat d’apropar la tecnologia i el coneixement a l’empresa, i de vincular a la vegada els centres de formació a la indústria de la comarca. El programa també compta amb activitats per apropar la tecnologia a tota la ciutadania.És la primera vegada que la ciutat serà una de les seus de la Mobile Week Catalunya.

Llegir més