Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Economia

imagen

L’Ajuntament de Manresa programa visites ciutadanes a l’edifici de L’Anònima el dissabte 4 de març

La ciutadania podrà conèixer els espais de l’antiga fàbrica d’electricitat, que es rehabilitarà i es convertirà en la seu de la nova Agència de Desenvolupament Local ProManresa i que també tindrà espais dedicats a la cultura. Es mostrarà la proposta de rehabilitació i s’explicaran els serveis que acollirà l’equipament, així com la història de la que va ser la Companyia Anònima Manresana d’Electricitat. La visita és gratuïta, però cal apuntar-se de manera prèvia a través de la web de Manresa Turisme.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa adjudica la redacció del projecte de rehabilitació de la Fàbrica Nova a Julià Arquitectes Associats

El responsable principal de l’estudi, Josep Maria Julià Capdevila, és l’autor de la rehabilitació recent de la fàbrica Can Batlló de Barcelona i de la urbanització de la Via Júlia, també a la capital catalana. També ha estat durant anys un dels arquitectes destacats de Projectes Urbans de l’Ajuntament de Barcelona. El projecte de rehabilitació estarà a disposició de l’Ajuntament aquest estiu.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa aprova el Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària 2023-2025

El document, aprovat per unanimitat de tots els grups municipals, té l’objectiu de continuar impulsant a la ciutat el teixit d’iniciatives d’aquestes característiques i establir un full de ruta per als propers tres anys.

Llegir més
imagen

S’inicia al Bages, Moianès i Solsonès el programa de la Generalitat ‘Ocell de foc’ per millorar la qualitat de vida de joves, especialment amb problemes de salut mental

S’impulsarà a través d’una aliança d’entitats impulsores i executores conformada per l’Ajuntament de Manresa, la fundació AMPANS, que serà l’entitat coordinadora, Althaia, el CAE i Mosaic de la Fundació Germà Tomàs Canet. La previsió és atendre 2.000 persones joves en dos anys del Bages, Moianès i Solsonès, el 15% de les quals amb problemàtiques de salut mental. El programa té l’objectiu de fomentar projectes que promoguin l’atenció a persones joves d’entre 16 i 30 anys per assolir el seu benestar emocional, així com la seva inserció laboral o la recuperació del seu itinerari formatiu.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa i la UPC presenten Francesc Xavier Massó Pérez com a nou director del projecte de la Fàbrica Nova

Es tracta d’una figura de nova creació, que tindrà l’encàrrec de liderar el projecte que ha de convertir l’antic complex fabril de la Fàbrica Nova en un gran espai basat en el coneixement, la tecnologia, l’empresa, la ciutat i el territori. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el rector de la UPC, Daniel Crespo Artiaga, han presentat el nou director, gerent de la UPC fins a l’octubre del 2022.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament crea Manresa Treball Jove per afavorir la inserció laboral de joves i concentrar els serveis d’ocupació juvenil en un sol espai

El nou dispositiu està ubicat a l’Oficina Jove del Bages, juntament amb altres serveis juvenils municipals, i ha atès prop d’un centenar de persones des de la seva posada en funcionament. La iniciativa unifica i reforça els serveis que fins ara s’oferien des del Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació i Manresa Jove. Ofereix atenció personalitzada i en grups.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament presenta la campanya “Temps de canvi” per sensibilitzar sobre la pau i el consum conscient, en el marc del Dia Internacional dels Drets Humans

A l’entorn del dia 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, s’han preparat la campanya com a acció de cura de la vida local i global que inclou un treball transversal entre les àrees municipals de Cooperació, Economia Social i Solidària i Comerç.  Els actes s’ompliran de contingut amb les aportacions de Jordi Armadans, Gaspar Hernàndez, Mar Valldeoriola, Bernat Oliveres, Victòria Oliveres, Opcions i exposicions i teatre de carrer.

 

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa presenta una nova eina per agilitzar la tramitació de les llicències d’obres

El nou assistent virtual simplifica els circuits amb l’objectiu de fomentar l’activitat econòmica i la inversió privada a la ciutat i reduir els terminis de tramitació. És una de les mesures que s’han pres per tal de reforçar el servei, després dels canvis legislatius i normatius dels darrers anys i de la recuperació de l’activitat econòmica. El 2021 l’Oficina de Llicències va gestionar més de mil expedients de llicències i aquest 2022 es preveu acabar l’any amb una xifra similar.

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa inicia el procés per recollir propostes per al Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària 2022 - 2025

La Casa Flors Sirera acollirà dilluns la presentació del pla, en un acte obert a les aportacions del públic. Durant tota la setmana vinent es podran fer propostes a través del portal de participació ciutadana municipal Decidim. El pla preveu 5 objectius i 25 accions a desenvolupar en el marc de les iniciatives d’economia social i solidària.

Llegir més
imagen

Manresa celebra el primer Congrés d’Economies Comunitàries, que reunirà experiències col·lectives d’arreu del món

  • Les jornades, que tindran lloc el 4 i 5 de novembre als Carlins, estan impulsades pel projecte Comunalitat Urbana de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament.
  • L’objectiu és compartir i difondre estratègies sobre economies comunitàries i autogestió per afrontar situacions de crisi, amb la participació de projectes col·lectius de zones com Veneçuela, Argentina i Bretanya.
  • L’advocada andalusa Pastori Filigrana i l’escriptor uruguaià Raúl Zibechi faran la conferència inaugural.

Llegir més