Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Turisme

imagen

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià es faran al claustre de l’antic Col·legi Sant Ignasi per connectar-les amb l’art del nou Museu del Barroc

La 7a edició tindrà lloc els dies 16 i 17 de març i comptarà amb el pastisser Christian Escribà i la xef Martina Puigvert Pladevall, entre altres. El territori ignasià convidat d’enguany és Lleida.

Llegir més
imagen

Afectacions a la mobilitat per la celebració de la Fira de l’Aixada

Diversos carrers del Centre Històric de Manresa quedaran tallats a partir de demà divendres 23 de febrer a les 9 h i fins al diumenge 25 a les 24 h.  El servei de transport públic urbà de Manresa reforçarà el servei del diumenge en la línia L8 Perimetral – Estacions, de manera que passarà un bus cada 30 minuts.

 

Llegir més
imagen

Els Gegants Vells de Manresa tornaran a ballar després de 23 anys per la inauguració del Museu del Barroc

Els Gegants Vells de la ciutat ballaran a la plaça Sant Ignasi per celebrar l’obertura del Museu del Barroc, un acte que es durà a terme a les 7 de la tarda a la plaça Sant Ignasi amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia. Les figures centenàries aprofitaran aquest acte per lluir els vestits, ornaments i perruques acabats de restaurar. 

Llegir més
imagen

Un pregó infantil escenificat en forma d’auca rememora la història de la Séquia i el misteri de la Llum

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha celebrat aquest matí un dels seus actes tradicionals de la Festa de la Llum: El pregó infantil. Enguany, ha anat a càrrec de l’alumnat de 5è i 6è de primària de l’escola Les Bases que han presentat l’Auca de la Llum -amb dibuixos i versos- que han recordat els principals fets de la construcció de la Séquia i el misteri de la Llum.

 

Llegir més
imagen

Josep Maria Massegú lloa en el pregó de la Festa de la Llum la contribució dels artistes en la història de Manresa

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha tornat a acollir aquest dijous al vespre el pregó institucional de la Festa de la Llum. El pregoner ha estat l’artista pintor manresà Josep Maria Massegú i Bruguera, escollit per l'entitat administradora de la festa d'aquest 2024, el Cercle Artístic de Manresa, que celebra el seu centenari.

Llegir més
imagen

La Fira de l'Aixada aixecarà el teló el 24 de febrer amb nous espais i espectacles

Entre les novetats d’enguany hi ha l’estrena de la Sala Gòtica de l’hospital de Sant Andreu com a escenari teatral i nous recorreguts del rei Pere III i el bisbe Galceran Sacosta fins a la plaça Major. També s'incorporen nous espectacles i més oferta lúdica per als més petits. Aquest any la fira comptarà amb unes 200 parades i mig miler d’actors.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa organitza visites guiades a la Torre de Santa Caterina després de la seva restauració

Un cop finalitzades les obres per restaurar l’edificació original i revertir les patologies que afectaven la construcció, l’Ajuntament de Manresa ha preparat un matí de visites guiades a la Torre de Santa Caterina per explicar a la ciutadania l’actuació i per mostrar el nou mirador de la ciutat. Les visites estan previstes pel dissabte 10 de febrer.

Llegir més

Presentació dels actes i espectacles de la Fira de l'Aixada 2024

Dia: 05/02/2024
Hora: 10 hores
Lloc: Sala de premsa de l'Ajuntament de Manresa
Intervenen:


- Tània Infante Martínez, regidora de Cultura i Llengua.

- Anna Martí Escalé, representant de Manresa de Festa.

- Tàtels Pérez Grau, membre de la taula de coordinació artística de la Fira de l'Aixada.

Llegir més
imagen

Manresa inaugurarà el Museu del Barroc de Catalunya coincidint amb la Festa de la Llum

  • La inauguració es farà el dimecres 21 de febrer a les 7 de la tarda i inclourà un espectacle de dansa vertical. Durant la Fira de L’Aixada es faran visites guiades al nou Museu.

 

  • Ubicat a la primera planta de l’antic Col·legi Sant Ignasi, que s’ha rehabilitat completament, el Museu del Barroc de Catalunya estableix un nou concepte emprant la presència d’obres i la implementació d’aplicacions audiovisuals i sonores.

 

  • La col·lecció està formada per 182 peces dels autors més representatius del barroc català, com Antoni Viladomat Manalt, Joaquim Juncosa, Francesc Tramulles Roig, Francesc Pla i Duran o Pere Cuquet, entre altres.

Llegir més
imagen

Artistes del Festival Jardins de Llum 2024 presenten els seus projectes a Manresa

El festival d’art efímer se celebrarà els dies 17 i 18 de febrer i comptarà amb una trentena de propostes artístiques relacionades amb la llum i l’aigua. Les obres són de creadors locals de talent i d’artistes de renom internacional. També hi participaran centres educatius i entitats de la ciutat.

Llegir més