Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Turisme

imagen

Manresa Turisme bat el rècord de visites guiades i consolida la tendència a l’alça del turisme a la ciutat

La commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat ha tingut un clar impacte en les xifres, així com en la recuperació de l’activitat turística dels mercats nacionals i internacionals després de la pandèmia.

 

Llegir més
imagen

Arriba la 14a edició de la Miscel·lània d’Estudis Bagencs a Manresa

En aquesta Miscel·lània es recolliran diferents estudis al voltant de la figura d’Ignasi de Loiola, la seva estada a la ciutat de Manresa i el context social, cultural i polític que l’envoltava, entre altres

 

Llegir més
imagen

El Campi Qui Jugui retornarà enguany al Palau Firal de Manresa, del 27 de desembre al 4 de gener

El Saló de la Infància i la Joventut de Manresa, que arriba a la 37a edició, recupera l’emplaçament original. Aquesta setmana s’ha presentat el cartell del certamen, il·lustrat pel dibuixant Valentí Gubianas, i que tindrà com a eix temàtic l’univers.

Llegir més
imagen

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya es clourà enguany a Manresa, amb motiu de la commemoració dels 500 anys d’estada d’Ignasi de Loiola

Durant l’acte de clausura del 30 de novembre al Teatre Conservatori de Manresa, es farà un passi de la pel·lícula “Van arribar de nit” d’Imanol Uribe

Llegir més
imagen

L'Ajuntament de Manresa organitza una segona passejada fotogràfica pel Centre Històric aprofitant la il·luminació nadalenca

“Histogram, una foto-passejada pel Centre Històric” tindrà lloc el pròxim dijous 1 de desembre a partir de les 19 h. Els participants, amb la càmera o amb el mòbil, fotografiaran espais i racons guiats pel dinamitzador Hasmukh Kerai.

Llegir més
imagen

Acte institucional de commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Catalunya, dilluns al Palau de la Generalitat, encapçalat pel president Pere Aragonès

Aquest proper dilluns, 14 de novembre, a les 5 de la tarda, tindrà lloc l’acte institucional de commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Catalunya, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Serà encapçalat per Pere Aragonès Garcia, president de la Generalitat, i hi assistirà l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, membres de la corporació i diversos convidats. El director de la Cova, Xavier Melloni, glossarà la figura d’Ignasi, i l’acte comptarà també amb l’actuació de l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages i de l’Orfeó Manresà, i les intervencions de la consellera Laura Vilagrà i el cardenal Joan Josep Omella.

Llegir més
imagen

La Manresa Ignasiana serà present a les XI Jornades Universitàries de Turisme Religiós

La reflexió entre la relació pelegrinatge-turisme i l’impacte de l’any Ignasià protagonitza la nova edició de les Jornades de Turisme Religiós que tindran lloc del dilluns 14 al dimecres 16 de novembre, organitzades per la Universitat de Girona, Manresa 2022 i l’abadia de Montserrat.

 

Llegir més
imagen

Manresa participa a Azpeitia en una jornada de treball per continuar impulsant la promoció del Camí Ignasià

La jornada va comptar amb  els màxims representants de Turisme d’Euskadi, la Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya. La delegació manresana va estar representada pel regidor delegat de Turisme i Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet Piqué;  i el gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda Lari.

 

Llegir més
imagen

El Fòrum Internacional Multireligiós ‘Cruïlla de Camins’ reunirà 51 líders religiosos de 33 països del món a Manresa

Se celebrarà entre el 27 i el 30 de novembre i abordarà la crisi social i ambiental provocada pel canvi climàtic a través del diàleg interreligiós i intergeneracional, i posant el punt de mira en les ciutats, on viu la major part de la població mundial. El programa inclou ponències, debats, grups de treball i tallers, que culminaran en l’elaboració d’un document de compromís, el ‘Pacte de Manresa’. També es faran visites a Montserrat i a la Sagrada Família i s’obriran centres de la ciutat, com l’Església Ortodoxa Santa Teodora de Sihla, la Mesquita Al-Fath, el Centre Budista Samye Dzong o el Convent de les Caputxines. El diumenge 27 es farà un pelegrinatge simbòlic des de l’Oller del Mas fins a la Cova de Sant Ignasi, emulant el recorregut que va fer Ignasi de Loiola fa 500 anys per arribar a Manresa.

Llegir més
imagen

Ecoviure tanca la 23a edició teixint vincles amb la ciutadania i apostant per les entitats de la ciutat

Més de 10.000 persones han visitat la fira-mercat del cap de setmana del 22 i 23 d’octubre. 1.600 persones han participat en les activitats programades durant la fira. El 70% dels expositors veuen amb bons ulls el canvi d’ubicació de la fira-mercat. Una desena d’entitats de la ciutat s’han vinculat amb el projecte col·laborant de diferents maneres.


Llegir més