Sala de premsa

Noticies de l'àmbit : Serveis Socials

imagen

L'Ajuntament convoca les subvencions de l'Àrea de Drets i Serveis a les Persones, adreçades a entitats i associacions

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza en les dates següents: Cultura (30 d’abril); Ensenyament i Esports (31 de maig); Serveis Socials, Salut Pública, Persones Grans, Feminismes, LGTBI+ i Barris (15 de maig).

 

Llegir més
imagen

Es traslladen diversos serveis municipals per l’inici dels treballs de rehabilitació de l’edifici Infants

A partir de dilluns vinent, 25 de març, l’edifici Infants restarà tancat i s’atendrà a la ciutadania a tres punts de la ciutat: Carrer Bilbao, 20; Casal de les Escodines i Centre Cívic Selves i Carner. Es preveu que les obres a l’edifici Infants tinguin una durada d’uns cinc mesos.

Llegir més
imagen

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà demà de color verd amb motiu del Dia Mundial del Treball Social

D’aquesta manera, un any més, el consistori dona suport a la petició de la delegació Manresa-Catalunya Central del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, per conscienciar la societat sobre les contribucions del treball social i donar reconeixement als i les treballadores d'aquest àmbit professional.

 

Llegir més
imagen

Els agents del territori en els àmbits de Salut i Social impulsen una agenda compartida per millorar les polítiques i els projectes de dependència i cronicitat

La majoria de les entitats ja han estat treballant des del 2021 en el projecte PECT BAGESS, enfocat a millorar la qualitat de vida i a afavorir la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques. Ara, es fa un pas més amb la creació d’una agenda compartida i la incorporació de noves institucions, per tal de crear un nou model de governança que permeti guanyar pes com a territori, posicionant-lo com un ecosistema d’innovació en els àmbits de la Salut i Social que sigui reconegut a nivell català i internacional.

Llegir més
imagen

Els joves omplen la plaça Major de Manresa per fer un crit de sensibilització i rebuig contra la violència masclista

Aquest migdia ha tingut lloc l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. El lliurament dels premis del concurs de pancartes, una acció teatral  i els parlaments institucionals  han protagonitzat una celebració que enguany ha posat el focus en la prevenció de la violència masclista entre els joves.


 

Llegir més
imagen

S’obre el termini perquè les famílies monoparentals sol·licitin un ajut per a fer front a les despeses de l’habitatge habitual

La finalitat d’aquest ajut és donar suport en les despeses habituals de l’habitatge a les famílies que tenen la consideració de monoparentals. El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 29 de desembre.

 

Llegir més
imagen

El govern de Manresa presenta una bateria de noves mesures per millorar la seguretat, el civisme i la convivència a la ciutat

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha acollit aquesta tarda la celebració de la setena Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència, que ha reunit una cinquantena de persones, entre representants polítics i d’entitats de la ciutat, i que ha estat presidida pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena Garcia. El govern local ha exposat un conjunt de mesures per combatre la inseguretat i l’incivisme, com el reforç d’efectius de la Policia Local al carrer, l’increment de polítiques socials, l’augment de les eines de mediació i la firma d’un pacte de ciutat entre grups municipals, entitats, institucions i agents del territori. En total, es destinarà al voltant d’un milió d’euros al desplegament de les noves mesures.

Llegir més
imagen

Manresa fa un crit per demanar més sensibilització amb la salut mental i més eines per protegir l’impacte sobre les persones

La plaça Sant Domènec de Manresa ha acollit aquest migdia l’acte institucional del Dia Mundial de la Salut Mental, una commemoració adreçada a sensibilitzar sobre la importància i les conseqüències personals i socials de les diferents problemàtiques en salut mental. L’acte ha comptat amb la participació de les entitats i institucions de la ciutat que treballen en aquest àmbit.

 

Llegir més
imagen

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de blau dilluns vinent pel Dia Internacional de l'Educació Social

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya que enguany vol posar en valor el treball que desenvolupa el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC).

Llegir més
imagen

Manresa se suma al Dia de la Salut Mental amb actes que s’allargaran tot el mes d’octubre

Amb el lema ‘La salut mental és cosa de tothom’, entitats i institucions del territori impulsen diversos actes amb l’objectiu de sensibilitzar l'opinió pública sobre la salut mental i el seu impacte en les persones, les famílies i la comunitat. L’acte institucional de Manresa, organitzat per les entitats de la Taula de la Salut Mental, tindrà lloc a Sant Domènec a les 12 del migdia.

Llegir més