La Generalitat de Catalunya confirma que convertirà l'edifici dels antics jutjats en la seva seu central a Manresa

El govern municipal portarà al Ple d'avui la petició del govern català perquè el Palau del Bisbe, situat a la Baixada de la Seu, concentri les dependències de serveis territorials actualment dispersos per la ciutat com la delegació del Govern a les comarques centrals o els departaments de Territori, Interior i Sanitat.

imagen

La Generalitat de Catalunya ha confirmat a l’Ajuntament de Manresa que concentrarà al Palau del Bisbe de la Baixada de la Seu -l'edifici dels antics jutjats-  les dependències dels diversos departaments del govern català que actualment tenen representació a Manresa.

La direcció general del Patrimoni ha enviat una carta a l’alcalde, Valentí Junyent, en la qual manifesta que “el Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya està interessat en l’immoble, a fi i efecte d’ubicar-li el futur edifici corporatiu de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central”.

Recordem que l’Ajuntament de Manresa va cedir a la Generalitat el 9 de febrer del 2000 dues finques que conformen el complex dels antics jutjats de Manresa juntament amb una altra finca, situada al número 2 de la Baixada de la Seu, que ja era propietat de l’administració catalana.

La Generalitat de Catalunya, com a propietària de l’edifici, ha sol·licitat també en la carta que la direcció general del Patrimoni va enviar al consistori manresà el 29 de gener passat que, si l’Ajuntament està conforme amb la nova finalitat que es vol donar a l’edifici, el Ple municipal adopti una acord en aquest sentit.

Per aquesta raó, el govern municipal sotmetrà aquesta qüestió al Ple d’avui dijous amb la finalitat que s’aprovi l’autorització del canvi de destinació de les dues finques que li va cedir l’any 2000 per tal d’ubicar-hi ara l’edifici corporatiu de la Generalitat a Manresa.

Un oferiment del govern municipal

L’executiu català accepta així l’oferiment que el 2011 va fer l'Ajuntament de Manresa a la Generalitat perquè l’edifici de la Baixada de la Seu, actualment en desús, acollís els diferents serveis territorials que tenen presència a la ciutat com la delegació del Govern a les comarques centrals o els departaments de Territori, Interior i Sanitat.

La idea ja va ser valorada positivament l’octubre de 2011 per qui aleshores era el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, durant la visita que va fer a l’edifici dels antics jutjats. Posteriorment, des de l’Ajuntament s’ha treballat amb diversos departaments del govern català per poder fer realitat aquest projecte i el President de la Generalita, Artur Mas, el va valorar favorablement l’octubre de 2013.

L’objectiu de la proposta era agrupar les oficines dels serveis territorials, que ara ocupen locals de lloguer, en un immoble que és propietat de la Generalitat. D’aquesta manera, s’aconseguia un estalvi econòmic per al govern català i el retorn de l’activitat a un edifici singular de la ciutat, un fet que contribuiria a la dinamització del Centre Històric, una de les prioritats de l’actual govern municipal.

Documents relacionats

  • imagen