La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà divendres de color blau fosc amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i les Síndromes de Sensibilització Central

D’aquesta manera, el consistori manresà torna a donar suport a la petició de l’Associació Catalana d’afectades i afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central amb l’objectiu de conscienciar sobre aquestes malalties.

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa se suma un any més a la commemoració del Dia Mundial  de la Fibromiàlgia i les Síndromes de Sensibilització Central i il·luminarà de color blau fosc la façana de l’edifici consistorial aquest divendres 12 de maig, en horari de 21.00 a 22.30 h. D’aquesta manera, el consistori dona resposta a la petició de l’Associació Catalana d’afectades i afectats de fibromiàlgia i altres síndromes de Sensibilització Central.   

El 12 de maig es commemora oficialment el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica (també coneguda en alguns països com a Encefalomielitis Miàlgica), si bé s'hi ha anat incloent altres Síndromes de Sensibilització Central, com ara la Sensibilitat Química Múltiple i l'Electrohipersensibilitat.

Actualment, tant la fibromiàlgia com la síndrome de fatiga crònica s’inclouen dins les Síndromes de Sensibilització Central, concepte relativament recent que engloba altres processos com la sensibilitat química múltiple i l’electrohipersensibilitat, i també la síndrome de cames inquietes, la síndrome de colon irritable, etc, moltes d’elles relacionades entre si però amb la seva codificació i les seves característiques pròpies.

Són malalties que afecten diferents sistemes del cos i provoquen, entre altres símptomes, una sensibilitat accentuada davant factors ambientals. Es tracta de malalties d’evolució irregular, fet que pot provocar que a vegades la persona pugui mantenir el dia a dia amb normalitat i que en altres ocasions el dolor, el cansament o la hipersensibilitat es torni incapacitat i impedeixi fer vida normal.

Els símptomes no són visibles, però l’impacte en la vida de les persones que les pateixen és devastador. Veuen minvada la seva qualitat de vida i sovint pateixen incomprensió en l’entorn familiar, social, escolar, laboral i sanitari. En els casos més extrems, les persones afectades es veuen obligades a quedar-se a casa. Es tracta de malalties emergents que afecten cada vegada més població, i també més jove.

Millorant-ne la prevenció o evitant la utilització d’agents tòxics i contaminants i l’exposició a camps electromagnètics nocius, beneficiarem la salut de les persones afectades i de tota la ciutadania.

Documents relacionats

  • imagen