La plaça Sant Domènec acull aquest dissabte la 10a edició de la Festa Intercultural de Manresa

La jornada té l’objectiu d’apropar la gran diversitat cultural i d'orígens present a Manresa, a través de diversos actes i intervencions musicals i de danses tradicionals, així com amb mostres  de gastronomia i d’artesania tradicional.

 

imagen

Aquest dissabte 3 de juny -al llarg de la tarda i vespre- tindrà lloc al mateix centre de la ciutat, a la plaça de Sant Domènec, la desena edició dela Festa Intercultural de Manresa. Aquesta activitat festiva i de convivència està organitzada des de la regidoria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Manresa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Es tracta de la desena edició d’una mostra festiva amb una trajectòria assentada i reconeguda al llarg d’un decenni, que pretén apropar a la ciutat la gran diversitat cultural i d’orígens, afavorint la interacció i la proximitat: cal recordar que Manresa compta amb la presència de ciutadania originària de 106 països diferents, que representen el 20,06% del total de la població, a afegir tots aquells que ja han assolit la nacionalitat i les noves generacions nascudes al país.

La Festa Intercultural pretén ser un mirall de la gran diversitat associativa, cultural i religiosa de la ciutat. Les diverses entitats participants donaran a conèixer les seves activitats així com la riquesa cultural a través de música, balls, mostra artesana o gastronòmica dels seus respectius països d’origen.

La inauguració de la festa tindrà lloc a les 17.45 h, passant a continuació a l’inici dels espectacles. Es preveu finalitzar al voltant de la mitjanit.

Entorn de la plaça de Sant Domènec es distribuiran 14 parades de les entitats participants que són: l’Associació Africana de Solidaritat; l’Associació Cultural Argentina de Manresa;  l’Associació Boliviana de Manresa; l’Associació de Colombians Residents al Bages; l’Associació de Dones Al Noor de Manresa; l’Associació d’Equatorians de Manresa; la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa; l’Associació de Ghanesos del Bages; l’Associació de Guineans de Manresa; la Comunitat islàmica del Bages-Mesquita El Fath; l’Associació d’Amics del Senegal del Bages; l’Associació Cultural Romanesa de Manresa; la Federació de Joves Xinesos d’Ultramar i l’Associació Centre Cultural Xinès a Manresa.

Programa d’actuacions

  • 17.45 h. Inauguració de la festa

  • 17.55 h-18.35 h. Associació Centre Cultural Xinés de Manresa:  Grup de danses  xineses i Barcelona Qimei

  • 18.35 h-19 .15 h. Associació  Africana de Solidaritat (Camerun): Danses  tradicionals a càrrec  Ass.  Kamer Dance de Cameroon

  • 19.15h-19.55 h. Associació Cultural Romanesa de Manresa:  Folk romanès amb harmonia

  • 19.55 h-20.35 h. Associació Cultural Argentina de Manresa:  Espectacle “Gol i tango”

  • 20.35 h-21.15 h. Associació Boliviana de Manresa: Grup Algarrobo i Quebracho

  • 21.15 h-21.55 h. Associació  de Ghanesos del Bages:  Grup d’Adowa danses i Kpalogo

  • 21.55 h-22.35 h. Associació de Dones Al Noor de Manresa: Maalem Mohamed Khtira - Gnawa Barcelona (Música Gnawa marroquina)

  • 22.35 h-23.15 h. Associació d’Equatorians de Manresa: Grup de danses  de la Costa, Sierra i Orient: Saihua-Ecuador

  • 00.00 h Finalització de la Festa 

 
(*) Peu de Foto:  Imatges de la Festa Intercultural de l'any passat 

Documents relacionats

  • imagen