Manresa celebra l’acte institucional del Dia de la Policia Local

L’acte ha servit per reconèixer la tasca del cos i per fer el tradicional lliurament de mencions i distincions honorífiques.

imagen

El Palau Firal ha acollit aquest divendres al matí l’acte institucional del Dia de la Policia Local de Manresa, que ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat en funcions, Marc Aloy Guàrdia, pel regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil en funcions, Joan Calmet Piqué, i per l’inspector en cap de la Policia Local, Miquel Martínez Pavón, i que ha comptat amb la presència de desenes d’agents, membres de la corporació i personal municipal.

L’acte ha començat amb la tradicional formació de la plantilla i la presentació del parc mòbil, a l’exterior del Palau Firal. Posteriorment, a la sala d’actes de l’equipament, han tingut lloc els parlaments institucionals i el lliurament de mencions i distincions.

S’han lliurat mencions honorífiques a 20 agents per haver excel·lit en la seva feina, amb actuacions destacades per exemple en l’incendi d’aquest estiu del Pont de Vilomara, que va arribar fins al polígon de Bufalvent, o en un episodi de robatori una nau dels Dolors, que va donar lloc a una investigació posterior dels Mossos d’Esquadra que va permetre la resolució de diversos robatoris anteriors.

També s’han lliurat distincions honorífiques a dos voluntaris de Protecció Civil, per haver donat suport de manera altruista en els actes de la Festa Major, i a tres Mossos d’Esquadra, pel seu assessorament en la nova comissaria de proximitat i també en els accidents de trànsit complexos.

Durant l’acte, també s’ha pogut escoltar la conferència de la metgessa especialista en emergències extra-hospitalàries d’Althaia, la Dra. Susana Simó Meléndez, que ha parlat sobre la importància del treball en equip entre policies i sanitaris en emergències sanitàries.

Ha clos la jornada l’alcalde de Manresa en funcions, que ha assegurat que “la Policia Local és una institució bàsica i fonamental a la ciutat per garantir la convivència, el civisme i la democràcia”. Després de felicitar els agents de la Policia Local, voluntaris de Protecció Civil i agents de Mossos d’Esquadra distingits, ha fet “un agraïment públic” al regidor Joan Calmet Piqué, que ha celebrat el seu darrer acte com a regidor a l’Ajuntament de Manresa.

 

(*) Peu de foto: El Palau Firal de Manresa ha acollit avui l'acte institucional de la Policia Local 

Documents relacionats

  • imagen