L'Ajuntament ajorna el tractament fitosanitari previst per aquesta nit en diversos carrers del centre, a causa de les altes temperatures

L'Ajuntament de Manresa ajorna l’actuació per combatre les plagues a l'arbrat del Passeig Pere III, plaça Espanya, i carrers Casanova, Canonge Mulet, Ignasi Balcells, Sant Francesc i plaça Icària. El consistori havia recomanat al veïnat tancar les finestres, i atès que es preveu una nit amb temperatures molt altes, ajorna l'actuació, que es farà durant les properes setmanes.


 

imagen

L'Ajuntament de Manresa ha ajornat el tractament previst per aquesta nit, de les 12 de la nit a les 5 de la matinada, aproximadament. Es tractava d'un tractament fitosanitari a 318 arbres de diferents punts de la ciutat per combatre les plagues del tigre del plàtan (Corythucca ciliata) la psil·la i el pugó. Les espècies tractades són plàtans, albízies i alzines.

 

En avisos penjats als portals de les cases, es recomanava tancar les finestres, no deixar roba estesa ni animals als balcons de 12 a 5 del matí. A causa de les altes temperatures d'avui, decau l'actuació i també les recomanacions.

 

Les zones on s’havia programat el tractament són el Passeig Pere III i la plaça Espanya (273 plàtans), el carrer Casanova (12 albízies), el carrer Canonge Mulet (5 albízies), el carrer Ignasi Balcells (15 albízies), el carrer Sant Francesc (10 albízies) i la plaça Icària (3 alzines).

 

Tot i així, cal recordar que aquest tractament és una mesura necessària per a la salut dels arbres i permet combatre les plagues que actualment pateixen. L'actuació es fa amb un equip atomitzador per arribar a qualsevol part de l'arbre i es realitza en horari nocturn per evitar molèsties als veïns. Durant l'aplicació, cal evitar la presència de personal aliè als treballs sense l'equip de protecció i retirar de la zona els animals domèstics.

Documents relacionats

  • imagen