Afectacions a la mobilitat per l’organització dels actes de Festa Major

Des d’avui i fins dilluns, algunes vies de Manresa i rodalia es veuran afectades per l’organització dels actes de Festa Major. Concerts, cercaviles i el Piromusical, entre altres actes i activitats, obligaran a tallar i desviar el trànsit per vies alternatives.

imagen

Els actes de Festa Major organitzats a carrers, places i altres vies comporten talls de circulació i el desviament de vehicles per rutes alternatives. Els concerts de The Thyets, DJ Bulma Beat i Buhos, la Cercavila de dissabte, el Piromusical de diumenge i el Correfoc de dilluns són els actes que més cal tenir en compte a l’hora de desplaçar-se.

Les afectacions de trànsit comencen aquest divendres amb motiu de la visita a l’Auditori de Sant Francesc en el marc de les Visites a la Manresa Desconeguda. A partir de dos quarts de cinc de la tarda i fins a dos quarts de nou del vespre, es tallarà el trànsit de vehicles al carrer Sant Francesc i al carrer de les Campanes. Els vehicles que circulin pel carrer Barreres es desviaran pel carrer Santa Maria i el carrer Arbonés en direcció al passeig de la República.

Amb motiu dels concerts al carrer Sallent de The Thyets i Dj Bulma Beat, divendres, i de Buhos, dissabte, les afectacions al trànsit seran les següents:

- No es podrà aparcar vehicles al carrer Sallent entre la plaça Prat de la Riba i el carrer Avinyó, i al carrer d'Artés entre la Carretera de Vic i l’avinguda dels Dolors. 


- A partir d’avui divendres i fins diumenge:

  • Es tallarà el trànsit de vehicles al carrer Sallent entre la plaça Prat de la Riba i el carrer Avinyó (Polígon Industrial Els Dolors). Els vehicles que circulin pel carrer Sallent en direcció al centre de la ciutat es desviaran pel carrer Avinyó en direcció a la Carretera de Vic.

  • Es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Artés entre l’avinguda dels Dolors i la Carretera de Vic (Polígon Industrial Els Dolors). Els vehicles es desviaran pel carrer Avinyó per poder accedir al carrer Sallent en direcció al Parc Tecnològic.

Dissabte de les 17:30 fins a les 21 h i amb motiu de la Cercavila popular es tallarà el trànsit i es faran desviaments puntuals en el següent recorregut: plaça Sant Domènec, Muralla del Carme, Passeig Pere III, carrer Guimerà, Muralla del Carme i carrer Nou. Durant les mateixes hores i per la celebració de la Trobada de Bateries a la plaça Neus Català Pallejà, es tallarà el trànsit de vehicles pel lateral del Passeig Pere III entre la plaça Espanya i el carrer Guimerà. Es mantindrà l’accés i sortida d’usuaris del pàrquing Europa des de la plaça Espanya. A partir de les 6 de la tarda, es tallarà el trànsit del lateral del Passeig Pere III entre la plaça Espanya i el carrer Guimerà costat carrer Canyelles. Els vehicles que circulin pel Passeig es desviaran pel carrer Canyelles i el carrer Circumval·lació. Pel que fa al servei de bus, les línies L1 Balconada, L2 La Parada i L3 Mion, es veuran afectades pels desviaments de trànsit establerts. Podeu consultar les afectacions del servei a través de l’APP de Bus Manresa, a través de la seva web o trucant al telèfon 93 875 71 50.

També el dissabte, de 7 del matí fins a les 3 de la tarda hi haurà afectacions a la mobilitat per la celebració de la Trobada de vehicles clàssics i motos clàssiques. En aquest cas, es prohibirà l’estacionament de vehicles i es tallarà al trànsit l’avinguda Abat Oliba, entre el carrer Valentí Almirall i el carrer Balmes, en tots dos sentit de circulació.

De cara a diumenge i arran del Piromusical que se celebrarà al Parc de l’Agulla, hi haurà les següents afectacions:

- A partir de diumenge al matí, no es podrà estacionar vehicles als aparcaments i zones properes al Parc.

- A partir de les 5 de la tarda i fins a aproximadament a dos quarts de dotze de la nit es tallarà el trànsit de vehicles a diversos vials a l’entorn del Parc de l’Agulla:

  • Es tallarà la sortida de la carretera C-55 “Manresa Nord-Agulla” en tots dos sentits de la via.
  • Es tallarà la circulació de vehicles de la carretera de Santpedor BV-4501 a l’alçada del carrer Santa Joaquima i fins a la rotonda d’enllaç amb la C-25 (rotonda de Tennis Manresa).
  • La mobilitat entre el carrer de La Pau – Santa Joaquima i el Parc de l'Agulla s’establirà de la forma següent: tots dos carrils de circulació seran de sentit únic en direcció al Parc de l’Agulla. El carril de la dreta serà exclusiu per a vehicles que, quan arribin a la rotonda, caldrà que es desviïn obligatòriament per l’accés de la carretera C-55 en sentit Barcelona. Pel que fa al carril de l’esquerra, es reservarà als vianants.
  • La línia de bus L7 Festius realitzarà l'última parada al Parc de l'Agulla a les 18:20 h, amb sortida des de la parada d'Hospital Sant Joan de Déu a les 17:35 h i des de Guimerà a les 18 h.

El Correfoc, que dilluns tancarà els actes de la Festa Major, afectarà la mobilitat de vehicles pels següents carrers a partir de les tres de la tarda: Infants, Muralla del Carme (carretera de Vic – plaça Infants), plaça Infants, Puigterrà de Dalt, Joc de la Pilota, Dama, Llussà, Carme, plaça del Carme, plaça Mil-Centenari, Pedregar, plaça Pedregar, Metge Planes, Nou, Canal, Sant Miquel, baixada del Carme, plaça Sant Ignasi Malalt, plaça Major, Cap del Rec, plaça Hospital, Sant Andreu, plaça dels Drets, Sobrerroca, passatge Amics, Santa Llúcia, plaça Immaculada, Galceran Andreu, Codinella, baixada del Pòpul, baixada de la Seu, Vallfonollosa, plaça d’en Creus, Na Bastardes, baixada de Na Bastardes, Piques, Fontanet, plaça de la Reforma (des del Pont de la Reforma), Alfons XII, Llops, plaça Llisach, Plana de l’Om, Born, Urgell, Vilanova, Sant Domènec, Barreres (des del carrer de la Mel), plaça Gispert, Talamanca, Cirera, Santa Maria, plaça Montserrat, Arbonés, Campanes i Sant Francesc. S’anul·larà la parada de transport públic interurbà “Plaça Europa”.

Documents relacionats

  • imagen