El carrer Sant Andreu estrena la plataforma única que prioritza els vianants

Els treballs donen resposta a una llarga reivindicació veïnal per millorar la mobilitat de la zona, que és molt utilitzada també per les persones usuàries de l’Hospital de Sant Andreu i del CAP del Barri Antic, moltes d’elles persones grans i/o amb mobilitat reduïda.

imagen

El carrer Sant Andereu ja s’ha obert definitivament al trànsit després de la reurbanització que s’hi ha fet aquests darrers mesos amb l’objectiu de donar prioritat als vianants. Les obres es van iniciar el març i han tingut un cost de 251.190,27 euros.

 

L’actuació ha millorat significativament la urbanització existent, que tenia uns 90 anys. Així, s’ha passat d’un carrer amb voreres estretes a un vial en plataforma única que dona prioritat a les persones per sobre el vehicle rodat, creant un carrer 100% accessible i inclusiu que permet relligar i unir tota l’illa de vianants, des de la plaça Major fins a la Via Sant Ignasi i la plaça del Remei.

 

En aquest sentit, els treballs donen resposta a una llarga reivindicació veïnal per millorar la mobilitat de la zona, que és molt utilitzada també per les persones usuàries de l’Hospital de Sant Andreu i del CAP del Barri Antic, moltes d’elles persones grans i/o amb mobilitat reduïda.

 

El projecte —que també ha inclòs la millora d’un tram del carrer Llussà i d’un tram de la plaça de l’Hospital— respon als criteris d’ordenació definits per a tot el Centre Històric i, específicament, per a l’àmbit dels ravals externs als antics closos de muralles. Així, segueix la línia de les intervencions realitzades els darrers anys als carrer Sobrerroca, Serarols, Baixada del Pòpul, plaça Major, passatge Amics, plaça del Carme, plaça Hospital, Joc de Pilota o Baixada dels Drets.

 

 

Visualització i conservació d’una tina

 

En el transcurs de les obres s’ha localitzat una tina, datada entre els segles XVI i XIX, que s’afegeix a les que ja es coneixen en aquesta zona, tal com descriu un estudi del Centre d’Estudis del Bages. La tina és de ceràmica, amb una darrera filada de ceràmica vitrificada. Fa 167 cm de diàmetre i 3 metres de profunditat i es troba ubicada entre una finca privada i el carrer.

 

S’ha indicat la seva localització sobre el nou paviment amb una planxa d’acer corten per tal que en quedi constància. La solució de cobriment adoptada permet la conservació de la tina i poder accedir al seu interior en un futur.

 

 

(*) Peu de foto: L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, passejant pel carrer Sant Andreu amb els regidors Mariana Romero Salguero i Carles Garcia Estany

Documents relacionats

  • imagen