L’Ecoviure tanca una de les edicions més concorregudes a Manresa

Visitants, expositors i ponents valoren positivament la fira, que durant una setmana ha posat l’ecologia i la sostenibilitat a l’ordre del dia

imagen

Aquest diumenge ha clos la 24a edició de la fira Ecoviure, que des del dia 16 d’octubre ha ofert diferents activitats relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat a Manresa. L’activitat més concorreguda ha estat la fira-mercat del cap de setmana del 21 i 22, que ha aconseguit uns 13.000 visitants al centre de la ciutat gràcies a la vuitantena d’expositors (14 més que l’any anterior) i les desenes d’activitats programades, entre les quals hi va haver xerrades, tallers i presentacions de llibres.

 Precisament, una de les activitats més destacades va ser el diàleg ambiental entre polítics i joves del projecte Ecociutat que va tenir lloc dissabte al matí, en el que van participar l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; la vicepresidenta tercera de la Diputació de Barcelona, Candela López Tagliafico; i el regidor d’Acció Climàtica i Educació, Pol Huguet Estrada; i joves i professorat de tres instituts de la comarca, en el que es van generar debats sobre l’emergència climàtica i com s’enfronta des de l’administració i els centres educatius. Una altra activitat a destacar va ser la passarel·la de moda sostenible de dissabte a la tarda, amb la participació de diversos comerços del sector del tèxtil de la ciutat i el Combo de l'Escola de Música Esclat ‘Sense Nom’, en la que van assistir més de 120 persones.

Fora del cap de setmana, també hi va haver activitats i col·laboracions destacades, valorades molt positivament des de l’organització. Una de les més remarcables va ser la col·laboració amb el Festival CLAM, amb el que es va projectar als Cinemes Bages Centre el documental “Deep Rising”, de Matthieu Rytz, i la posterior ponència de l’investigador de l’Observatori del Deute en la Globalització Alfons Pérez.

La fira-mercat ha estat especialment exitosa pel bon temps, l’aposta clara per la temàtica ambiental i les novetats per les quals s’ha apostat aquest any. De les novetats, una de les més visibles ha estat el canvi en la infraestructura, que ha aportat un toc més sostenible i qualitatiu a la fira, deixant enrere les carpes de plàstic i apostant per unes estructures amb palets. També s’ha valorat positivament la incorporació del sector de la mobilitat elèctrica, complementant el sector tèxtil, el sector de l’alimentació, la cosmètica, la xerojardineria, la bioconstrucció, les energies renovables, la salut, la bioconstrucció, el reciclatge, el mobiliari sostenible i les entitats. Tots aquests expositors han conviscut amb harmonia amb les terrasses dels bars i restaurants del centre, alguns dels quals han ofert la possibilitat de demanar un menú ecològic, com són el restaurant Circus, el Kursaal Espai Gastronòmic i el restaurant Miami.

Durant la setmana, han tingut lloc les Jornades Professionals entorn a tres grans eixos: l’aigua, l’agricultura ecològica i l’energia. El dimecres 18 i el divendres 20 d’octubre van tenir lloc les Jornades d’Agricultura Ecològica, en dues sessions sota el títol ‘Trobada de la xarxa pagesa de l’agricultura del sòl viu: compartir reptes, idees i solucions’ i ‘Crèdits de Carboni i pagesia’. El dijous 19, el Palau Firal va acollir la 3a Jornada Tècnica de l’Aigua ‘Com podem millorar la disponibilitat d’aigua a Catalunya?’ la qual va destacar pels quasi 120 assistents provinents d’arreu del territori. Finalment, divendres 20 va ser el torn del Fòrum Energia ‘Encaix legal de les comunitats energètiques als ajuntaments’, arribant també als quasi 120 assistents i agafant una dimensió nacional. En total, les tres jornades van sumar uns 270 participants, atraient a gent especialitzada de les quatre províncies catalanes, reafirmant així el reconeixement nacional que estan consolidant.

Documents relacionats

  • imagen