Pinten un mural de grans dimensions per celebrar el 30è aniversari de la colla castellera Tirallongues de Manresa

El mural està situat a la façana de l’edifici del local social de l’entitat, a Casa Caritat. Ha estat creat pels artistes Sara Villarta Rodó i Quim Turina Córdoba, i compta amb el finançament de l’Ajuntament de Manresa.

 

imagen

La colla castellera Tirallongues de Manresa es va crear el gener de 1993 i enguany commemora el seu 30è aniversari. Després de celebrar aquesta fita amb diferents actes durant el 2023, aquest desembre clouen l'aniversari amb la creació d’un mural de grans  dimensions  -80 m2- que ja llueix a la façana de l’edifici del local social i d’assaig de la colla situat a Casa Caritat, una proposta artística adreçada a donar visibilitat i fer un reconeixement a la seva trajectòria.

Es tracta d’una obra dels artistes Sara Villarta Rodó i Quim Turina Córdoba, que compta amb el suport i el finançament de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa.

El disseny del mural vol representar els tres elements fonamentals de l’activitat castellera: la pinya, el castell i els músics. La imatge s’inspira en la dedicació, la història i la força col·lectiva que caracteritza els castellers. Prèviament a la intervenció artística, s’han fet millores en la superfície de les parets i en les canalitzacions de recollida d’aigües pluvials de l’edifici.

Els artistes

Sara Villarta Rodó és una artista manresana, llicenciada en Comunicació audiovisual i Multimèdia per l’ERAM, centre adscrit a la Universitat de Girona. Té formació paral·lela en pintura, i ha presentat els seus treballs en diferents exposicions individuals i col·lectives. En la seva obra, sovint explora la figura humana. El seu treball en arts plàstiques es desenvolupa al mateix temps que en altres camps de les arts escèniques, concretament amb el circ.

Quim Turina Córdoba és un muralista nascut a El Masnou i resident a Sallent, es forma a l’Escola Massana com a tècnic en Arts Aplicades al Mur. Pinta murals de petit, mitjà i gran format, tant amb pintura plàstica com amb esprais. A l'hora de fer els dissenys, gairebé sempre parteix d'una fotografia, fet que l’hi permet plasmar una imatge concreta i/o reproduir un fet històric. Acostuma a pintar temàtiques socials i utilitza el mur com a mitjà de reivindicació.

 

(*) Peu de foto: El mural ja llueix a la façana de la seu social i d'assaig dels Tirallongues 

Documents relacionats

  • imagen